Машина за хляб

Ver

Машина за хляб

Мнение от Ver »

Момичета,
имам следния проблем: дадоха ми машина за хляб Мулинекс, но без книжката с рецепти и упътването.
Ето я машинката:
[img]http://i01.twenga.com/%D0%91%D1%8B%D1%8 ... 3173vb.png[/img]
Пореди липса на време днес (да проверя обстойно в нета) и огромно желание да замирише вкъщи на хляб, аз изсипах вътре 500 гр брашно, 300 гр пр. мляко, 2-3 л. масло, сол, захар и мая и я пуснах на 750 гр, средно препечено (поне така мисля ;) т.е. средното хлебче). До тук добре....
След 2 часа и нещо тя изписка, че е готова, да ама не :-| "Хляба" си беше направо суров отвътре. Някъде бъркам, но не знам къде :1044

Моля, ако някой има същата машина, да ми каже някоя рецепта за хляб и как точно да използвам уреда :222
Аз през това време, ще поровя в нета, но честно да си кажа препочитам някоя от вас да сподели, защото ви имам доверие ;) ... с днешния "хляб", направо избих рибата :221
олеся

Re: Машина за хляб

Мнение от олеся »

Грешката е в рецептата. Трябва да си вземеш книжката с рецепти. Майка ми има такава тенджера-фурна и нещата стават, НО: рецептите трябва да се спазват стриктно, както и последователността на слагане на продуктите в нея.
Днес бях на гости на майка ми и ме посрещна с кекс. Честно казано не ми беше вкусен, защото беше по-скоро солен отколкото сладък. Рецептите са ми малко странни на вкус (солено-сладки). Предложих й следващия път да сложи повече захар, за проба, но се опасяваме че няма да стане, защото нарушаваме грамажа.
За хляб обаче е идеална. Още повече за диетичните. Много са вкусни и знаеш какви продукти си сложила. можеш да добавяш и ядки, и семена - супер вкусно!
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Вер, аз нямам машина за хляб, но моите колеги масово се заимаха и от техните коментари знам, че рецептите са различни за различните марки. Освен това трябва да се спазват точно и продуктите да се слагат в правилната последователност. Така че, варианта е някой който има същата или нета.
П.П. Сега видях мнението на Олеся. Абсолютно точно - кексовете са несполучливи, но хляба е ммммммммм.
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

Ver написа:Момичета,
имам следния проблем: дадоха ми машина за хляб Мулинекс, но без книжката с рецепти и упътването.
Ето я машинката:
[img]http://i01.twenga.com/%D0%91%D1%8B%D1%8 ... 3173vb.png[/img]
Пореди липса на време днес (да проверя обстойно в нета) и огромно желание да замирише вкъщи на хляб, аз изсипах вътре 500 гр брашно, 300 гр пр. мляко, 2-3 л. масло, сол, захар и мая и я пуснах на 750 гр, средно препечено (поне така мисля ;) т.е. средното хлебче). До тук добре....
След 2 часа и нещо тя изписка, че е готова, да ама не :-| "Хляба" си беше направо суров отвътре. Някъде бъркам, но не знам къде :1044

Моля, ако някой има същата машина, да ми каже някоя рецепта за хляб и как точно да използвам уреда :222
Аз през това време, ще поровя в нета, но честно да си кажа препочитам някоя от вас да сподели, защото ви имам доверие ;) ... с днешния "хляб", направо избих рибата :221
:221 :221 :221
Имам абсолютно същата. Перфектна машинка е. Досега не съм имала фалове /не, че е късно/. Ще ти изпратя рецептите и програмите.
За 750 гр. хляб, е трябвало да сложиш:
50 гр. краве масло /размекнато на стайна Т/,
1 ч.л. сол,
1 с.л. захар /по рецепта е 2.5 с.л., но става много сладко/,
260 мл. прясно мляко /хладко/
400 гр брашно,
1 ч.л. мая.
Най-добре е да се пече на І програма, а ти си го пекла на ІІ.
И наистина трябва да спазваш мерките точно.
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Ver

Мнение от Ver »

Благодаря на всички за помощта! :923 :329
Както се казва, топката е при мен :1062
Сега остава да се преборя с премерването на продуктите, че нямам домашна везна.
хи хи хи, оказах се тотално неподготвена за туй чудо :1062
Ver

Мнение от Ver »

Да споделя, какво се случи при мен :)
След като изпълних точните указания по книжката с рецепти и следвах професионалните съвети на Марико :329 , хлябът се получи прекрасен! Бухнал, мек, с леко хрупкава коричка ...и докато взема фотото да го снимам от него остана това:
[img]http://media.snimka.bg/8392/023039967-thumb.jpg?r=0[/img]
:221

Сега съм сложила пълнозърнест, пък да видим :)
Ver

Мнение от Ver »

Ужас, хора!
Голям проблем си навлекох с тази машина!!! Днес половин хляб бе ометен предимно от мен :oops: , на обяд ...
Както се досещате, пълнозърнестия :1053 Въпросният стана прекрасен, абе толкова мек и пухкав хляб не бях яла отдавна. Направих го от пълнозърнесто брашно от лимец и ръж, със сурови семки мммм, ооох ....
Предполагам разбирате проблемите, които ще произтекат от Великденските козунаци .... , защото не се и съмнявам, че и те ще станат хубави.
Марианче, аз досега се чудех, но сега започвам да разбирам, защо нещата при теб така са се закучили с пустото му отслабване. :1139 :923
Ver

Мнение от Ver »

Сега забелязах, че семките от тестото са надраскали доста тефлоновото покритие на тавичката при месенето явно. Няма да слагам повече ...
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

Ver написа:Марианче, аз досега се чудех, но сега започвам да разбирам, защо нещата при теб така са се закучили с пустото му отслабване.
:1069 :1069 :1069 Сега обаче ще сваля поне килограм от смях.
Хляба става чуден наистина. И вярно, че е много използван от мен уред. От една страна се хапва доста, но от друга, това е начина да си сигурен какъв хляб яде семейството ти. Още малко и няма да му се нахвърляте така :1062 , а и може да го правиш от днес за утре, също е хубав и не е толкова вървежен.
Верче, а суровите семки какви бяха. Слагала съм слънчогледови, тиквени /леко начупени/ и никакъв проблем :1044 Аз пък в началото си нараних бъркалката, като започнах да режа хляба без да я извадя.
Всъщност, хубаво е да пробваш всички рецепти преди детокса :1062
Абе, колко е 1 кг хляб. Честно казано не си и помислям за по-малките грамажи.
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Ver

Мнение от Ver »

mari_ko написа:Абе, колко е 1 кг хляб. Честно казано не си и помислям за по-малките грамажи.
Колкото и да е, на нас ни е малко :1062 и аз така :)
А семките си бяха в брашното, слънчогледови. Доста се надраска :1044 , и аз се чудех от какво е, ама няма от какво друго.
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Аха, ще дойдеш на моя акъл, Вер. Преди години, когато още бяха новост у нас домашните хлебопекарни, бях много навита да си купя. Веднъж обаче ни дойде на гости една позната, която разказа, че преди време си купили от Германия такава машина и след 3 месеца ...... цялото семейство били качили по 5 кг. Автоматично уреда бил командирован в килера, а аз заех твърдата позиция, че такова нещо у дома няма да влиза.
Публикувай отговор