"По света и у нас" докато си пием кафето

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Re: "По света и у нас" докато си пием кафето

Мнение от mari_ko »

[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Кметът на Варна строи деца в своя подкрепа

[img]http://images.webcafe.bg/2013/02/27/18690/618x346.jpg[/img]

Агитацията

Сайтът Petel.bg публикува уникални снимки, в които деца са използвани за агитация в полза на кмета на Варна Кирил Йорданов. Публикуваме две от тях с разрешение на колегите, които проверяват в момента дали е искано разрешение от родителите на децата за подобна мерзост.

Децата са от варненския клуб по лека атлетика "Черно море-Атлетик", а включването им в показната акция в защита на Йорданов е станало на обявена дискусия, за която медиите са били предварително информирани.

Из публикацията на Petel.bg:

... В зала "Локомотив" състезатели на отбора в юношеска и девическа възраст бяха вдигнали плакати с надписи "Не на анархията", "Искаме си кмета", "Кирил Йорданов - интелигентният избор", "Спортна Варна си иска кмета", "Кмете, ние те подкрепяме" и "Долу ръцете от кмета".

Децата разказаха, че идеята за плакатите е тяхна, тъй като Кирил Йорданов е направил много за възстановяването на залата и за спорта в града. Това, че плакатите са направени от тях обаче сякаш не звучеше издържано, още повече, че пред тв камера 13-годишни момичета, които държаха плаката "Не на анархията", казаха, че не знаят какво значи думата анархия.

Повече от 45-минути, докато вървяха изказванията, децата трябваше да стоят прави с плакати в ръце под импровизираната трибуна...

Ентелегентен избор
:mad:

Варна е единственият български град, "най-добрият град за живеене", където, освен срещу монополите, гражданите въстанаха и срещу кмета-монополист. Четвърти мандат Варна се управлява от Кирил Йорданов, в днешната си битност припознат от ГЕРБ.

Никой от ръководството на ГЕРБ обаче не се обади в защита на Йорданов. Ако беше Бургас, целият кабинет да се е извървял, но във Варна сякаш е друга губерния. Хем е тяхна, хем не е. И понеже ГЕРБ мълчат, Йорданов изкара деца да говорят за него, с плакати в ръце: "Кирил Йорданов - интелигентният избор".

"70 000 са ме избрали, няма да си подам оставката"- каза кметът, когато недоволните му я поискаха преди дни. В отговор варненци призоваха в мрежите 70 000 да излязат на протест в неделя, 3 март, за да му я вземат.

Докато се съберат, Йорданов, чрез заплахи и натиск, прави една твърде позорна и гнусна кампания в своя защита. Прасетата, докарани в защита на ГЕРБ и кабинета на Борисов бяха същинска карикатура, но малолетни и непълнолетни в защита на Кирил Йорданов си е издевателство.

Агенцията за закрила на детето би следвало да се самосезира за сценките, достойни за Северна Корея.

По-достойно би било спортните "деятели", втикали плакатите в ръцете на децата, да си ги окачат на собствените вратове. Нали те харчат, както си знаят, субсидиите, които кметското тяло отпуска на клубовете. И сега връщат услуга.

През пролетта на 2011 г. в герберската Пещера се случи такъв скандал, при който партийни деятели използваха деца за пропаганда от пренатягане. Решаваха задачки, които изписваха лозунгче за ГЕРБ, а наградите даваше кметът на ГЕРБ Варсанов.

Агенцията за закрила на детето би следвало да се самосезира за сценките, достойни за Северна Корея. Или родителите на децата да я сезират, ако не ги е страх, че спортните деятели ще си го изкарат на децата им. А Кирил Йорданов да се извини на варненци, както го направи Варсанов - или си мисли, че само правителствата падат от власт?

източник
76077_377825135649582_1500966913_n.jpg
(57.4 KiB) Свалено 381 пъти
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Зори, тепърва се почва с простотията. Разногласията в исканията се появиха преди десетина дни. Пропукаха се и обединените в Сливен усилия - вече всеки иска своето си. Най-жалкото е, че всичко се случва сега, а не преди примерно 5 или 3, или 2 години. Живеем в тази мизерия не от януари 2013-а .........
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
danid
Философска система

Мнение от danid »

Така е Чери, но не е ли време да започнем от някъде...

Чак сега видях какво си писала вчера, съгласна съм с всичко. Истината е, че искаме едно и също, но всеки има своя си път, който смята за верен. Както винаги, вероятно истината е някъде по средата. За мен смисъла на масовите протести е да покажем, че не сме съгласни с нещата, такива каквито гледаме вече много време. Винаги ще има такива, които ще се опитват да се възползват, от всички нас зависи дали и колко ще ги търпим.

