Ася написа:7 години от смърттта на баба ми, което ме е отгледала и ми беше като майка...много боли, че не можах да се сбогувам с нея. Само три седмици след като се преместихме в нов град, в нова къща, тя почина внезапно, а мечтата й беше да ни види новия дом, така и не успя да дойде. Ние се бяхме захванали с ремонт на първия етаж, определен за нея и за майка ми и се надявахме за 2-3 месеца да успеем и да ги вземем при нас. Сега само мама живее с нас. Много ми лиспва баба ми, от която вземах пример и черпех сили. Тя заставаше на моя страна точно в онези мигове, в които се чувствах предадена и неподкрепена от майка ми. Баба ми със своите мъдри съвети ме предпазваше да не извърша глупости, да преглътна някой път ината и гордостта в името на бъдещо добруване - ако не беше тя, сега щях да съм разведена, дъщеря ми нямаше да има баща, а и син вероятно нямаше да имам. В моя случай се оказа, че търпението ми беше възнаградено, просто имах късмет, който май повечето жени нямат в такива трудни семейни ситуации. Но ако не беше баба, щях да се удавя малко преди брега и нямаше да мога да се насладя на плодовете на големи усилия. .
Не мога да изляза от някаква глупава, непродуктивна и предизвикана от заболяване депресия, но се боря с нея, пия си хапчетата и се правя на силна, това последното е глупаво и опасно. Но кой ли от нас не познава подобни състояния, защо се мъчим да сме силни на всяка цена???
Аси, разбирам те повече от добре! Аз също толкова силно страдам по ранната кончина на баща ми. Единственият човек на този свят, който можеше да ме разбере...... просто защото аз съм почти изцяло негово копие. И то не само като външни характеристики, ами като характер, възприятия, отношение към живота и заобикалящия ме свят. И аз като теб, когато се чувствах предадена и неподкрепена от майка ми, намирах опора в него..... И точно когато самата аз бях станала вече родител, гадната и отвратителна болест го отне от мене.... тогава, когато може би най-много щях да имам нужда от съветите му как също да бъда страхотен родител. Не мога да ти кажа нищо утешително - и при мен вече 6 години и половина тази мъка не отминава... не отшумява.... Ужасът от болестта, която уби татко е толкова жив и осезаем, че ..... депресията ми е пълна.... Не пия хапчета, преди 2 години посещавах психолог.... за много кратко - с нулев успех...... Аз не се мъча да съм силна - това е моето нормално състояние и когато трябва да се боря със зъби и нокти, с цената на неописуеми и невероятни усилия за това, се изтощавам... Понякога животът върви безмилостно към най-черните си краски...... Почнах да работя върху себе си. От една година съм много упорита за това да изтласквам параноичните и натрапчиви мисли и да се оттървавам от тях. Да разпознавам истинските и реални опасности от въображаемите.... Имам успех - да, половинчат, но успех. И ще се боря докрай! Желая ти от цялото си сърце твоят УСПЕХ да не закъснява много!
Знаеш ли,
Аси, досмеша ме твоята история със старата плевня на вашата улица. Ама ме досмеша следното - когато си писала да не си правят труда да ти отговарят - плевнята и без това е паднала...... Ами добре си помислила за "бедните" хорица - да не се пък "разхвърчат" сега и да почнат да ти мислят отговори :1140 ........ хахаха..... то и нашият фитнес...... днес му гледам педалите на велоергометъра......... хахахаха..... отново увиснали и двата. Утре сигурно няма и да ги има

..... второ качество хора заслужават второ качество съоръжения......... явно.....
Бъни, четох с огромен интерес и удовлетворение това, което си ни писала за Испания... много бях щастлива, че успях да доловя и оценката ти за нещата, които описваш. А не само излагането на факти. Естествено се почувствах като прошляк..... каквито сме си де. Високите скорости по магистралите, демонстрацията на последна мода коли и телефони, че и гръдни импланти...... циганията и чалганията...... Не ми се пише. Много ме впечатлиха обясненията ти за раждането в Испания..... тук почти всички родилки ще се изпотрепят да плащат луди пари за избор на екип, "за да не се случи нещо" при раждането и при все това преди 2 години бях на протест-бдение срещу лекарските грешки при ражданията, довели до смърт и издевателствата и тормоза на родилки...... И пак, и пак си плащаме..... подклаждаме яко корупцията, а после я осъждаме.. Думичките, които намирам за това в речника си са лицемерие и двуличие......
Ако ти не получаваш 35 лв детски щото не живеете в България, аз какво да кажа като също не ги получавам, а си плащаме чинно данъците на и в тази страна?!? Но видиш ли.... водим се "богати" и имаме високи доходи само защото и моите, и на мъжа ми работодателите изпълняват разпоредбите на Кодекса на труда и въобще законите и ни осигуряват на реални заплати... СПИРАМ, че много ще омърморя

. А не исках точно това.
Фюти, много забавно се е получило с твоята изненада за 8-и март...

Юлката се е издал по най-милия начин - искал да е бъдеш спокойна и щастлива. Затова, че са мислили за теб и че са ти подготвили изненада. Само си го представи колко нетърпелив е бил да те зарадва?!?!

А пръстенът е страхотен, наистина!
Валче, надявам се да ни снимаш короната като я направиш - сигурна съм, че ще стане страхотна. Може би защото я правиш с огромно желание.... А за речта пред децата - ти си учител... ще се справиш и ще се насладиш на много усмихнати очички с топли погледи.... Сигурна съм в това!
На нас какво ни предстои?! Утре....... утре с Момчил ще си правим резервациите за престоя ни в Италия, който ще е от 28-и март до 6-и април. Това ни е европейската екскурзия с децата за тази година. Миналата година правихме ремонт, тази - екскурзия...... Следобед отивам на малко шопинг - трябват ми обувки... от 3 години ходя изцяло с маратонки и нямам обувки за пролетно-есенен сезон.. Е, надявам се утре вече да имам. А ако покрай тях още нещо ме огрее, ще съм щастлива. Вечерта - на ресторант с още 2 приятелски семейства.
Неделя - от сутринта сме на финала на турнира на Коки по футбол.... Естествено ми се иска пак да вземат купата, но нищо не се знае. В ранната вечер сме на РД на наш приятел........ и по някое време ще трябва да си нагласим багажа с Момчил, защото..... последните 2 седмици той прекара в Париж - в командировка. Днес го прибрах от летището. Само за събота и неделя - понеделник отново лети за френската столица. Ще се прибере пак за почивните дни и на 17-и март пак е във Франция за 5 дена :lol: . Та в тази "канонада" от командировки бях включена и аз

- понеделник летя с него и ще остана в Париж за 5 дена...... ей така - просто на екскурзия. След като вече на 2 пъти отказах да оставя децата без мен и да пътувам, най-накрая се съгласих.... всичко предстои! И обещавам да ви пиша подробно!
Лека нощ и ...... весел празник!