Лято - топло и красиво с усмивки ни дарило!

Свобода на словото
Заключено
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Re: Лято - топло и красиво с усмивки ни дарило!

Мнение от ellis_stoyanova »

Здравейте,здравейте....Гледам днес няма почти никой тук :roll: ,та реших да ви споделя моите вълнения
Днес бях на родителска среща на Анджи,това ми е втората такава,като изключим една в началото,когато тя все пак не тръгна на градина.Беше ми много интересно да чуя как се справят децата,макар и само от няколко дни,госпожите им са невероятни,дано така си останат нещата.Ами то като в училище ги направили тези подготвителни групи,чак малко страшничко ми прозвуча,ама ще се справим си мисля.. :1062 Имат български,математика,нещо като трудово и друго,което неможах да запомня дори абревиатурата :1210 .Много се зарадвах,че ще изучават и английски,макар да се досещате колко биха научили малките им главички,но още първия ден Анджи беше много впечатлена от госпожата и начина по който им е представила нещата.Днес,след като я видях съм убедена,че искам детето ми да се "запознае"с езика именно чрез нейните уроци,много мила и някак спокойна млада жена,надявам се добре да се сработят с децата.Ами.....хубаво ми,толкова съм щастлива,че Анджи си има собствена си среда,само се моля да не боледуват често и да не изостава с материала :fan :fan :fan
Другото,което искам да споделя е,че в групичката им има 2 дечица със специални потребности ли,как им викат и аз незнам,едното е май с диагноза хиперактивност,а другото детенце още не съм го виждала и дори незнам за какво става дума,само Анджи ми споделя,че неможе да се храни сам,да се облича и не взима участие в уроците.Ако трябва да съм честна и безкрайно засрамена,първия ден,на тържеството се изплаших ужасно от детенцето(това което е хиперактивно) и ми се искаше да издърпам Ивето,защото беше близо до него,имах чувството,че ще я нарани,за миг застинах и оставих нещата да се случат....то отиде до нея и просто я погледна,спря за момент и в следващата секунда отново се обърна и започна да си прави неговите неща.Незнам какво изпитах в този момент-страх,гняв,че това дете страда може би,обърканост,незнам....След като мина малко време надделя само срама ми,тези деца до сега са оставали скрити за обществото ни и сега ни е някак страх от тях,немога да говоря за отвращения или нещо такова,но страх-ДА.Немога и неискам да си представам какво е на родители на такива слънчица,защото това детенце е едно малко слънце,ако го видите по-отдалече ще си кажете-"Я,какъв е щурчо..."и е толкова хубаво дете :328 .Днес госпожата ми каза,че Анджи не е могла да спи,учудих се,тъй като тя си поспива дори вкъщи следобед.След това случайно дочух,че това дете(умишлено неискам да му казвам името,за да не се разпознае някой,извинете ме)не е могло да спи и е викало и плакало.Едва когато се прибрахме Анджи ми сподели,че .....я е събудил ,след като е започнал да вика и тя не е могла да заспи повече.Опитах се да и обясня,че той не го прави нарочно и не е било насочено към нея,тя е доста чувствителна и всеки ден ми говори за него,аз и казвам,че той има проблем,че е просто по-различен от тях с държанието си,иначе е дете като тях самите,но честно казано не съм подготвена какво да и казвам.Дано не бъркам,вкъщи казваме нещата с истинските имена,без да заобикаляме истината,но незнам до колко тя я осъзнава.Искам да е толерантна към такива деца и да не ги гледа като на ненормални,вие как бихте постъпили,какво точно да и обяся :roll: :oops:
Извинете ме,доста се отплеснах,но се чувствам малко тъжна и объркана......
Ели,направо си ти завиждам за тренировките....и аз искам....
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Здравейте 1 ЕЕЕЕ , Елисче не знам какво да кажа . Аз също ще се стъписам при подобна ситуация. Аз навлязох в новата учебна година както подобава. От снощи запушване на носа и много неспокойствие през нощта и започваме деня със зелени сополи
:126 Това е само от седмица ходене на детска.
Как ще се оправям по натам не знам . Сега ползвам още гледачката ,но след месец няма да я има . Иначе работя . Тази седмица в събота ще почивам и ще ходя на селото на КИки на гроздобер. В понеделник ще го върна. Сега пък и му се повръща на Юлката , айде до после
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ей, бандитки, имам десетина минутки преди да тръгнем на РД на една приятелка на Бели. Тази сутрин направих рекорд - станах от леглото в 11,15 часа :1139 . Толкова много ми се спеше вече.

