За обяд - печени картофи заедно с обелките + зелена салата
Следобед се развихрих

Опекох хляб от пълнозърнесто брашно със смлени тиквени семки.
Направих сладолед!!! За трети път го правя (с малки модификации) и винаги е уникално вкусен
СЛАДОЛЕД С АВОКАДО
Необходими продукти:
2 бр. авокадо
голяма шепа накиснати ядки (трите пъти бяха все различни, но децата казаха, че с лешници е най-вкусен)
1/2 чаша накиснати фурми (да са добре омекнали) или фреш
2-3 с.л. кокосово масло (мисля, че може и какаово, не съм опитвала)
2 пълни с.л. какао
4-5 зърна сурово какао
ванилия (задължително, без нея вкуса изобщо не е същия)
1 с.л. мед
Ядките (с малко вода), авокадото и фурмите се пасират. Долавя се какаото, ванилията, маслото и меда и продължаваме пасирането. Най-накрая се слагат какаовите зърна и "бръмваме" още няколко пъти. Целта е да останат по-едри парченца от какаовите зърна.
Спретнах също и
ПАСТЕТ ОТ КОПРИВА
Оригиналната рецепта е от ТУК, но аз я приготвих така:
Необходими продукти:
Коприва (да се напълни купата на робота)
Покълнал слънчоглед (около 1/2 компотен буркан)
100 мл зехтин
Голяма връзка копър
Т.к. нямах лимон, сложих ябълков оцет
Хималайска сол
Тахан
Всичко се слага в робота и се включва на висока скорост, докато се достигне желаната консистенция (на пастет). Опитвате и доовкусявате, ако има нужда.
П.П. Т.к. у нас не всички обичат тахан, разделих пастета на 2 части и само в едната сложих
Аз го ядох, намазан на филийки (мммммммм), но може да се използва и като дресинг за салата.