БОРОВО МАСЛО - цяр за неврити, възпаления, простуди, кашлица, др

Полезни съвети ако сте болни
Аватар
droidd
Философска система
Мнения: 1123
Регистриран на: 10 Юли 2011, 16:26

БОРОВО МАСЛО - цяр за неврити, възпаления, простуди, кашлица, др

Мнение от droidd »

Момичета у дома основно се лекуваме с Борово масло.А и децата от малки ги лекувам с това.Прочетох за него одавна в книгата на Виктор Востоков "Тайната на тибетската медицина".Дано съм ви полезна.
БЯЛ БОР (ЕЛА) — ГОРСКИЯТ ДОКТОР (Аbies alba).Белият бор неслучайно е наречен горският доктор. Това вечнозелено дърво на живота дарява на хората зд¬раве и младост.
В неврологичната практика белият бор се прилага ка¬то средство за лечение на безсъница и неврози. Особе¬но са полезни ваните с борово масло. Те влияят благот¬ворно върху централната нервна система, възстановя¬ват активността на кората на главния мозък, отпускат целия организъм. Сънят става спокоен и дълбок. След вземането на вана човек сякаш се ражда наново, тяло¬то е леко и младо.
Начин на прилагане: в 1 вана гореща вода (42°С) се сипват 3-5 г масло. Продължителност на процедурата — 15-30 минути според здравословното състояние.
При радикулит, плексит, миозит и други заболявания на периферната нервна система се втриват малки коли¬чества масло в областта на кръста и другите болезнени точки. Преди началото на процедурата се взема гореща вана или се прави затопляне. Курсът на лечение се със¬тои от 10-15 процедури.
В урологията и сексопатологията боровото масло се прилага при лечение на импотентност, хроничен проста-тит, аденоми на простатата. При това аденомите така се поддават на лечение с борово масло, че на болния чес¬то не се налага операция, която травмира жлезата и
съкращава живота на мъжа. Такова лечение обаче може да се провежда вкъщи само след допълнителна консул¬тация със специалист.
ВЪЗПАЛЕНИЕ НА БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ, БРОНХИ¬ТИ. Втриването се съчетава с инхалации. Налива се вряла вода в емайлирана тенджера, капват се 3-4 капки масло, главата се завива с кърпа и се вдишва. Когато маслото се изпари, се добавят още 3-4 капки. Продъл-жителността на инхалацията е 5-7 минути. След втрива¬нето на маслото се завийте с одеяло. Пие се потогонен чай и мед.
АНГИНА. Капват се 1-2 капки чисто борово масло върху сливиците с помощта на пипета. Сливиците могат да се намажат с памуче или да се напръскат със сприн¬цовка. Процедурата се повтаря след 6 часа. Цикълът на лечението трае 1-2 дни.
ГРИП. За да се повишат защитните сили на организ¬ма е необходимо да се втрива борово масло (не повече от 6 г) в гърдите, гърба, ръцете, краката на болния на всеки 5-6 часа. Както и при ангината, в носа се капва по 1 капка.
КАШЛИЦА. 3-5 капки в устата преди Сън.
Незаменимо е боровото масло и при терапия на пародонтозата и на други възпалителни заболявания на устната кухина.НАЧИН НА ПРИЛАГАНЕ: Бинт или памуче се топват в чисто борово масло и се притискат към венеца. Държат се 10-20 минути. Да не се допуска изгаряне! Извършват се 15-20 такива процедури, след 6 месеца курсът на ле¬чение се повтаря.
Кой от нас не е страдал от зъбобол? И тук ще ни по¬могне чудното масло. Достатъчно е само да се потопи в него памуче, да се притисне към болния зъб и да се по¬държи 10-20 минути от едната страна на зъба, а после от другата, и болката чувствително ще намалее. След час и половина-два процедурата може да се повтори.
МОКРАЕКЗЕМА. Приготвя се мехлем на мастна ос¬нова, като се вземат 60-70% детски крем или пък гъша, язовска или несолена свинска мас и 30-40% борово масло. Съставките старателно се смесват и полученият мехлем се налага върху болното място. Това се извър¬шва 2-3 пъти дневно. Курсът на лечение е 12-24 дни.
Едновременно се приема тибетска смес (виж раздела "Физическо пречистване"), 2 супени лъжици от сместа се заливат със 100 г вряла вода, престоява 1 час в термос. Пие се топла по 100-200 г 2 пъти дневно 15-20 минути преди хранене.
ТРОФИЧНИ ЯЗВИ И ГНОЙНИ РАНИ. Приготвя се мехлем, както при мократа екзема. В него може да се добавят 10% от мехлема на Вишневски. Сместа се на¬нася върху бинт и се правят превръзки, които се сменят през 12 часа. Курсът на лечение е до 25 дни.
ЦИРЕИ. Прави се смес от борово масло с мехлема на Вишневски в съотношение 70% масло, 30% мехлем. Сместа се нанася на бинт и се налага върху цирея. От¬горе се поставя парче компресна хартия, превръзката се прикрепва с лейкопласт,
СТЕНОКАРДИЯ. При поява на стенокардии пристъ¬пи върху дланта се капват 5-6 капки чисто борово мас¬ло и се втриват в областта на сърцето (под гръдното зърно). Профилактично може да се втрива по 1 капка веднъж дневно.
Подобряване настъпва още след първата процедура.
РЕВМАТОИДЕН ПОЛИАРТРИТ. Боровото масло се използува за външно втриване в ставите през нощта в продължение на 20-30 дни. При това заболяване се изисква дълго лечение с прилагане на тибетска смес №1, хомеопатични средства и мумийо.
СЧУПВАНИЯ. Втриването на чисто борово масло 2 пъти в денонощието в областта на счупването ускорява процеса на зарастване. Допълнително се прилага муми¬йо.
БРОНХИАЛНА АСТМА. Инхалацията с борово мас¬ло позволява да се намалят пристъпите при някои видо¬ве астма.
Алергичната реакция към маслото трябва да се проверява индивидуално.!!!
Да се използуват само инхалатори без гумени уплът¬нители и пластмаса, защото боровото масло ги разтва¬ря.
На децата се дават дневно по 3-4 капки с мляко.
Цикълът на лечение е 7 дни.
БОЛКИ В ОБЛАСТТА НА РЪЦЕТЕ. Разтриват се болезнените места с чисто борово масло.
ИЗГАРЯНИЯ ОТ ТРЕТА СТЕПЕН. Приготвя се мас¬лена емулсия (борово масло и спермацет (китова мас) в пропорция 30:70% и се мажат изгорените места.
Аватар
droidd
Философска система
Мнения: 1123
Регистриран на: 10 Юли 2011, 16:26