Да се включим и ние към боледуващите, макар че при нас е на свършване - Бели ми се разсополеви и й прегракна гласа, но е на оправяне - утре няма да й има нищо. Явно вирусът си го има повсеместно. Иначе останалото е на 6. Ходят и двамата на училище - Бела си е доволна и щастлива, няма забележки. Взе да си ляга към 10 часа, което е супер, защото й липсва сънят. А от идната седмица й се включват и часовете по английски. Обадиха ни се и от хип-хоп-а, но засега няма да я пускам и там - нека малко си състави режим и да се види в ритъм с учене и тренировки, и може би тогава. При Коки пък почва футболния шампионат за неговато възраст - 2002-деца - и утре от 10 часа на Царско село е първият му мач. Лошото е, че пак ще ставаме рано, ноооооо така ще вървят нещата явно.

Аз - влязох в ритъм с тренировките си! Тичала съм 3 пъти в парка тази сутрин, което ще е и максимума ми докато траят учебните срокове - иначе трябва да се съсипя. 2 от вечерните тренировки ги преместих в обедната ми почивка - възползвам се от предимството офисът ми и спортната зала да са в една сграда и съчетавам двете неща. По този начин си освободих сряда вечерта и съм на разположение я на децата, я за женски срещи. :razz:

У дома днес по план продължаваме с разрушението на бившата ни кухня :1062 - ще става на спалня и това е. Но явно ще го правим следобеда. Планът ми беше да се почне днес предиобяд, но не може да се спи до 11 часа и ремонт да се прави :1140 . Но и утре е ден. Та такива работи.

Елисче, аз като теб също бих била много предпазлива в думите и в отношението си, ако и в нашия клас имаше хиперактивно дете. Наистина и на горките родители хич не им е лесно и абсолютно ги подкрепям за това, че децата им трябва да са сред останалите. Може би тук е много важна ролята на ресурсния учител, с който в градината трябва да разполагат.

Сега трябва просто да ставам! После пак ще пиша.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Черитка,честно казано и идея си нямам какъв е точно този ресурсен учител,но със сигурност мога да кажа че няма други преподаватели,освен 2-те госпожи на децата.Те,милите,незнам как се справят....Не сматям,че мястото на такива дечица е по разни домове или пък вкъщи,напротив,аз съм за социализацията,НО как държавата прави по-лесно съществуването на децата в градината например.Няма допълнителен учител,който да се занимава с както разбирам тези 2 дечица,а незнам какви са силите на тези 2 жени,за да укротяват още 24 деца.Пълно безумие......Радвам се,все пак,че все повече деца "излизат на светло"
Успех с ремонта,дано се получи по-скоро и да ви стане уютно и приятно.
Ще чакаме новини от мача и упсех на отбора,разбира се :524 :524 :524
Пред нас се е спукала тръба,в момента копаят,защото теча е невероятен,а каква калотия ще настане...не ми се мисли и разбира се отново ще се кърпи на парче :1139
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Епиктет
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Елисче, ресурсните учители са в помощ на титулярните учители там, където се обучават деца със специални потребности! Т.е. във вашия случай трябва да има мининум педагог. Защото детето има проблем, но останалите - НЕ! И ако ще се грижим за едно дете, редно е да не пренебрегваме останалите. Прекрасно е, че болни дечица вече са на светло! Така трябва да е, за да не ги считаме и наричаме с такива "епитети". Просто им трябва повече внимание и никой не трябва да си спестява тази подробност.

