Сезонът на тиквичките.
Салата от Сурови млади тиквички
2-3 млади тиквички
зехтин
лимонов сок(прясно изцеден)
морска сол
пресен копър
3-4 скилидки стар чесън/аз нямах и сложих пресен лук
)
1ч.л. мед
Приготвяне:
Тиквичките се измиват много добре.С помощта на белачка за зеленчуци,
се наряват по дължина на тънки ивички. В купа се слагат нарязаните лентички и се посолява.
Престоява така 30мин. В друга купа се приготвя дресинга от - меда, зехтина, чесъна, лимоновия сок,
и нарязания на ситно пресен копър. Отцеждат се ивиците тиквички и се слагат в купата с дресинга.
Разбърква се много добре и се покрива. Трябва да престои в хладилник около 2 часа, за да се овкуси.
Резултатът е много свежа хрупкава салата!
[img]
http://multiply.com/mu/bisttra/image/1/ ... =436414006[/img]