ПАНИРАНИ ПИЛЕШКИ ХАПКИ
Необходими продукти:
• пилешко месо ( 2-3 пилешки филета)
• сол
• черен пипер - млян
• прясно мляко - 1 ч.ч.
• брашно - 4 с.л.
• яйца - 2 - 3 броя
• корнфлейкс - 3 с.л.
• натрошен галета - 6 - 7 с.л.
Начин на приготовление:
Нарежете пилешкото на по-едри парчета. Посолете ги, поръсете с черен пипер и ги полейте в купа с прясното мляко. Оставете така за 30 минути в хладилник, след което ги отцедете.
Загрейте мазнина в тиган и разбийте яйцата. Смесете галетата и натрошения корнфлейкс. Всяко пилешко парче се овалва в брашно, потапя се в яйцето, след което в сместа от галета и корнфлейкс. Пържи се до златисто от двете страни и се отцежда върху кухненска решетка с хартия отдолу.
Поднесете със сос и пържени картофи.
[img]http://www.deteto.info/img/my9.jpg[/img]
Източници:
Бюлетин на deteto.info
gotvach.bg