Карамелени яйчица
Необходими продукти:
За 50 бонбона
400 мл сметана
200 г захар
1 ванилия
2 ч.л. инстантно кафе
4 с.л. пудра захар
1 ч.л. олио
Глазура
Стопени по 100 г бял и черен шоколад
Начин на приготовление:
Сварете сметаната, захарта и ванилията на слаб огън докато получите светъл карамел.
Прибавете кафето и пудрата захар. Варете още няколко минути.
Намажете малка тавичка с олио и изсипете карамелената смес вътре. Загладете с лъжица. Докато карамела е още топъл оформете бонбони като малки Великденски яйчица. Топнете ги в двата вида шоколад и ги оставете върху хартия за печене да се стегнат.
Ако желаете им направете ивици от шоколад - върху белите бонбони черни и обратно.
Бонбоните наподобяват старата "Лакта" повече преди добавянето на пудрата захар към сместа. След като я сложите те стават ронлииви и много крехки. Преценете сами как ще ви харесат повече. Ако искате по-дъвчащ бонбон не прибавяйте пудра захар в края на варенето.
Инстантното кафе може да разтворите предварително, ако не искате да има гранулки от него или изобщо да не го слагате, ако не обичате вкуса му.
[img]http://www.deteto.info/img/my26.jpg[/img]
Източници:
Бюлетин на deteto.info
Вкусно с Йоли