Подсилване на имунитета

Форум за всички въпроси, свързани с отглеждане и възпитание на нашите деца; хомеопатична помощ
Mrav4o

Re: 10 начина да предпазим детето от простуда

Мнение от Mrav4o »

За малки деца прополисовият разтвор може да се смеси със сироп за кашлица, например Бронхолитин, арония на Крачанов или някакъв приятен сироп, например от ягоди или малини.
Когато е за профилактика и не е болно, нужно ли е да се пие със сироп или само когато има и кашлица?
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Ако е здраво детето можеш да го слагаш във сок,вода,мляко.Каквото обича детето.
Мари-Жоли

Мнение от Мари-Жоли »

]
Последно промяна от Мари-Жоли на 20 Ное 2013, 23:31, променено общо 1 път.
Mrav4o

Мнение от Mrav4o »

Мари-Жоли написа:
Мърмори написа:Ако е здраво детето можеш да го слагаш във сок,вода,мляко.Каквото обича детето.
Мравчо, права е Зори, но аз лично си измислих мой вариант: в шишенце от сребърна вода(празно) сипвам домашен плодов сироп за разреждане, какъвто майка ми е направила и на 100 мл., както е вместимостта на шишето, добавям 100 капки клеева тинктура, която си правя сама вече-много съм горда! :1062 Давам по една чаена лъжичка 3 пъти на ден, тъй като тя би трябвало да е пет-шест мл., т.е. съдържа 5-6 капки клеева тинктура, каквато е горе долу дозата за моето детенце сега. Вече обаче домашния сироп е на свършване и в магазина до нас продават от този на Крачанов, за който д-р Михайлов неколкократно е споменавал. Та, ще купувам от него. Освен от арония, има и от ягода плюс арония. :)
Благодаря, мн добра идея.
Кл тинктура я правиш с прополис, ама от аптеката може ли да се вземе или е задължително да е от пчелния кошер.
Мари-Жоли

Мнение от Мари-Жоли »

[
Последно промяна от Мари-Жоли на 20 Ное 2013, 23:32, променено общо 1 път.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Mrav4o написа:
Мари-Жоли написа:
Мърмори написа:Ако е здраво детето можеш да го слагаш във сок,вода,мляко.Каквото обича детето.
Мравчо, права е Зори, но аз лично си измислих мой вариант: в шишенце от сребърна вода(празно) сипвам домашен плодов сироп за разреждане, какъвто майка ми е направила и на 100 мл., както е вместимостта на шишето, добавям 100 капки клеева тинктура, която си правя сама вече-много съм горда! :1062 Давам по една чаена лъжичка 3 пъти на ден, тъй като тя би трябвало да е пет-шест мл., т.е. съдържа 5-6 капки клеева тинктура, каквато е горе долу дозата за моето детенце сега. Вече обаче домашния сироп е на свършване и в магазина до нас продават от този на Крачанов, за който д-р Михайлов неколкократно е споменавал. Та, ще купувам от него. Освен от арония, има и от ягода плюс арония. :)
Благодаря, мн добра идея.
Кл тинктура я правиш с прополис, ама от аптеката може ли да се вземе или е задължително да е от пчелния кошер.
Страхотна идея наистина. Хем няма да мериш капките докато капят, хем и ще е вкусно на детето. Въпреки, че моите деца си я пият разредена във водичка без проблеми, ще се възползвам от идеята ти Мари-Жоли. :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Mrav4o

КАКВО ДА ДАВАМ ПРИ ПРОСТУДА?

Мнение от Mrav4o »

При простуда какво мога да му дам и какво мога да му правя?
Mrav4o

Мнение от Mrav4o »

Благодаря ти за изчерпателния отговор :326 :524
Mrav4o

Подсилване на имунитета

Мнение от Mrav4o »

Правя тази тема, т.к. имам въпроси какви имуностимуланти да давам, до кога и т.н., а сега започвам за първи път да се обръщам към хомеопатията.

mari_ko в Спам - темата ме попита защо съм избрала Цинабсин.
Избрах го, защото на позната детето и тръгна на ясла през лятото и от там са им предписали Цинабсин и всички деца го пиели и така.
Тя за сега доволна и др позната и тя го дава, та за това и аз реших. А пък каката понякога ми се струва че има хрема, др че и е запушен, на нея няма да и пречи да и го дам :954

Помогнете ми да избера какво да им давам, като каката е на 3г. и 11м., а бебчо на 11м.
Направих си списак за лекарствата, които да си взема, че при евентуални болести да са ми под ръка.
Mrav4o

Re: Подсилване на имунитета

Мнение от Mrav4o »

Искам и да попитам: само по един имуностимулант ли давате?
А като реша какво да дам, пак ще се обърна към вас.
Аватар
Мърмори
Философска система

Re: Подсилване на имунитета

Мнение от Мърмори »

Докато са малки децата,когато имунитета им е по-слаб може да се дават и 2 и три имуностимуланта едновременно,зависи от много фактори-колко често боледуват,от какво предимно...В общия случай клеева т-ра е на първо място,осцилококцинум един път седмично(профилактична доза) и по желание може ехинацея.
При обстановка,започващо ново заболяване се дават по-ударни дози.
Ще се опитам да направя една класификация и изброяване на всички имуностимуланти (ако представлява интерес ,разбира се),но малко по-нататъка.
Публикувай отговор