Момичета, тъй като така формулирана тема предполага само една публикация я променям на "Царавична палачинка на д-р.Михайлов и други печива". Нека тук да споделяме, всякакви палачинки, питки и питчици, кексчета, хледчета и други
полезни печива. За неполезните предлагам да направим отделня тема "Калоричните вредности без които не можем". Ако заглавието не ви харесва очаквам други предложения.
За да дам старт на тази темичка ви пускам най-страхотните царевични мъфини на света
Вече цяла седмица ги правя и не са ни омръзнали
но не успявам да ги снимам. След детокса ще поправя грешката. Да ви е сладко момичета
Билков царевичен хляб по рецепта на Патрик Холфорд
175 г жълто царевично брашно
150 г кисело мляко с жива закваска
1 разбито яйце
2 суп. лъжици зехтин
1 суп. лъжица микс от изсушени стрити билки
1 ½ чаена лъжица сода бикарбонат
½ ч. лъжица сол
Загрейте фурната предварително до 200˚С . Разбъркайте брашното, содата, билките и солта. Смесете яйцето с киселото мляко и мазнината и изсипете върху другата смес, като разбъркате добре. Изпечете в тавичка за хляб или кексчета мъфин (стига за около 6) за около 10-15 минути, докато хване златиста коричка.
Сервирайте с печени гъби и домати и варено или бъркано яйце.