РОГЧЕТА С ПУШЕН КАШКАВАЛ И СИРЕНЕ

Подфорум за нещата, които готвим всеки ден
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Необходими продукти:

• 200 г пушен кашкавал
• 200 г краве сирене
• 125 г течно масло
• 300 г кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.л.сол
• 500 г брашно
• яйце за намазване

Начин на приготовление:

Кашкавалът и сиренето се настъргват на ситно и се смесват с киселото мляко, в което предварително е "угасена"содата. Прибавят се маслото и солта. Сместа се разбърква добре и с брашното се замесва меко, еластично тесто.

Тестото се разделя на 6 топки. Всяка се разточва на тънък кръг.

Нарязва на 16 триъгълника. Триъгълниците се завиват на кифлички. Кифличките се нареждат в тава, покрита с хартия за печене и се намазват с разбито яйце. Отгоре се поръсват с маково семе, сусам или ким.

Пекат се в предварително загрята на 170 градусова фурна до порозовяване.

[img]http://www.deteto.info/img/my38.jpg[/img]

Източници:
Бюлетин на deteto.info
Вкусно с Йоли
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: РОГЧЕТА С ПУШЕН КАШКАВАЛ И СИРЕНЕ

Мнение от cchery »

Да ви се похваля - тестото за тези рогчета го забърках в четвъртък вечерта, за да имам готова закуска за децата петък сутринта. Рогчетата станаха много вкусни и ...... не останаха. :lol: Но 2 неща са важни в случая - подобен вид тесто е добре да се бърка и пече на момента, т.е. като престои 1 нощ и не бухва така. И другото, което е важно - аз от дозата с необходимите продукти направих общо 9 рогчета, които станаха дебели и не се изпекоха съвсем добре отвътре. Та затова следващият път, ще направя повече, но по-малки кифлички, които да бъдат добре изпечени.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: РОГЧЕТА С ПУШЕН КАШКАВАЛ И СИРЕНЕ

Мнение от Kleo »

Ще ги пробвам някоя събота или неделя сутрин и ще докладвам за кулинарния резултат :222
Черитас, благодаря за хубавата рецепта, ммм - изглежда вкусноооо :222
Ама не зная дали на мъжете ми ще се хареса :1044 аз съм основно по тестяните закуски, не те! (разбира се, с изключение на така любимите на Алекс катми и палачинки - направо е луд по тях)
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Публикувай отговор