Мира, мисля, че единия от признаците, че си в Зоната е, че не ти се яде сладко или каквото и да е друго между храненията. Другото е многото енергия. И физическа и умствена

Сега осъзнавам, че само когато съм в Зоната усещам истински глад. Може би е онзи здравословен глад, който казва - време е за хапване, а не всичките лъжливи повици, на които сме свикнали да обръщаме внимание - хайде да хапнем нещичко си...
Момичета, разкажете как приемате течностите.
Краси, да слагаш малко лимонов сок във водата е чудесна идея, по едно време и аз така се стимулирах да пия повече вода. Върши работа и резенче лимон в чашата с вода.
В последно време предпочитам основния прием на течности да е от билкови чайчета. По препоръка на д-р Михайлов всяка сутрин си запарвам лъжичка сминдух, но в половин чашка вода, защото в по-голямо количество ми е невъзможно да го приема.
Със ставането си слагам в каната литър и половина вода да заври. Заливам сминдуха, и още 3-4 големи чаши чай. Д-р Михайлов ми препоръча да пия чай - нормободимас в дните около пълнолунието, пиех го така около 3 месеца, а сега след нова година реших да си запарвам всеки ден. В препоръчаните дни си запарвам и джоджен. Прочетох в неговите книги три билки, с които може да се намали апетита. Едната не запомних, защото нямам, но двете са салвия-градински чай и коприва. През лятото си събрах и си имам. И сега от около 2 седмици сутрин си запарвам по около 1ч.л в около 400 мл вода - редувам си ги или според настроението взимам салвия или коприва. Не отдавана попаднах на един готов чай - елеганс - на фитолек /има го в Била сега по-евтин/ - комбинация от билки. Сутрин и той е в една чаша.
Горе-долу с това се получава литър и половина чай, който изпивам докато се мотам със сутрешни занимания. После през деня си правя по 2-3-4 чая, но гледам да ги изпивам по-рано, за да не ставам нощем. За мен няма проблем да изпия чай към 19 часа например, но после се ограничавам. Харесва ми да си правя различни комбинации от билките, които съм си събирала

Имам си и последователи. Едната ми дъщеря си прави чай от единични билки, докато синът ми експериментира и прави страхотни комбинации. Опитвала съм и са... чудесни. Е, нали си е мое гардже

Днес си подреждах рафта с чайовете и мярнах кутия със зелен чай. Мисля си да започна да пия поне по 1-2 чая и от него. Мисля, че ще ми се отрази добре.
Освен чайовете пия вода - 1 чаша, в която си разтварям 2 грама витамин С /пак по препоръка на д-р Михайлов/. около 4 чаши вода, в които си разтварям някои Шуслерови соли и приемам през целия ден. Вода ми трябва и за мехурчестото водорасло след хранене /препоръка на доктора

/
И така ми се събират дооста течности.
Ехееее, колко се увлякох...
Тъкмо си направих литър чай - три чаши - елеганс, каркаде и "спокойствие" - от чайовете на д-р Михайлов.
Топъл и успешен следобед на всички пожелавам!