The winter is coming ....

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Re: The winter is coming ....

Мнение от Ванчето »

Честит Осми Март, Момичета!
Бъдете много щасливи с любимите си хора, усмихвайте се по-често и постигайте целите си с лекота! Успехи, радост и много положителни емоций нека Ви съпътстват не само днес, а и през всички останали 364 дни в годината! Хубава вечер и незабравим празник на всички Мецанки!
:1125 :1125 :1125
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Честит празни и от мен :1075 :1078 :1075 Много красота, много любов, много музика и покй да бъдат в душите ни :954
Елис, съжалявам за проваления ви празник.Дано днес да сте вече по добре.Радвам се и за хубавият подарък и за добрите новини.Хубаво е, че ни се случват и такива неща, за да има баланс в живота ни.А за празника ще има много такива и за напред :940
Бъни, интересно ми е да знам как е социалният ти живот в чужбина? Остава ли ти време след като сама си гледаш и децата?
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Мили момичета, пожелавам на всички нас да си позволим да бъдем ЖЕНИ! До такава степен ежедневието с неговите задачи, ангажименти, поети обещания и нестигащо време се е впило в телата ни, че забравяме същността си! А имаме толкова много поводи да се горедеем, че сме ЖЕНИ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

:1108 :1108 :1108 :1108 :1108

Елисче, как е Анджи?! Много е неприятно това, което сте изживяли в петък. Мога само донякъде да си представя твоето голямо разочарование.... настройката, която си имала, очакването от красотата и милите моменти, които трябваше да снимаш..... и невъзможността на битката с болестите!!!! Прегръщам те силно!!! Няма как иначе да те успокоя!!! Ако приемеш една идея от мен - нямам представа какво предлагат училищата в Перник, но се разрови и проучи как са там предучилищните групи!!! Много пъти съм писала за предимството, което моята Бела спечели, изкарвайки подготвителна група в училище. Сега ще припомня само това, че за цялата учебна 2012-2013 г. тя отсъства 1 единствен път по болест!!!! За сравнение с предишните години в детската градина - почти всеки месец "записвахме" по нещо. :???:

Цветка, при вас оправи ли се положението?! Помня, че се борехте с вирусни пневмонии......

Ние сме добре - вчера изкарахме много луд ден отвсякъде. Вечерта бяхме на ресторант, където погълнах една голяма зелена салата с пилешки дробчета и пъдпъдъчи яйца, а след нея стомахът ми беше "посетен" и от една цяла пица. Всичко това полято от 2 бири...... :oops: :oops: . Разбира се..... днес с Кантарев водим "студена война" :mrgreen: :mrgreen: ...... с две думи не си обръщаме взаимно внимание. :mrgreen:

За съжаление днес отборът на Коки отпадна още в първия си мач от финалната фаза на турнира на СПОРТНА ЗОНА - СОФИЯ :cry: :cry: .... Жалкото е това, че много исках да гледам още техни мачове, защото децата играят прекрасно. Но противникът от Славия се оказа по-добър. За сметка на това успяхме да минем да си купим храна за хищника, да минем през офиса на Момчил, защото той имаше да взема документи за утрешната му командировка. В момента сме вкъщи и прибираме дрехите от юнашкото пране за последните 48 часа :lol: :lol: - предвид това, че Момчил ми донесе от Париж 1 куфар с мръсни дрехи, достатъчни за 10 дена, а за утре му трябват отново....... Сега малко си почивам, а после почваме да стягаме багажа за Париж. След 2 часа сме на РД :1140 :1140 ....... А дано утре поне в самолета си почина, защото каквато програма съм си намислила за френската столица, ще ми трябват силици.... И най-вече да не мисля това, че оставям децата тук без мене...... :???: :???: :???:

