Оххх, нямам време да се добера до тука ! Петък и събота пътувахме до Трявна, неделя ходих да прибирам част от класа на дъщерята от хижа - голямо тичане падна. Но темата е за хранене!!
Установих, че в обикновен ресторант веган менюто се свежда до.....ризото. Два дни в Трявна ядох ориз като китаец, само дето за закуска не ми го предлагаха
. подобна беше ситуацията преди месец във Варна. Наясно съм, че може би не е така във всички ресторанти, но аз два пъти ходих и двата нямах никакъв избор.
Ден 40
Обяд -
Ризото със зеленчуци
Вечеря -
Ризото със зеленчуци и 5 гъбки отгоре
Ден 41
Зелеви сърми от консерва - и това в РЕСТОРАНТ!!!
Вечерта си бях у дома и си спретнах един
ЗЕЛЕН ТАРАТОР
Сложих в блендера
Няколко листа зелена салата
Пресен чесън
2 пера зелен лук
Копър
Лимонов сок
Зехтин
Хималайска сол
След като се смля, добавих ситно накълцана краставица и малко орехи.
Ден 42
Тъй като беше Цветница и според християнския обичай се яде риба, този ден го писах рибен.
За пръв път от началото на поста ядох животински продукт.
За обяд -
зелена салата със солена (но не много) риба.
За вечеря -
Скумрия на скара.