Необходими продукти:
• 500 г замразен или пресен грах
• 1 малка глава лук
• 2 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз
• 1/2 връзк мента
• 1/2 ч.л. сух кориандър
• 30 г масло
• 125 г крема сирене
• 200 г заквасена сметана
• сол и черен пипер на вкус
• вода
• 100 г сурово пушен бекон, тънко нарязан
Начин на приготовление:
Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в маслото. Добавете кориандър още в началото, за да отпусне аромата си по-добре. Сипете граха и едро нарязаните магданоз и листа мента. Долейте вода, колкото да се покрият зеленчуците и сварете до пълното им сготвяне.
Прибавете сиренето и с пасатор пасирайте всичко на гладка емулсия. Накрая сложете сметаната, разбъркайте и долейте вода, според желаната от вас гъстота. Овкусете със сол и черен пипер.
Чипса от бекон може да направите по два начина, сами изберете.
- Подредете тънко нарязаните лентички бекон в тава, покрита с хартия за печене и го изпечете във фурната докато стане твърд и хрупкав.
- Вторият начин е да направите това в сух тиган с не залепващо покритие и за запечете бекона докато изтече мазнината и отново стане хрупкав.
Отцедете бекона от излишната мазнина върху домакинска салфетка и след като се охлади го начупете на парченца.
Сервирайте супата подправена с лимонов сок и поръсена с чипс от бекон.
[img]http://www.deteto.info/img/my42.jpg[/img]
Източници:
Бюлетин на deteto.info
Вкусно с Йоли