Здравейте. Верно снощи тук е било като на битка

. Казвам "било", защото в момента, в който първите капки почнаха да се сипят, ние с децата влязохме да си пазаруваме хранителни неща за морето в Хит-а (това е голям хипермаркет в Младост). И тъкмо си се мотаме из регалите и чуваме над главите си огромна дандания, чийто звук се засилва. Покривът на хипермаркета е ламаринен - е, не от тази тънката ламарина де, но не са и керемиди. Изведнъж шумът стана адски ужасен и чувам, че по високоговорителя викат всички чистачки на входовете на магазина. В този момент и токът угасна

...... беше много смешно, интересно и ...... забавно

, защото децата бяха далеч от мен да търсят техните си неща и изведнъж почнахме да си подвикваме и да се търсим.... За тях си беше като игра. Е, напазарувахме си на аварийно осветление, платихме си, излизаме и ...... баси - слънце пече, та се къса. Това в рамките на 15-ина минутки. Колата ни стои на открития паркинг на Хит-а и си ни чака - абсолютно невредима. Няма и една вдлъбнатина от градушката или нещо по стъкла, огледала и тасове. Даже - блестеше на слънцето идеално измита. До този момент не си давах сметка за размера на бурята, но в момента, в който си тръгнахме картинката почна да се "пълни" с килима от зелени листа, който беше повсеместен - зелени площи, тротоари, улици..... Тук-таме ми се наложи да избегна някой и друг потрошен клон. Но една от големите изненади дойде, когато се прибрахме пред нашия блок - на мястото, където обикновено си паркираме колата имаше камара от счупени клонове и листа..... ама камара..... Просто късмет, че реното го нямаше там, щото нещо задължително щеше да е счупено. Малко по-късно пак се качихме на колата, за да ходим на кино и по пътя гледах как масово хората са при колите си и ги чистят от листа и клони..... имаше огромни локви по улиците, където шахтите са се запушили...... На едното място мисля, че водата беше почти вратата на колата, щото ми беше мокър прага - баси!
Най-лошото беше вкъщи де - в детската имаме (вече) много неприятен теч... Към стаята е усвоена терасата, която беше пред нея и съответно е сложена дограма по цялата ширина на терасата........ е от тази дограма е потекло по стените вляво и дясно ...... ще търсим причината и съответно решението - още за довечера сме си викнали майстор. Другият резил е в банята, но там нещата са от общи части на входа. От вчерашната буря изби теч от една водосточна тръба, чиято цел е да отводнява покрива...... За съжаление явно или тръбата е спукана, или има луфт между нея и покривното пространство, щото вчера беше наводнила окачения таван в единия му ъгъл

.......
Ама това да е - мисля, че е малкият дявол. Все още не съм снимала какви дупки са оставили ледените късове в плексигласовата козирка над прозореца в детската, но ви уверявам, че са като яйце. Но тя тази козирка и без това е по-старичка и е за смяна, та не страдам за нея.....
Иначе опустошението е било в центъра... наши приятели ни разказаха много гадни неща. А по-лошото следва - висенето пред застрахователи и сервизи... Бог да го прости и възрастният мъж от Борисовата градина - намери смъртта си по най-нелепия начин.
Това е, момичета. Ние сме добре..... Надявам се новините да не преекпонират случката в София от вчера, щото както знаем, софиянци са доста деликатни същества и техните нещастия често надхвърлят по размер неприятностите на другите

. Сигурна съм, че момичетата софиянки от форума няма да ми се обидят, щото горната забележка със сигурност не ги включва - ние тук сме корави

.