Здравейте,момичета!
droidd,,именно хора като теб се опитвах да оправдая,защото аз също гледам децата си сама,за съжаление рядко имам на кой да разчитам,а знам колко е трудно в днешно време да намериш свестен работодател,да не говорим колко неприятно е да загубиш работата си именно заради такива "коректни"работодатели,но съгласи се,че ако детенцето ти е наистина болно е невъзможно да се оправи в градината,там няма как да му се дават лекарствата и всичко останало....а и да не говорим,че дори аз познавам,да не кажа че голяма част от моите познати имат възможност дечицата им да си останат вкъщи,но те си ги пращат болни,ето това е жалкото в случая...
Вал,радвам се че съм те накарала да се почувстваш така,трябва да си призная,че при мен както казах операциите бяха много успешни,но и много тежки,именно заради по-големия разрез,но.....още преди първата операция,дори без да знам какво ме очаква аз се бях настроила че ще се опитам да се възстановя възможно най-бързо,за да мога да се отдам на бебчето,тогава,разбира се ми беше много по-трудно,Анджи се роди 5 кг и 58 см,което е едно доста едро бебе,на фона на моите "габарите",беше ми много трудно да я държа,да я вдигам дори,не успях да я кърмя,беше кошмарно,но и това мина.Сега обаче при 2-рото секцио започнах да пия Арника(препоръчвам я горещо на всички бъдещи родилки)около месец преди раждането та до самото такова,трябва да ви кажа,че незнам дали от нея,но станах от леглото много бързо,всичко ми беше много по-лесно,бях и силно решила,че този път трябва да кърмя,разбира се и на мен ми захраниха бебето още в болницата,там аз неуспях да я кърмя поради същата причина като теб,но ми донесоха помпата за изцеждане и още на 3-тия ден започнах да се цедя,разбира се отначало съвсем помалко и я дохранвах тайно със шишето,което и оставяха за хранене,точно преди да ме изпишат вдигнах Т,гърдите ми бяха пред пръсване,но когато се прибрахме всичко се оправи,започнах да слагам топли компреси и да се цедя възможно по-често,така и зърната ми се оправиха и детето ми мина изцяло на кърма още от 2-рия ден след като се прибрахме от болницата,цедях се и така я хранех,като от време на време я слагах и на гърдата,и повярвайте ми след половин месец тя започна да се храни само от гърда,противно на мненията че бебето от шише неможе да се върне към нея,бях невероятно щастлива и така близо 5 месеца,за жалост преди седмица минах някакъв грип и цял ден бях с Т,тогава тя отказа да суче и вече седмица отново се цедя,защото открихме колко по-лесно било да се храним с бибата,само нощем ако е по-гладна и сутрешното хранене запазихме като кърмене защото май тогава е още сънена и не се усеща какво става

но за мен е по важно че детето ми е на кърма и ще продължа така докато мога,стана доста дълго и дано си ме разбрала,но единственото което искам да ти кажа е да се настроиш че този път ще успееш и че няма невъзможни неща,въпреки рудностите,тук има и други майки,които са кърмили успешно и ще ти помогнем,винаги когато имаш нужда,вярвам че ще успееш
Чери,