Правят ли си децата ви оглушки, вие дразните ли се от това?

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Правят ли си децата ви оглушки, вие дразните ли се от това?

Мнение от Kleo »

Пускам тази тема, за да си сверя с вас (за кой ли път?) часовника.
Искам да ви питам: вашите деца правят ли си оглушки? А вие дразните ли се от това?
Алекс например почти никога не прави от първия път това, което съм го помолила. Дори простички неща. Като цяло повтарям, после се налага да потретя, и като не следва никаква ответна реакция от негова страна, започвам да викам :oops: Това не ми харесва никак! И страшно много ме дразни! Идеи за справяне с проблема? :1044
Друго: шумът! Понякога вдига толкова шум с играчките си, че наистина ми е трудно да се съсредоточа върху нещата, които върша в момента, или пък не мога да си чуя мислите :1028 Това също доста ме дразни и отстрани започвам да изглеждам като някоя невротичка-истеричка :plezya se А така не искам да съм такава! Идейки за запазване на спокойствие и невъзмутимост? Предварително благодаря на всички, които ще се отзоват и ще пишат в темата :923
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
dexter
Философска система

Re: Правят ли си децата ви оглушки, вие дразните ли се от то

Мнение от dexter »

Прави си оглушки и още как!!! Последно днес - Яна, измий си ръцете, ще обядваме. Познай дали имаше реакция. Повторих, после викнах. Чула ме още първия път, но искала да си свърши незнам си какво.Това си го измисли, започна да върши въпросното нещо след като стана скандала :).
Нормално, викало му се "психическа глухота" - когато твърде много говорим на децата, казва ме им какво да правят и т.н. В един момент спират да чуват, буквално. Даже преди 2 години съм си мислела да й проверявам слуха при специалист и тогава в една книга прочетох за този вид глухота :221 :221 . Дразня се и още как! Ако трябва да избера едно нещо, което най-много ме дразни, то това е да си говоря сама! Как се справям ли? Ами когато съм в настроение използвам само тихия си тон. казвам веднъж и не повтарям. Заемам се да върша нещо и по някое време чувам - Какво каза, мамо - да си мия ръцете ли? Т.е. променям обичайния си начин на реакция, което явно изненадва и обърква детето :221 . Работи почти безотказно.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Декс, мерси за идеята: ...Как се справям ли? Ами когато съм в настроение използвам само тихия си тон. казвам веднъж и не повтарям. Заемам се да върша нещо и по някое време чувам - Какво каза, мамо - да си мия ръцете ли? Т.е. променям обичайния си начин на реакция, което явно изненадва и обърква детето :221 . Работи почти безотказно. Ами когато искаш нещо спешно и бързо, тогава?
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Е, какво искам аз няма голямо значение :). Викам, какво друго :221 ? Това, което на мен ми е спешно, почти никога не е спешно за Яна :lol:
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Същата работа сме и ние :1062 Поне малко се успокоих, че не само моят синковец не слуша.
zdravez

Мнение от zdravez »

vihrogonche все едно говориш за собственият ми син :221 Не само че си прави оглушки, но и философ го раздава...Като беше по малък(3-4 годишен) много слушаше:подреждаше си играчките, дрехите си сгъваше...Сега е пълна противоположност.В къщи е като след бомбандировки-от играчки няма къде да се стъпи.Но ако иска нещо (например да поиграе малко на компютъра-което рядко се случва) става толкова послушен.....И в момента , в който желанието му вече е изпълнено-ушите му се запушват. :126
Вече имам чувството , че ми прави бойкот и че това е вид протест.Каквото и да му кажа да направи ми отговаря с:"да, добре" и продължава да си прави това, което е намислил и решил.Само като я чуя тая дума "добре" :128 .А за шума , дето вдигат като си играят двамата с по-малкото му братче, бях решила по-едно време да си купувам тапи за уши .Добре , че вече се оправи времето , та излизат вън на двора да тичат и викат на воля. :1062
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Здравец, прекрасно те разбирам :923
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Охххх :126
Публикувай отговор