ОХЛЮВИ С МАСЛИНИ
Необходими продукти:
• 500 г бутер тесто
• Маслинова паста:
150 г черни маслини без костилки
2 скилидки чесън
1 зелена люта чушка
1/4 ч.л.мащерка
1/4 ч.л.сух розмарин
6 листа сушена салвия
3 филета аншоа
1 с.л. каперси
3 с.л. зехтин
черен пипер
2 с.л. зехтин
Начин на приготовление:
Смесете всички съставки за маслиновата паста, сложете ги в блендер и накълцайте фино.
Разточете тестото с точилка за да не бухва много по време на печене. Намажете го с маслиновата паста като оставите по 2 см свободни в единия край. Завийте на хлабаво руло. Увийте го в найлоново фолио и замразете във фризер поне за 30 - 40 минути.
Загрейте фурната на 200*. Нарежете рулото на бисквити с остър нож докато още е леко замразено. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Изпечете до зачервяване за около 20 - 25 минути.
Сервирайте охлювите охладени с ледено бяло вино.
[img]http://www.deteto.info/img/my52.jpg[/img]
Източници:
Бюлетин на deteto.info
Вкусно с Йоли