Пиле с бадеми и гъбен сос
Необходими продукти:
600 г бяло пилешко месо
100 г бадеми
сол на вкус
4-5 с.л. олио
8 пресни гъби печурки
1/2 ч.ч. бяло вино
1/2 ч.ч. вода
1/2 ч.л. суха мащерка
1 с.л.нишесте
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготовление:
Нарежете месото на шницели и го начукайте леко с домакинско чукче. Посолете.
Натрошете бадемите и оваляйте в тях месото. Изпържете го в загрятата мазнина за не повече от 30-40 сек.от всяка страна. Извадете пилето в чиния.
Нарежете гъбите на филийки и ги запържете в мазнината, в която сте пържили пилето. След това ги посипете с нишестето и добре разбъркайте. Налейте виното и водата и бъркайте докато получите хомогенен сос.
Подправете с мащерката и пипера и посолете на вкус.
Оставете соса да поври на тих огън няколко минутки.
Ако ви се стори гъст го разредете с малко вода и обратното - ако е рядък добавете още малко нишесте, разтворено в малко вода.
Сервирайте изпърженото пиле върху канапе от гъбен сос.
[img]http://www.deteto.info/img/my24.jpg[/img]
Източници:
Бюлетин на deteto.info
Вкусно с Йоли