Хубав следобед от мен! :954 :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Чери, децата са вече по- добре.В сряда приключихме с инжекциите а снощи и с АБ през устата.Тази седмица ще си остана отново в къщи да ги гледам и връщането ми на работа се отлага за кой ли път :???:
На теб пожелавам хубаво изкарване в Париж.Дано да успееш да "изпълниш всички планове", които си си наумила и да се заредиш с хубави емоции а пък ние тука кротичко ще си стоим и ще чакаме разкази и снимки :mrgreen: За децата......те ще се оправят и без нас, но ние като майки винаги ще ги мислим.Не се чувствай виновна или зле от факта, че ги оставяш на някой друг.Погледни от друг ъгъл на нещата.Ще се върнеш от Париж заредена, отпочинала от ежедневието.Нужно е понякога да ги оставяме и да правим нещо за самите нас просто, защото освен майки ние сме и личности със своите нужди и потребности.А когато мама е добре децата го усещат и те също са добре.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Ася

Мнение от Ася »

Сутринта станах рано да се изкъпя, гримирам, да изгладя дрехи за себе си и децата, събудих ги, облякох ги, събрах багажите - за мен дамска чанта и торбичка с кисело мляко, кутия с 12чаши, които ще дарявам на един солидарен център, торба с багажа на Виктор за детската - пижама, кърпа, сандали и резервни дрехи, ученическа раница на Ева и кошница с цветя за класната.
Закарах Ева до училище, дадох й пари за поредното състезание и за храна, паркирах пред детската градина да оставя Вики и видях кошницата с цветя, забравена отзад. Звъня - "Ева, след 5 минути да си отвън, забрави цветята!". Бързам към градината, пред вратата Вики се пльосва и се измокря до кости. Плаче и иска да вляза аз да го преоблека. Влизам, преобличам го, мятам дрехите на парното, инструктирам госпожата да го преоблече и хуквам обратно към училище. Мятам кошницата с китките, вече е 7.45, имам 3км път до работата и битка за паркинга. Мостът се оказва затворен заради ужасната експлозия на 8 март, при която загина дете (не знаех къде точно е станала трагедията), без да се нервирам, обръщам и поемам на десеткилометрова обиколка до другия мост и до моята работа. До обяд успях да уговоря утрешен преглед на детски кардиолог за Вики - има подозрителен шум в сърцето, който трябва да се изследва, да уговоря място за рождения ден на Ева, да инструктирам баща им да си вземе отпуск утре, да се чуя със сестра ми, която е сега в болница за изследвания и за която адски се тревожа, и успях да довърша ръчно изработените покани за рождения ден. Успях и да се включа в общата почерпка за осми март и да си подпиша документите да преназначение ( повишение). Дори ми остана и малко време да поработя :955
Искам да си ходя вече иу нас :) , изморих се.
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

cchery написа: Бъни, четох с огромен интерес и удовлетворение това, което си ни писала за Испания... много бях щастлива, че успях да доловя и оценката ти за нещата, които описваш. А не само излагането на факти. Естествено се почувствах като прошляк..... каквито сме си де. Високите скорости по магистралите, демонстрацията на последна мода коли и телефони, че и гръдни импланти...... циганията и чалганията...... Не ми се пише. Много ме впечатлиха обясненията ти за раждането в Испания..... тук почти всички родилки ще се изпотрепят да плащат луди пари за избор на екип, "за да не се случи нещо" при раждането и при все това преди 2 години бях на протест-бдение срещу лекарските грешки при ражданията, довели до смърт и издевателствата и тормоза на родилки...... И пак, и пак си плащаме..... подклаждаме яко корупцията, а после я осъждаме.. Думичките, които намирам за това в речника си са лицемерие и двуличие......

Ако ти не получаваш 35 лв детски щото не живеете в България, аз какво да кажа като също не ги получавам, а си плащаме чинно данъците на и в тази страна?!? Но видиш ли.... водим се "богати" и имаме високи доходи само защото и моите, и на мъжа ми работодателите изпълняват разпоредбите на Кодекса на труда и въобще законите и ни осигуряват на реални заплати... СПИРАМ, че много ще омърморя :1062 . А не исках точно това.

