Добрутроооооооо!!!
Вале, виждам те........

. Аз пия второто си кафе за деня. Не че ми се пиеше, ама като се появи колегата и си направи за него от черната напитка, и като се размириса едно хубаво ......... и сега правя това

и това

, а след малко се захващам за сериозна работа!!!
Мари-Жоли, четох, че сте имали проблеми пак и се радвам, че всичко се е оправило. Обикновено така се случва като тръгнат дребчовците на градина и ясла. После нещата се оправят - съвсем сериозно го говоря! Благодаря за поздравите от Иската...... знаех си аз, че нещо се е случило.
Знаете ли какво исках да ви пиша още. Вече сигурно сте разбрали, че парите за Билянка от Плевен са събрани. Това, което не знаете сигурно е, че тези пари са събрани за .....
19 дена!!!!! И са събрани не с мега-спектакли по водещите медии в прайм-тайма, а от кампания като тази, която Ауди Клуб България направиха в неделя с автошествието и ...... от обикновените хора , които приеха проблема на Биби присърце. Всичко, което съм искала да кажа по този случай съм го написала в постинга в блога ми. А това, заради което пиша сега е да ви обърна внимание на това, че нещата в тази страна се получават, когато участваме в тях. И да ви призова, ако се случи така, че тъпутатите наистина не приемат присърце забележките, които имаме към поправките в закона за горите, да дойдете на следващия протест!!!! Много ще е хубаво да сме заедно и да ни видят..... всички!!!! И ако пък кажете на още 2-ма приятели и те доведат по още двама... страхотно ще е. Вижте какво ще се случи, ако се приемат поправките в закона за горите:
- Някои от заменените гори ще могат да се застрояват.
- Държавните гори в защитените територии като Витоша, Рила и Пирин ще може да стават частни.
- В горите ще може да се строят например ски писти и вятърни централи, но изсечените терени ще продължат да се водят гори.Това ще спести много средства на инвеститорите, тъй като няма да се променя статута на земята, за което до сега те трябваше да си платят на държавата. Те ще бъдат облекчени, но за сметка на кого?
- Управлението на природните паркове ще мине от държавата към общините. Дадоха се примери за община Царево , която знаете щеше да ликвидира за малко Природен парк Странджа, ако не се бяха намесили природозащитниците. Община Сливен също е направила своите негативи по отношение на местния парк "Сините камъни".
До какво ще доведат тези промени, ако бъдат одобрени:
1. Ще могат да се продават гори.
2. Ще могат спокойно да бъдат изсечени тези продадени гори и да бъдат застроени освободените от тях площи.
3. Ще бъдат загубени редки животни, билки и дървесни видове.