Привет от мен, днес за втори път!
Имам малко свободни минутки и реших да си направя обобщение на изминалия месец... Все пак, точно преди 1 месец стартирах моята "програма"

за сваляне на килограми и борба с целулита!
Като цяло: МНОГО СЪМ ДОВОЛНА!
Свалих 2 килограма и успях да ги задържа до сегашния детокс, но като се замисля, това май е една много малка част от целия благотворен ефект, който оказа върху моя организъм всичко, което предприех, промених или премахнах от менюто и ежедневието си! Чудя се с кое да започна... Хи хи хи...
1. Месечният цикъл този път ми дойде само с един ден закъснение, нещо, което не ми се беше случвало от 10 месеца насам. Винаги ми закъсняваше с 12-14 дни. Искренно се надявам вече да се нормализира и да не ме кара повече да го очаквам с нетърпение...
2. Забравих за проблема със запека, подутия корем и тежестта сякаш си глътнал слон... През изминалия месец нямаше такова нещо! Посещавах си WC-то всеки ден (а това не ми се беше случвало от години). Предполагам това е резултат от овесените ядки, голямото количество плодове и зеленчуци, течностите, повечето движение и намаляването на хляба в менюто ми. Дори чая от джоджен, за който бях чела многократно отзиви, че причинява запек, на мен изобщо не ми се отрази. Да, на мен този чай определено няма да ми стане любим, но не ми е и чак токова гаден, че да не мога да го пия.
3. Спрях да се тъпча със сладки неща! За 30 дни съм хапвала сладко 4 пъти! Като 4-ят беше снощи...

Това предполагам, че го дължа до голяма степен на пчелният прашец. Някъде бях чела, че той намалява желанието за консумиране на сладко.
4. Започнах да спортувам! Всеки ден по малко тичане и серия от упражнения вкъщи. Не е кой знае какво, но през вторият месец ще се опитам да увелича ежедневните минутки за спорт. Много добре се чуствам след това. Мисля, че няма да се откажа дори и след като приключа със програмата, т.е. като минат 3-те месеца.
5. Сведох до минимум консумацията на месо. Хапвам го максимум 3 пъти в седмицата. И най-странното за мен е, че не ми липсва! Аз по принцип винаги съм обичала месо. Мислех си, че ще ми се дояжда и ще ми е трудно, но не. Дори и когато готвя за мъжа ми и децата, не ми прави впечатление, те си хапват, а аз си хрупам салатките и съм доволна и щастлива!
6. Започнах да спя много дълбоко. Сутрин се събуждам свежа и отпочинала, а това също не ми се е случвало поне от 3 години. И болките в гърба и кръста намаляха... Ееее, тука вече започнах да звуча като от реклама на космодиск...

Може би има още неща, но в момента не ми идват на ума... Но като цяло обобщено за себе си мога да кажа с чиста съвест, че НЕ МИ Е ТРУДНО! Да, изобщо не ми е трудно да спазвам този хранителен режим и мисля, че за в бъдеще ще продължа да се храня по този или по много близък до този начин. Не стоя гладна, не се лишавам от нищо, хапвам от всичко, но в определено време и определени количества, а не като преди. И никак не ми е трудно да се контролирам! УРАААА! Мъжът ми в началото може би си е мислел, че не съм много сериозна в това мое начинание, но явно след това си е променил мнението. Получих много хубав подарък от него! Няма да кажа какво е, ще кача направо снимка, за да се похваля...

Не сега, ще се опитам довечера или най-късно утре, но ще кача със сигурност!
Не на последно място искам да кажа едно много голямо
БЛАГОДАРЯ! на всички, които ме подкрепихте морално през изминалия месец! Това много ми помогна да повярвам в себе си, да повярвам че промяната може да се случи и аз съм способна да го направя! Ако всичко продължава така, може пък и на снимка от плажа да ви се покажа...
Благодаря ви, че ви има форум МЕЦАБАБА!