Ами ха добро утро и от мене!
МариКо, направо си за бой

- за първи път от седмици някой да напише лиготии и накрая да ги затрие!!!!
БЕЗОБРАЗИЕЕЕЕЕЕЕЕ 
Ами няма само сложни логаритмични уравнения да решаваме в тази тема де.....

. Надявам се другият път да се лигавим заедно!
Чета диалога за музиката и се сещам как едно време в хоровете вземаха само деца, които имаха данни за певци. Самата аз участвах в училищен такъв, но се махнах, защото не ставах за солистка. Да, това е съвсем сериозно. Честно казано по онова време не се ширеше мнението,че всеки трябва да пее. Даже обратно - децата с такива възможности бяха гледани с друго око и бяха малко повече от другите.
Щастлива съм от това, което
Титка е постнала. Става въпрос за цитата на блогъра. Защото пеенето е.... себеизява. Музикалността вече е талант! И няма нищо лошо в това всяко едно дете да има възможност да пее..... има кой да отсее талантите и да ги насърчи в пътя им напред. Лошото е, че съществуващите часове по музика в училище не правят нито едното, нито другото...... учат се теории, които не интересуват децата. Да не говорим за тоталните глупости, които има в учебниците по музика. Визирам само и единствето учебника по музика на Коки от трети клас, издаден от БУЛВЕСТ!
И в този ред на мисли,
Нелка, наистина ще ми е драго, когато пуснеш първия ни запис с "професионална" изява на Ани! Ще взема повод за още една тема за размисъл от твоя постинг - изобора на Вили за училище!
Много ми тежи надпреварата, която стартира още с пускането на детето в първи клас! И в класа на Коки има примери за пращане на частни уроци по математика от първи клас или пък за курсовете в СМГ. Мислех си да пиша постинг по този повод в блога, който щеше да бъде чисто и просто обикновен въпрос -
ЗАЩО ТРЯБВА ДА ЗАПИША ДЕТЕТО СИ В СМГ? (да учи се има предвид, не да ходи на курсове по математика!) Бих искала да изясня за себе си с днешна дата кое в образователната ни система си заслужава и кое не? Също така дали не е само споменът и славата на математическите гимназии от миналото онова, което и днес подтиква родителите към тази ненавременна надпревара?! Какви предимства би дало обучението в СМГ и какво да очаквам?!
Защо не съм писала досега постинг?! Първо защото имаме приятелско семейство, което много държи на образованието в СМГ и тяхното дете вече ходи на курс по математика там! Определено имам опасения, че няма да се сдържа и постингът ми ще съдържа съмненията ми относно обучението в СМГ, което несъмнено ще доведе до обиди и дразги, а това хич не ми е на дневен ред. И при все това е нещо, което мога да преглътна и да си напиша въпросите, защото те реално касаят моето дете. Но от друга страна се притеснявам, че все още не мога да формулирам точните питанки, т.е. не съм сигурна кое съвсем конкретно ме интересува!
И накрая защо пиша всичко това - провокира ме отношението ти
Нели - ти си математик, но не страдаш от избора на собственото си дете! Обясни ми защо приемаш толкова спокойно, че Вили не е искала да се занимава с математика?! И като не го е направиала, това променило ли е нейното качество като човек и личност?! Май задавам реторични въпроси, но...
МариКо, верно другият път да не си триеш лиготиите, че виж какви сериозни въпроси повдигнах

.