Ние днес все пак разтребихме мазето...... след като преди това видяхме, че мазите на 90% процента от нашия вход да разбити :126 :126 ------ Просто разбити врати и катинари! И нищо откраднато..... някакво пишлеме е решило да се забавлява за наша сметка. Много е гадно, когато се получи така.... Иначе си изтървах един тежък шкаф върху безимения пръст на лявата ръка. Дано не ми посинее нокътят.

Оправиха ли ви теча?!
ellyto написа:Ехо привет мили дами :923

Какво ще кажете за другия вторник да направим една срещичка?
Оправиха ли ви теча?!
ellyto написа:Аз снощи бях на тренировка и ни разцепи инструкторката. Направооо лудница, от къде намира толкова енергия и сила тази жена наистина не знам. Вечер се прибирам като изцеден лимон, толкова съм изморена. Даже ми е по-натоварващо от танците. Като цяло канго тренировката е доста добра. Препоръчвам ви я!
Ели, аз ходих на канго четвъртък по време на обедната почивка - видя ми се даже лекичко :lol: и питах Вержи дали специално не дава нещо по-леко като за обедна тренировка?! Тя отговори отрицателно. От което си правя извод, че явно има огромно значение часа от деняа, когато тренираме. Когато вечер си яко уморен, 30-те минути кардио ти се виждат безкрайни. А и вечер има страшно много хора, което допълнително изморява. Абе хич не си е леко вечер - признавам си и аз!

Надявам се Фюти да се похвали с много обрано грозде..... :1062 , а ако почерпи и с домашно винце, съвсем добре ще се представи.

Хайде лека от мене и до утре.....
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

valrus

Мнение от valrus »

Здравейте,момичета!!!
Прочетох ви и се включвам....
Моят първокласник е доволен и щастлив от училище,пише и се справя отлично,да ви спомена само ,че той се научи да чете и пише ръкописно още в градинката....Чудя се дали това ще бъде недостатък.....Иначе "работи"наравно с другите деца...В петък получихме "Похвалка"/нещо като грамота/ за първокладник на месеца...Щастие блика в мен....Сам си подрежда чантата,залисан е все още,забрави си якето на чина,добре,че стаята се заключва.....Не се храни на стола–не му харесвало
...
Чери,ние сме готови със самоподготовката на занималнята още в 15ч,чудя се вашите какво ги мотаят ,та до 15,30ч не са написали нищо.... :roll: Понякога се чувствам като теб–аз съм тази ,която все крещи и възпитава децата,баща им–играе с тях и му липсват забележките ...явно не му пука за неща,които мен ме дразнят.
Бебчо е много палав и непослушен,абсолютно различен от батко си....
Сладка,моят ПМС си е постоянен,опитах с хомеопатия,но нещо не се получи....Аз също съм доста надебеляла,но психически не намирам стимул и все пъхам глава в хладилника.Ужассссссссс......Много е неприятно
Фюти ,дано се оправите бързо...
Всички ви прегръщам и ставам от компа,че имам работа :329
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Здравейте момичета.
След 2-седмичната хрема на Анджи,която ту отшумяваше и после отново се завръщаше,сега сме със суха кашлица,като на пристъпи,започнах да давам Хустагил,Дросера и Хепар сулфур,направо се чудя утре дали въобще да я пускам на детска,днес съвсем случайно ми попадна информация за Есберитокс,а преди около седмица и свекървата ми го похвали.Някой давал ли го е,моля ви да споделите,защото изглежда ще трябва да подсилим имунитета.....
Чери,наистина незнаех за такъв учител,но явно в детската нямат такъв.Почти съм убедена,че причините не са в директорката,пряко,а по скоро са административни,отново,жалко...
Валче,браво на ученика,дано все такъв мерак да има за училището,да е гордостта на мама и татко...а относно разсеяността,май си е при всички дечица.И при нас Ивето е голяма фурия,въпреки,че не е толкова малка вече си прави каквото си науми,ей,такъв инат детете не бях срещала,направо се чудя на моменти как да реагирам,а като и се поскараме малко повече(при нас боя не е начин за решаване на проблема)тя започва да реве и направо се разтреперва,сякаш е дошъл края на света, :1139 :1139 :1139 да се чуди човек как да постъпи

Епиктет
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утроооооо! :954 :954 :954 :954

Децата са на училище - закусили и доволни, а аз отивам да тичам докато не е заваляло по-силно!