Re: БОРОВО МАСЛО - цяр за неврити, възпаления, простуди, каш

Мнение от droidd »

Цялата книга на Виктор Востоков "Тайните на тибетската медицина ", можете да си свалите от тук:

http://www.spiralata.net/booklist.php?f ... Letter=%C2" onclick="window.open(this.href);return false;

На мен лично през годините ми е била голям помощник в различни аспекти.
Аватар
mari_ko
Форумна палавница
Мнения: 1135
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:43

Re: БОРОВО МАСЛО - цяр за неврити, възпаления, простуди, каш

Мнение от mari_ko »

Дидка, благодаря за полезната информация :923
Чак сега видях, че си пуснала отделна тема :oops:
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Аватар
droidd
Философска система
Мнения: 1123
Регистриран на: 10 Юли 2011, 16:26

Re: БОРОВО МАСЛО - цяр за неврити, възпаления, простуди, каш

Мнение от droidd »

:1062 ами аз това инфо, го бях пуснала в спама, ама явно Баба Меца е решила да го направи както се полага :524
Ver

Re: БОРОВО МАСЛО - цяр за неврити, възпаления, простуди, каш

Мнение от Ver »

Дидке-Дроидке, чак сега прочетох книгата на Востоков :826
Обичам те! Благодаря ти!
Аватар
droidd
Философска система
Мнения: 1123
Регистриран на: 10 Юли 2011, 16:26

Re: БОРОВО МАСЛО - цяр за неврити, възпаления, простуди, каш

Мнение от droidd »

Верка :329 :922 и аз те обичам!
И как пък влязох "навреме" във форума :1047 :1216
Публикувай отговор