На нас какво ни предстои?! Утре....... утре с Момчил ще си правим резервациите за престоя ни в Италия, който ще е от 28-и март до 6-и април. Това ни е европейската екскурзия с децата за тази година. Миналата година правихме ремонт, тази - екскурзия......

Та в тази "канонада" от командировки бях включена и аз :D - понеделник летя с него и ще остана в Париж за 5 дена...... ей така - просто на екскурзия. След като вече на 2 пъти отказах да оставя децата без мен и да пътувам, най-накрая се съгласих.... всичко предстои! И обещавам да ви пиша подробно!
Чери, ние българите не сме прошляци, повярвай ми, има и много по-зле от нас... Просто мисля, че трябва да изтече една вода, да мине определено време и да си сменим малко манталитета... Хубаво е , че вече много хора пътуват навсякъде и виждат какво е "навън". Но лошото е, че когато българина е в чужбина спазва всички правила, възпитан е , културен, търпелив, но когато се прибере на родна почва забравя за всичко... Защо се получава така... ? :1044
За раждането мога да кажа още, че тук на 100% се насърчава естественото раждане и съответно и кърменето. Прави се секцио само ако има някакъв риск за бебето или майката, а не защото бъдещата родилка е решила, че така предпочита... Е, по частните клиники може и да правят по желание, не знам... не съм имала възможност да разбера :1062
Корупция и тук има, но като че ли тя е само по най-най-високите етажи на властта и обикновенния гражданин не я усеща...
Относно детските надбавки (или добавки- не съм сигурна как точно се водят...): това за мен е поредната голяма глупост, която нашите управляващи са сътворили! Ако си безработен не получаваш, защото нямаш какво да декларираш, ако пък случайно вземаш по-прилична заплата те лишават от тях, защото както казваш ти , се водиш "богат"... Според мен не би трябвало да има каквито и да било критерий , за да получаваш детски! Аз мисля, че ВСЯКО БЪЛГАРСКО ДЕТЕ ЗАСЛУЖАВА ДА ПОЛУЧАВА ДЕТСКИ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКЪВ Е ДОХОДА НА РОДИТЕЛИТЕ! А и е направо смешно... ако дават 350 лв, да се поставят определи условия, а те за 35 лв на месец искат ... баба си искат! Извинявам се, ама наистина се дразня! Съгласна съм за детските за децата в чужбина както сме ние, но всички други ТРЯБВА да получават! Това поне е моето мнение!
Така... А сега...? Франция, след това Италия... :326 В Испания кога да ви чакам? :roll: Догодина може би...! :D
Не се тревожи за децата, със сигурност си ги оставила на доверен човек и можеш да си спокойна! Наслади се на 100% на емоциите във приказен Париж и след това заредена с много положителна енергия и насъбрала много впечатления те чакаме тук да разказваш с всички най-малки подробности за всичко което си видяла, преживяла и никога няма да забравиш от този страхотен град! Една приятелка ходи преди 3 години и каза, че просто се е влюбила в Париж! От тогава все си намира повод и начин да отиде поне веднъж годишно дори и за 2-3 дни! Да не вземеш и ти по-честичко да придружаваш Момчил на командировките? :1095
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Елис, от както станах майка, разбрах, че най-хубавият подарък и с повод и без повод за една майка е дечицата и да са здрави! Много жалко, че ви се е случило нещо толкова неприятно, не само защото е било на празника, а просто защото винаги е ужасно когато детенцето ти се разболее... От сърце ти пожелавам много бързо да оздравявате! :922 :922 :922
cvety_rz написа: Бъни, интересно ми е да знам как е социалният ти живот в чужбина? Остава ли ти време след като сама си гледаш и децата?
Цвети, честно да си кажа относно социалният ми живот има още какво да се желае... Сами сме, нямаме роднини наблизо и сме свикнали във всяка една ситуация да се спрявяме сами. Това понякога ми натежава малко. Имало е случай когато ми е минавала мисълта "ех, да имаше сега една баба при нас..." . Но пък от друга страна съм много доволна, че сами със съпруга ми си отглеждаме и възпитаваме децата. Така ако някой ден нещо във възпитанието или поведението им не ми харесва, няма да обвинявам друг освен себе си. Като гледам племенниците в България как се повлияват от присъсътвието на баби и дядовци и как се лигавят и глезят покрай тях... Абе с една дума доволна съм, че няма кой да ни се бърка и да дава акъл...! Дали е за добро или зло само времето ще покаже! Социалният живот съответно е изцяло съобразен с децата. Навсякъде сме с тях. В повечето случай се ходи там , където е подходящо и за тях. Почти всичките ни приятели са също семейства с деца, така че атмосферата е сродна. Е, няма как, с времето всичко се променя, не може всичко да е така, както когато сме били на ... 20 да речем :D И въпреки, че може повече, аз не се оплаквам от сегашното положение, защото знам, че е въпрос на време. А и в днешно време комуникацията е много по-лесна от преди 10 години да речем... Благодарение на интернет човек успява да споделя всичко от живота с най-близките си приятели, които в моя случай са в България! :922
Ася написа:
Вики - има подозрителен шум в сърцето, който трябва да се изследва
Асе, най-искренно се надявам, че всичко при вас е ОК и това заради което се е наложил този преглед е било просто фалшива тревога! Стискам палци! Дано всичко мине и по-бързо да забравите за тези трудни моменти! :922
Ася

