Цони, точно това имах предвид, ама като гледам май ще продължа да си цапам тенджерите. Щото няма никакъв шанс Жоро да ми скове таквози чудо.
Дани и аз така правя.В една тенджера варя млякото и му слагам маята.После от тази тенджера го изсипвам в тензуха,който се отцежда във втора тенджера.Слагам я между 2 стола, а самия тензух го връзвам на точилката,подпряна на облегалките на столовете. Като спре да капе го слагам в трети съд-тава с подпряна на нея полуизправена дървена дъска за рязане.Затискам отгоре с тенджерата, в която се е отцедила сурватката при изсипването в тензуха. Равносметката е оплескани 2 тенджери и една тава, една раздута и почти счупена вече дъска за рязане и оплескани столове ей това исках да избегна с този съд, за който питам,ама като гледам ще продължа да си мацам.
Между другото мързеливия кашкавал с шарена сол стана шедьовър на кулинарното изкуство! Ей такава вкусотия не кусвала никога преди-маже се блажено върху езика и те кара да си мислиш, че си в рая!
Единственото,което подобрих в рецептата е, че го варя малко по-дълго от 10 мин (както е посочено в рецептата)-може би 15-17. Иначе става по-изварено, а така консистенцията му се подобрява.