Супер инициатива - в Черни Вит на 21 май!!!

Свобода на словото
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Супер инициатива - в Черни Вит на 21 май!!!

Мнение от Сиренце »

А сега в отделен пост, имам
Предложение за среща на Чернивитска територия.

Малко история: Сигурно повечето от вас знаят, че Георги Бенковски е убит в Рибарица при разгрома на Априлското въстание. Малко известен факт е обаче, че преди това той се е крил в една пещера в Черни Вит и тук се разпуска четата му. От Черни Вит е и последния укривател на Бенковски - Нейо Крачунов, който предпочел да се хвърли във водите на Вит, но да не предаде войводата. Днес тук има негов паметник и всяка година,в последната събота преди 24 май се прави възстановка на събитията.
Мисля, че това е добър повод да дойдете в Черни Вит. Освен че ще си изкараме добре, ще предадем и един урок по история на децата :222.

Честването е на 21.05.2011 - събота, обикновено от 10 или 11 часа.

Местата за настаняване не са много, а само две от тях предлагат и храна. Едното е ловна хижа в резервата "Боатин", а другото също е хижа на 1000 м надморска височина, като до нея се стига по доста разбит черен път. И двете са далечко от селото, но за повече от 10 човека са най-добрия вариант.

Иначе в селото има 2 къщи за гости, всяка за по две семейства, но варианта с храненето е сложен. Има и още едно хотелче за около 15-20 човека на 20-ина км, но в него също не предлагат храна.

Така че, чакам мнения, предложения и заявки!
Ver

Re: Супер инициатива - в Черни Вит на 21 май!!!

Мнение от Ver »

Браво Сиренце! :326
Инициативата е прекрасна, идеята за събиране също :)
Много пъти съм била в Рибарица, и на кладенчето на Бенковски. Харесва ми мястото, дори навремето искахме да си купуваме къща там.
Та по темата :oops: - ако имаме възможност ще дойдем! На нас къща не ни трябва, така че няма да правя заявка :222 Просто ще се надявам на добро стечение на обстоятелствата :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ще говоря с мъжа ми за предложението ти, благодаря ти, Сиренце!
На мен лично ми се идва много, с детето естествено, обаче не съм шофьор, така че ако идвам, ще сме тримата - аз, мъжО и Алекс.
Хайде, другите, тайфата, защо мълчите? Само Вер е отговорила засега.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

vihrogonche написа:Хайде, другите, тайфата, защо мълчите? Само Вер е отговорила засега.
Ами........ защото още същата вечер, когато Цони пусна темата, Момчил ми каза, че балът (абитуриентскя) на племеницата е на 21-и........ :???: :???: и оттогава кроя планове как да съчетая двете неща, като се има предвид, че говорим за Пловдив.

Единият вариант е да дойдем от петък и да останем до обяд в Черни Вит, а след това да пътуваме за Пловдив. Само дето не знам дали Момчил ще се съгласи..... или ще трябва пак да се караме. :126 Другият вариант е да видим тази възстановка идната година. А третият е да дойдем към Черни Вит за августовския събор :D .
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Само дето не знам дали Момчил ще се съгласи..... или ще трябва пак да се караме. :126
А не, няма да ми тежи на съвестта подобно нещо! Аз веднага имам решение на проблема - на 11.06 се прави възстановка на убийството на двама ботеви четници - кап. Никола Войновски и Илия Пандурски. При нас празници дал господ :1062 . Ако не се съберат желаещи за 21 май, може да се организирате за юни.
А пък събора, той си е отделно. Проблема е там, че обикновено ние с Цецо сме много ангажирани с организацията и мога да ви обърна внимание за не повече от 1-2 часа. Иначе всички сте добре дошли и наистина си заслужава!
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Ама голям съм заплес :1139 :1139 :1139 ! Пуснах си аз поканата и нали съм горда балканджийка :222 , реших че всички знаят наше село. Та сега пояснявам:

Черни Вит се намира на 110 км от София. На главния път София - Варна има отклонение за Тетевен. На около 30 км от там е селото. Разстоянието до Тетевен е 15 км, а до Рибарица - 30 км.
Моля, не го бъркайте с Черни Осъм - то е в Троянския Балкан, а Черни Вит в Тетевенския.
Смехурко

Мнение от Смехурко »

Аз се замислям дали да дойдем на тази прекрасна инициатива. Да попитам колко време продължава, има ли нужда да се преспива в селото, или ще може да се приберем навреме в София? Как върви цената на нощувка в селото?
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

Идеята на Цони е супер. Датата и сезона са без значение, когато и да отидете ще видите невероятна красота.
Аз няма да мога, но който има възможност да не се замисля въобще.
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Да попитам колко време продължава, има ли нужда да се преспива в селото, или ще може да се приберем навреме в София? Как върви цената на нощувка в селото?
Тържеството продължава около 1 час, някъде между 10 и 12 часа. Така че, не е никакъв проблем да дойдете и да се прибрете обратно. Иначе цената на нощувката е м/у 10 и 20 лв, но около празниците има доста туристи, а местата, както писах, са много ограничени и затова е нужна резервация от по-рано.
Ако не ви се ядат кебапчета от дежурните скари по тези празници, има чудни местенца за пикници.
Ето и сайта на Черни Вит. В момента се разработва, така че не бъдете много критични :razz: .
Смехурко

Мнение от Смехурко »

Разгледах сайта. Вече съм сигурна, че ще дойдем. Дано само да е за 21 май. Нощувка 10-20лв за какво е - за стая, за легло?

Вихрогонче, аз съм с кола. Ако искаш може да пътуваме заедно :)
djiq

Мнение от djiq »

Привет,

какво по-хубаво завръщане от това... да заявя присъствието си на тази среща:)
Изключително ме радва факта, че се организира среща, на която и аз мога да присъствам:)))

Гледала съм подобно тържество в Рибарица на 24.05 и за мен е много вълнуващо:)
Така че съм сигурна, че и това ще е много интересно.

Поздравявам Сиренце за идеята!!! А между другото ако имаш желание можем двечките да си спретнем една мини-среща, доколкото разбирам сме много близо????
Публикувай отговор