Мнение от Ася »

Трябва и аз да си направя блог!!! :1062 Имам с какво да се похваля, днес запръв път в живота си се скарах с лекар! Ходихме до друг град уж при специалист - докторката спряла да работи със здравната каса от януари, слуша Виктор само на слушалка и ми поиска 15 лева, които отказах да дам, ако не направи ехография и кардиограма. Ехографията струвала 29 лева :1062 , взех си детето и си тръгнахме. Направлението ще го ползвам другата седмица в Плевен.
valrus

Мнение от valrus »

Здравейте,слънчеви момичета!
Чери,короната е измислена и почти напредвам.Знам,че ще успея.Но,това със срама си е голяма работа.Нищо ,че съм учител,винаги ми е треперело сърцето,когато застана пред дъската и в мен са впити толкова очи.Винаги съм била притеснителна и срамежлива.Единствено с малчугани/детска градина/съм общувала по–свободно и леко,големите ученици ме смущават/те оглеждат,обсъждат,подиграват се и куп др неща/.Абе.....,ще се справя.
Това е от мен,че малчо се събуди и идва да блъска клавиатурата.
:922
Peteto

Мнение от Peteto »

Здравейте мецанки смехоранки, :329

много набързо да се запиша - и да ви пусна един виц с който да се посмеете от сърце - или поне при мен беше така:

Две омъжени жени излезли на дамско парти. Напили се на маймуни и сутринта тръгнали да се прибират към вкъщи. В движение им се допишкало. Минали покрай едни гробища и за да не ги видят хората, решили да пишкат в гробищата. Речено-сторено, но нямало с какво да се избършат. Първата си свалила гащите, избърсала се с тях и ги хвърлила. Да ама на втората й се досвидяло да си хвърля гащите, пресегнала се към гроб и се избърсала с венец от него. Прибрали се в къщи, а на другият ден мъжете им се срещат. На първата мъжа казал:
- Бате, тая моята се прибра снощи пияна и без гащи.
Мъжът на втората потъркал чело и отговорил:
- Това не е нищо. Моята се прибра пияна с гащи, но от задника й стърчеше една лента на която пишеше- "Никога няма да те забравим. От Перо, Миле и футболен клуб Силистра." ...

:955 :955 :955 :955 :955 :955 :955 :955 :955
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

ВИцА Е СУПЕР ! Разсмя ме ! Добро утро!Бубалинке да ти е жива и здрава Чавдара и много радост да ти носи! :954
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Заключено