Бубка, разгледах материалите, които си ни пуснала още преди 10 дена иииии забравих да пиша в темата

...... напоследък съм много разсеяна.
Какво исках да пиша?! Това, че съм щастлива да чуя думи като твоите. Да видя човек като теб, който действа, независимо, че е почти сам в начинанието си. Да чуя човек, който обвинява насочено, а не просто "държавата"!!! Абсолютно ти е справедлив яда и заключението, че щом други майки не са дошли, явно се оправят с 200 лв...... Определено оправдания за такова НЕповедение няма! Има хора, които обожават да се скатават и някой друг да върши нещата вместо тях! И не само това, ами са и факири на оправданията..... ще ти намерят контрааргументи, които биха изумили дори вселенския разум, ала няма да стигнат до действия!
Прости ме, че ще изместя темата и пак себе си ще намеся, ала аналогията ееее ........ не е нещо, което мога да пренебрегна. На долната снимка сме на протеста на българските майки от 1 юни 2006 година, когато бяха извоювани тези прословути 9 месеца високо майчинство на базата на заплатата, получавана до раждането - ако не се лъжа после бяха удължени на 1 година, а след това вече не знам какво стана:
- 000865872.jpg
- "Балонът" на протеста се надува - майки, деца и бащи играхме заедно! Всички на жълтите павета пред парламента....
- (78.74 KiB) Свалено 506 пъти
- 000865907.jpg
- Моята Бубка :) още нямаше и месец, а вече беше на протест!
- (60.51 KiB) Свалено 506 пъти
- res_100_0162.jpg
- Колко малък беше Косчето....... чак ми се доплака...... само на 3 г. и половина
- (91.91 KiB) Свалено 506 пъти
Отидох на този протест, защото го считах за повече от справедлив, особено като се има предвид, че майчинството, което получавах докато гледах Коки беше 110 лв... Пампите бяха скъпи, промоции рядко да намериш и в общи линии тези пари стигаха за около 80 бр пеленки и една кутия мляко..... евентуално.
През 2006 година, когато родих Бели, бях безработна и съответно майчинство не съм вземала, защото то се води социална помощ, когато е майката е безработна и е подоходно! Но въпреки това за мен беше справедлива кауза майките, тези които могат, да получават едни нормални пари за периода, през който си гледат децата. Не мога да кажа, че и тогава бяхме страшно много, но ето имаше резон да сме там........ Сега просто се учудвам на липсата на подкрепа! Но те поздравявам съвсем искрено за това, което защитаваш като мнение, кауза и отношение по проблема!
Надявам се при следващ протест да се включа, защото твърдо съм на мнение, че всяко българско дете трябва да получава "детски".....