Прекрасна седмица желая...... и ще бъде такава! :945 :945

Ver

Мнение от Ver »

cchery написа:Децата са на училище - закусили и доволни, а аз отивам да тичам докато не е заваляло по-силно!
Това все едно аз съм го написала :)
Когато тръгнах да тичам валеше слабо, бързо след това се засили и след 1/2 час бях вир вода :)
Усещането дъждовните капки да охлаждат потното лице е прекрасно :524
[img]http://4.bp.blogspot.com/-P8rPHe0debs/T ... e+rain.jpg[/img]
ellyto

Мнение от ellyto »

Привет, привет,

Днес е много дъждовно и есенно навън. Започнах да свиквам с това, че вече не е толкова топло навън, но някак ми се иска лятото да е много по-продължително. Този уикенд беше многооо натоварен...направо не е за вярване. В петък вечер направихме фирмено парти и ходихме в Брилянтин. Купон до зори, после хапване и в 6.30 се озовахме в леглото. До 15 часа почти спахме и се излежавахме, а после се преместихме в хола да се излежаваме и да гледаме сериалче. Сега сме на вълна Person of interest - интересно и зарибяващо сериалче. Вечерта бяхме на концерт на Алън Парсон (което ми напомня, че забравих да отговоря миналата седмица на Тита, за което се извинявам :oops: :oops: ) Концерта беше много приятен, залата беше пълна, музиката им наистина е хубава, но озвучаването беше леко кофти, а билетите като за втори балкон хич не бяха евтини. Определено в НДК трябва да си обновят техниката, на нищо не прилича това. Вчера пак цял ден се излежавахме и гледахме сериалчето, а вечерта се надигнахме отново и ходихме до Сърбия на кръчма с колеги. Въобще много интересн уикенд изкарахме, с много различни емоции. Вечерта се прибрахме към 1 и докато се оправя да си легна, понеже едно от момчетата остана да спи вкъщи и успях в 2 и нещо да се хоризонтирам. Снощи ей така между другото усетих, че започва гърлото да ме боли и започнах да пръскам прополиса и невена няколко пъти през нощта, но си усещах как се засилва болката. Сега е по-добре положението и се надявам да елиминирам началото на вирус... грип или настинка....все едно...трябва да го елиминирам в зародиш, защото не съм планирала да се разболявам. Та така прекарах моя уикенд. Днес мисля да отида на танци, да се изпотя хубаво и да премахна каквото е останало от симптомите на разболяване.

Ей започна годината и веднага се започна и с бацилите, много неприятно. Дано децата тази есен-зима боледуват много по-малко.
Вал, дано твоят ученик да е все така прилежен и да му е интересно в училище.
Чери, браво на твоите тренировки, поздравявам те. Както казах и преди, много хубаво, че имаш възможност да тренираш през работно време, защото вечерите са ти свободни, което е чудесно.
Май май и тази седмица няма да усепем да се нагласим за среща. Хайде да се уговорим за другата, да изберем ден, час и място и да сме сериозни в организацията :1209 , какво ще кажете?
Чета една книжка, в която пишеше нещо много интересно - много е важно първият половин час след ставане и последният половин час преди лягане какво правим за това как ще ни тръгне деня и какъв ще ни бъде съня. Пожелавам ви да зпочвате деня си с хубава музика и да имате прекрасна седмица изпълнена с много положителни емоции, въпреки валежното време навън! :922 :922
Заключено