Petunija написа:Имам въпрос - поради каква причина сока трябва да се разрежда 1:1 с вода, не може ли да ги редувам просто, нали на едно място отиват?
Петуния, причината за това разреждане можеш да откриеш в плодовата киселина на цитрусите (и не само). Тази киселина дразни силно стомашната лигавица и може да доведе до спазми, диарични неразположения и като цяло неусвояемост на сока. И още нещо много важно, за което си дадох сметка точно преди 2 дена - човешкият организъм има средства и механизми да се "подкиселява", ако по някаква причина е станал алкален. Обратното, обаче, е невъзможно. А киселата среда не е естествена за човешкото тяло, напротив - телесните ни течности трябва да са по-скоро алкални. "Киселият" организъм е онзи, в който възникват и раковите болести - като това не е единствената причина за тях де - да не се ошашка някой сега! :!: :!: :!: Разреждайки киселия плодов сок с вода, чието Ph е алкално, а това са изворните, трапезните и минералните води, ние запазваме алкалния характер на тялото си - най-образно казано.
За себе си съм решила и нещо друго важно що се отнася до детоксите - няма да ги правя с чисти цитрусови сокове! Задължително ще са 50:50 - плод и зеленчук - именно защото зеленчуците са алкална храна.
Petunija написа:И друг въпрос - кафето може ли да е нес? Странно ми е да може кафе, а медът - в краен случай.
Абе то и на мен ми е страно, нооооо - спомням си, че док казваше за кафето, че детоксикира и това е причината да може да се приема. За меда..... не знам защо в краен случай, наистина.
Кажи как ползваш ансола за пилинг на лицето?