Сьомга с хрупкава картофена коричка

Подфорум за нещата, които готвим всеки ден
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Сьомга с хрупкава картофена коричка

Мнение от cchery »

Сьомга с хрупкава картофена коричка - 4 порции


Необходими продукти:

4 котлета сьомга
2 средни картофа
мащерка, риган, салвия за поръсване
сол и черен пипер на вкус
2 с.л.зехтин

Сос

400 г заквасена сметана
1 с.л. масло
200 г пресни гъби
мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготовление:

Поръсете парчетата риба със сол и пипер. Подправете ги с микса от мащерка, риган и салвия само от едната страна.

Настържете картофите на ренде или ги нарежете на тънички пръчици. Сложете ги в купа с подсолена вода и ги оставете да 15 мин. в нея за да отстраните максимално количеството нишесте в тях. Изплакнете ги, отцедете ги в цедка и добре ги подсушете с кухненска кърпа.

Разпределете по равно картофите върху рибата от страната, която сте поръсили с подправките. Притиснете добре с ръце за да могат картофите добре да се слепнат помежду си, както и върху самата риба. В тефлонов съд загрейте зехтина и с помощта на лопатка сложете парчетата сьомга с картофите надолу. Пържете до златисто на среден огън. Обърнете парчетата риба и от другата страна като си помогнете с две лопатки или чинийка. Гответе не повече от 2-3 мин.

Запържете гъбите в маслото и сипете сметаната. Овкусете с мащерка, сол и пипер. Варете соса няколко минути докато се сгъсти. Сервирайте сьомгата топла, залята със сметановия сос.

[img]http://www.deteto.info/img/my21.jpg[/img]

Източници:
Бюлетин на deteto.info
Вкусно с Йоли
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Публикувай отговор