В неделя видях много хора подобни на мен, не бяха най-бедните и най-гладните, както чух след това, бяха хората, на които е омръзнало да ги лъжат и са решени да се опитат да направят нещо. Естествено е, че има и много които изобщо не осъзнават какво и защо се случва. Те просто винаги не са съгласни, но нямат друго предложение, защото не можем да отречем и тази своя черта. Мисля че някъде писах, промяната ще засегне всеки от нас, защото това което публикува вчера Декс е вярно - не можеш да дадеш на някой без да ощетиш друг. Засегнати ще има, но оздравяването е единствения път, който би запазил последните работещи в тази икономика, различни от привилегированите няколко бранша, защото не е само енергетиката, ами комуникациите, фирмите там също дерибейстат безнаказано.

Аз бих подкрепила Герб, ако бях видяла макар и малка крачка във вярната посока. 3,5 години само оправдания, нито се потърси отговорност на някой, нито започна оздравяване в държавните структури. Не можем да храним такъв държавен апарат. Има твърде много хора, които ние, работещите в частния сектор трябва да издържаме. Имаме какви ли не агенцийки и паразитни структури. Държавата се управлява като всяка друга организация, вкл. семеен бюджет, не можеш да харчиш повече от изкараното, затова трябва преразпределение на средствата. Освен това партиите, които толкова мислят за нас ако имаха и най-малко желание да го покажат трябваше да седнат и да се опитат да създадат правителство. Какво ще е различното в следващия парламент, избран по същия начин? И как тогава ще се разберат същите тези хора, които сега не могат??? Просто ще сме загубили нови 4 месеца.

Не можете да ме убедите, че има друг път - колко партии ни се изредиха, и кое се промени. С Цецо сме заедно от 23 години, 15 от тях в брак и по почти всички въпроси сме на различно мнение. Кое е това нещо, което кара 20 или 120 различни хора да гласуват еднакво по някакъв проект. Нима няма честни сред тях? Защо икономически решения се обличат в партиен цвят?

Коя уважаваща себе си фирма има план само за 3 или 4 години. Не трябва ли икономическата ни политика да е ясна за поне 10 години напред? Ако нещата почиват на логика би трябвало да е така, ако решенията се базират на други фактори е различно. Не може всеки 4 години да тръгваме в различна посока, на база на нечии нечисти интереси и да вървим напред.

Напълно осъзнавам, че ви досаждам, мога да спра да пиша тук и където и да е другаде, но реално знам, че всички ние искаме едно и също и си струва да се опитаме да го отвоюваме по един или друг начин.

Ако съм обидила някой да ме извини, наистина уважавам всяка от вас, а и по принцип чуждото мнение. Нещо повече винаги се опитвам да се поставя на мястото на другия и да разбера доводите му.
Това ще е наистина последния ми пост по този въпрос
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Интервю с човека, който снабдява хранителните кооперативи в София, Търново и Варна с брашно, лимец, мед, зехтин и други екологично чисти продукти - собствено производство. Продуктите са наистина страхотни, поне това, което аз съм опитвала :)

http://bnt.bg/bg/productions/75/edition ... ruari_2013" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

dexter написа:Интервю с човека, който снабдява хранителните кооперативи в София, Търново и Варна с брашно, лимец, мед, зехтин и други екологично чисти продукти - собствено производство. Продуктите са наистина страхотни, поне това, което аз съм опитвала :)

http://bnt.bg/bg/productions/75/edition ... ruari_2013" onclick="window.open(this.href);return false;
Декс, меко казано съм впечатлена. Сърдечно благодаря, че го сподели, защото никога, ама никога нямаше да стигна до БНТ и особено до БНТ-такси. :)
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Уви, вчера е починало момчето :(
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Утре - ден на национален траур - обявили са го преди малко :(
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Това не е от "новините" :), но ми се струва интересно, като още една възможност за нас и за България.

Изпращам ви препратка към сайт, който е подарък от Исландският народ към света:
http://www.bulgaria.yrpri.org" onclick="window.open(this.href);return false;

Сайтът дава възможност за даване на предложения за промени в законодателството, гласуването им и обсъждане. Лесен е за употреба, базиран е на отворен код и се намира на сървър в Исландия, което прави манипулирането му изключително трудно.
Сайтът тепърва става популярен, така че ви моля да го разпространявате. Има шанс много от идеите да бъдат предложени и прокарани в законите на България.
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Надявам се да не си развалите апетита със следващото есе :954

http://avocett.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Децата - еднакви и толкова различни.

http://www.featureshoot.com/2013/03/pho ... bject_map=" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор