Жени говорят за Мъже

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
dexter
Философска система

Re: Жени говорят за Мъже

Мнение от dexter »

vihrogonche написа: Аз съм ЗА това Алекс да иде в казарма, поне за 9 месеца време, да се научи да се справя без мен, без баща си, без гадже, без училище, без среда, без приятели, без нищо - оставен на самия себе си - тоест от твоите четири позиции, да остане единствено последната!
И с какво толкова ще се справя сам в казармата, Деси :)? Храната е доставена сготвена, денят е организиран от - до (щото ако имат свободно време ще вършат глупости :)), казва им се какво да правят и как да се държат във всяка една минута. Казват им кога да стават и кога да лягат, даже кога им е позволено да ходят в тоалетната. На всички "мъжествени" черти могат да се научат и по много по-жизнеутвърждаващ начин - следователно нещата, които ще научат ще са трайни и няма да са продиктувани от външни фактори, а от вътрешно убеждение.
(Сериозно ли смяташ, че явлението "гей" е в резултат на липса на казарма, или липса на морал?)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Не истинските гейове разбира се, а онези псевдо-гейовете, женствените, с обички на ушенцата и с кръстосаните краченца по време на обяд / вечеря :1052 Честно, не са ми никак приятни всякакви такива типажи. Предпочитам груб мъжкар тип мачо пред женчо, глезльо и пъзльо, наистина залепен за полата на мама или на гаджето си...
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
baimomchil
Е, не се спря с тия постове!

Мнение от baimomchil »

Чудя се откъде се появи отново тая нова вълна за връщане на казармата, подкрепяна единствено с издишащият аргумент - да станели мъже. Пускам специално едно клипче и моля всички тия, които подкрепят връщането на казармата, да го изгледат от начало до край, без да превъртат, а аз ще коментирам под него.

[youtube]6nU8GcCHjww[/youtube]

Сега ще кажете, че това било руско филмче. Да руско е, там все още има казарма и мамините момченца стават мъже, за разлика от България. Та същите тези издевателства, които видяхте във филма, ги имаше в един или друг вид и в българската казарма. Ей тия дето държаха столчетата, удряха ги и се разхождаха по тях, са синчетата ви, когато влизат в казармата и са още новобранки. Тия другите, оня нахиленият и другите около него, са преминали вече през това и са станали МЪЖЕ (стари кучета им викат) и им предстои уволнение. Всичко това не си мислете, че се случва без знанието на командния състав. Всички те много добре знаят какво става, гласно никога няма да го признаят, но негласно го подкрепят. Иначе тия мъжете нямаше да си позволят да го правят.

Та кажете ми скъпи радетели за връщане на казармата - какво мъжко виждате в държанието на ония хилчото и свитата му? И това ли са мъжете които искате да направите и за които така жално плачете и търсите? И това ли искате да причините на детето си? И защо изобщо искате да го пратите на място за определено време, където няма свободата да напуска и да прави каквото му е на сърце? А да забравих, да стане мъж. Всъщност аз нищо мъжко не видях в тоя клип. :1044
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

vihrogonche написа: Твоят син - да, да и пак ДА, Чери!
Ха, че с какво моят син е по-различен от 90% от другите деца?!? Да, очаквам го да порасте уникален, ала ... той е едно най-нормално дете. Има своите качества - с някои от тях превъзходжа другите деца, по друга линия не е така.

vihrogonche написа: Знаеш ли обаче какъв % от българските момчета разполагат с правилно мъжко възпитание, подходящо отглеждане от страна на "орлицата-майка", която не дава и косъм да падне върху главицата на любимото й чедо? Нещата са ПЛАЧЕВНИ отвсякъде, пък после се чудим откъде се навъдиха толкоз много мамини синчета, лигльовци, глезльовци, гейове, женчовци и тем подобни екземпляри от мъжки пол, но с невъзможност да бъдат наречени МЪЖЕ.
Не, откровено казано - не знам! :954 А и не мисля, че има официална статистика. Отделно от това "категорията" женчо и лигльо е субективно понятие и това, което е валидно за теб, едва ли се отнася до мен.

Я да върна на въпроса с въпрос :) - знаеш ли какъв е процентът на майките, получили синовете си обратно от казармата в ковчези?! Виж тази статистика е официална:

СУХАТА СТАТИСТИКА

* По данни на НОИ към началото на годината (статията е архивна и нямаше дата и година на публикуването й) у нас има 5234 военноинвалиди. От тях 655 са пострадали по време на война. Останалите 4579 са военноинвалиди от мирно време.
* Само за периода 1993-2001 г. в редиците на родната казарма са се инвалидизирали 2612 момчета. 270 от тях са загубили над 90% от трудоспособността си.
* Най-много са пострадалите през 1997 г. - 414. Пикови години са и 1993 г. - 398 случая, и 1996 г. - 349. За миналата година военноинвалидите са "едва" 123.
* 24 момчета са излезли от казармата като инвалиди само за първите три месеца на тази година. За същия период смъртните случаи са два.
* По данни от началото на годината 6525 души получават наследствени пенсии. Това са вдовиците, сираците и родителите на загиналите в казармата.
* Няма официално оповестена статистика за броя на смъртните случаи в армията.

Още материал за размисъл по темата - тук.
vihrogonche написа: Аз съм ЗА това Алекс да иде в казарма, поне за 9 месеца време, да се научи да се справя без мен, без баща си, без гадже, без училище, без среда, без приятели, без нищо - оставен на самия себе си - тоест от твоите четири позиции, да остане единствено последната!
Аз не знам какво точно се опитваш да кажеш, но ако си от майките, които 18 години се почесват и после разчитат за 9 месеца някой да им научи синчетата да бъдат мъже, значи мога да те разбера. Макар да не приемам, ама хич, доводите ти.

Не знам дали си се замисляла, но казармата е ИЗКУСТВЕНА СРЕДА. Онова, което някой би могъл да усвои там, са "умения", свързани с условията на живот в тази среда!!! Умения, които обаче съм убедена, че никоя от нас не би искала да вижда в реалния живот след това?! Права ли съм или бъркам?! Ти би ли искала някой да си чисти и презарежда Калашника всяка вечер вместо да ти обръща на теб внимание?! Или пък да ви кара цялото семейство да ставате уставно сутрин в 6, да оправяте легла и тоалет за 5 минути, а после да марширувате и козирувате?! А може би би ти се понравило да правиш сапунка всяка сутрин преди работа и да носиш противогаз и кубинки, както и да ти обръснат главата!!! Аз наистина недоумявам, Деси, и разчитам да ми пишеш - КАКВИ КАЧЕСТВА ОТ КАЗАРМАТА МОГАТ ДА БЪДАТ ПРИЛОЖЕНИ ИЗВЪН НЕЯ?! Междудругото не забравяй причината да има казарма - дълга на гражданина да защитава Родината си от военни нападения. Българската войска е създадена от Опълчението ни след края на Руско-турската война. И то в условия на постоянна заплаха за нови войни. Никъде в устава няма да намериш написано, че момчетата влизат в казармата, за да станат мъже! Абсурд...... отиват там да се учат да боравят с оръжия и да знаят как да защитават Родината.

Доколкото схващам ти би искала Алекс да е МЪЖ в живота въобще. И в този случай той трябва да придобие качества именно за и в тази среда. Поне по мое мнение.

By the way - най-лесно се раждат гейове в чисто мъжка среда.... все някой трябва да върши и женската работа там. :955
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Обещавам да ви отговоря и на двамата :524 Сега накратко, а после може и да добавям, в движение и когато пак ми е удобно:
Прочетох ви, помислих внимателно и продължавам да съм на мнението, че е добре да се върне задължителната казарма в България, за минимум 6-9 месеца, ОБАЧЕ без извращенията, които Момчил ни показа, защото все пак позволете ми и аз да познавам уволнили се мъже /мойте връстници и на възраст над моята повечето са минали през казарма/, които са казвали, че подобни гаври и гадости не са се случвали в техните поделения :!: Тоест нека не слагаме всичко под един знаменател, както и да е, да не се отклонявам от темата :!: Но все пак не навсякъде е било ад под небето, че да се казва - в казармата е гадост. Не навсякъде, не винаги и не на всяка цена, просто неслучайно жените си разказват за бременности и раждания, а преди мъжете си припомняха общи преживелици от казармата...
Чери, не разчитам на казарма да направи от Алекс мъж, още повече, че я няма. Разчитам на баща му, на моя баща също, на чичовците му, на господина му от занималнята, доколкото е добър модел на подражание също според мен, на книги, подбрани филми, на мен самата, защото му говоря от гледна точка на жената какво й харесва и какво не, и не на последно място, разчитам на него самия, защото той самият е буден, силен и ми се струва, че един ден ще бъде мъж на място, а не плюнчо, който да не може да направи някои елементарни мъжки неща, но да не задълбавам в повече подробности...
На Момчил ще кажа, че тъй като Алекс е буден и е до мен, и допреди малко играхме на една игра с думи, не съм изгледала още пуснатия от него клип, но ще го направя!!! Защото държа на твоето мнение и на видеото, което си изпратил. Особено при положение, че отдавна не си се включвал да пишеш по нашите теми. Постът ти заслужава внимание. Да не говорим, че на никого не пожелавам да бъде малтретиран и да се държат с него като със скот.
Приятна вечер засега на всички и ако не се засечем отново до утре, лека нощ, че мъжът ми ме вика да гледаме филма!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

И още нещо, Черко, за последно, и бягам вече наистина - ако, не дай си Боже, възникне военна ситуация и/или нещо страшно /някакво нападение, кражба, обир/, честно казано, ще разчитам на мъжете и в частност на моя мъж да ни защити, да ни предпази, да се бори за нас /визирам мен и детето/. Някак е в природата заложено, в кръвта. Майката си пази децата, а бащата пази тях. Закон бе, природен. Нормално е жените да искат сигурност, закрила и убежище от мъжете. А също и сила. А също и съвсем практични познания и умения за това как се държи и ползва оръжие /при нужда, пак казвам, да не дава Господ/. Преди всички преминавахме и през военно обучение, слагахме противогази, пускаха ни образователни филми как да се държим при земетресение, наводнение, въздушно нападение, как да окажем първа домедицинска помощ, ако се наложи - сега тези неща не се правят, а според мен са повече от необходими в едно общество. Тоест продължавам да съм на мнение, че съвременният човек е оставен почти напълно БЕЗЗАЩИТЕН, ако се сблъска с природна стихия или бъде нападнат от престъпник. Едно обучение няма да бъде излишно, както за момчета, така и за момичета, естествено. Както има полова просвета например. Добре е да има курс БЧК. Уффф, много се размислих нещо и бая се напрегнАх, защото темата определено си е неприятна, но такива са фактите в живота. Невинаги животът е мил и подреден. Понякога е непредсказуем и ни удря право в сърцето. Градушки, наводнения, пожари, земетресения, цунами... да не продължавам... обири, кражби, изнасилвания, побоища... има ги. Защо пък да не се научим на самоотбрана? Мисля, че в казармата се дава основа и за това. Да умееш да боравиш с оръжие. Да защитаваш страната и близките си при евентуално нападение. Да се справяш сам с нетипични и страшни ситуации. Не знам. Пиша, мисля и споделям. Моята позиция. А както вече казах, и позицията на няколко жени в компанията, в която се намирах.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Момчиле, изгледах видеото. И аз не видях нищо мъжествено, нищо мъжко в него! А единствено тормоз... Само че това е само един клип, нали? Не е показателен за всички казарми по света. Ако се върне казармата, нека има КОНТРОЛ! Не е невъзможно, нали?

Председателят на Съюза на военноинвалидите и пострадалите от войните и в мирно време Никола Костадинов:
... ... ...
Как според вас може да се затегне дисциплината?
- Знаете ли, едно време целият команден състав, като започнете от подофицерите и свършите до началника, денонощно бдяха над войниците, грижеха се за тяхното състояние, за дисциплината, споделяха с тях тревогите си, помагаха им с всичко онова, което можеха да направят. Те бяха като техни бащи. Без такъв контакт, без такава любов към другите не може. Аз така го разбирам.
... ... ...
Искате да кажете, че навремето в казармите е нямало малтретиране?
- Малтретиране имаше. И да ви кажа право - не беше по-малко. Пак имаше несъобразяване с правилниците и уставите, пак избиваше този стремеж за доказване от типа: „Аз съм командирът, ти си роб, ти трябва да изпълняваш това, което ти казвам." Но извращения като сега поне по мое време нямаше. Имаше отделни изолирани случаи, но такива своеволия е нямало.

Ето за такива неща говоря и аз, като последните два абзаца, цитирам от подаден от вас линк.
baimomchil
Е, не се спря с тия постове!

Мнение от baimomchil »

Един клип викаш? Ето ти още като ти се гледат:

https://www.youtube.com/results?search_ ... 0%B8%D0%B8

Освен това тормоза не е само физически, а и психически. Прочети статията дето Ани ти я прати и ще разбереш. Твоите приятели не ти казват истината. Разпитай ги малко по-подробно, притисни ги и ще си признаят. Мога и да ти го обясня тоя феномен да се премълчават тия неща - чиста психология.

Аз не мога да разбера как може да желаеш да затвориш и задължиш човек да прави нещо против волята си? Всъщност аз никакви аргументи не видях в защита на тезата ти, съжалявам. На едната страна на кантара се поставя човешкото достойнство, на другата няма нищо ама не виждам и какво може да натежи, че другата везна да е по-тежка.

А войните в днешно време се водят с технологии, а не с числено превъзходство. Точно това прави казармата тотално излишна.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Деска, невероятно е, че точно ти, която си крайно свободолюбив човек, ратуваш затова щото да ограничават свободата на други човешки същества. А не е истина, че го искаш най-силно за твоето собствено дете. Ами, не ми се сърди, но считам, че това е гранично.... мислене.

Ще се повторя, но считам тази си теза най-солидна в доводите ми, а именно: не е възможно 18 -19 години едно семейство да си свирка с уста, а да разчита на една институция за 9 месеца от тази свирня да произведе симфоничен концерт. Ами не....

Що се отнася до военно обучение или обучение за реагиране по време на природни бедствия, то това трябва да се провежда и за двата пола. Но нека не бъркаме обучение с казарма! Обучението е нещо, което не спира нормалния ритъм на живота ти -ходиш някъде в града, където живееш, изкарваш 8 часа с учители и други обучаващи се и след това правиш каквото ти е кеф - все едно си на работа.

При нас с Момчил се случи така, че казармата ни раздели за 6 месеца. Не искам да ти описвам какво ми костваше това чисто емоционално и колко пъти си зададох въпроса: "Кой има право да ме разделя от любимия човек?!". И защо първите 10 дена след като постъпи в поделението не ми се обади нито веднъж по телефона?!?! И какво ли не си помислих за този период?! И как се оказа после, че телефонът бил "развален"....... нарочно, за да откъснат новобранките от света, в който са живяли досега.......... За да станат "МЪЖЕ"..... да нямат връзка с майките, със сестрите си, със любимите...... МНого ми е интересно ти, Деси, която казваш, че без мъж не можеш, как би преживяла един такъв период?! И да не ти обяснявам Момчил какъв "МЪЖ" се върна от казармата..... Единственото, което успя да направи за този период, е ............. Коко :oops: :oops: :oops: :955 :955 :955 .... Момчил е мъж защото това е видял в своето семейство, такава е била средата му, а казармата само се опита да го унижи....
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Добре де, ТИ бил тормозен ли си, мАни ги мойте приятели, дето видиш ли не желаели да си признаят?
Аз не мога да ти говоря примерно за моя мъж, защото заради проблеми със зрението и очите му не са го взели да кара военна служба.
Примерите са ми съвсем други и са от съвсем близки мъже. Например зет ми е бил готвач по време на службата си, а вуйчо ми са го учили на Морз и е изпращал писма, съобщения и т.н. И още близки имам, но нито един от тях не споделя за тормоз. Пак казвам - БЛИЗКИ хора. Нямат причини да крият от мен или да ме лъжат. Вярвам им.
http://bgworld.forumotion.com/t2306-topic
Утре ще видя твоя нов линк, сега вече ми се спи.
И все пак, не съм била в казарма, не зная от личен опит.
И все пак, ако няма извращения, аз съм ЗА връщането й, със съвсем различна цел от това да те мачкат старите кучета и по-висшите.
Най-малкото, защото вече откривам съществени разлики между мъже, минали през казармата, и мъже, непреминали през нея. А познай от раз кои харесвам и уважавам повече в над 80% от случаите?
Въпросите в тоя пост са риторични, не е необходимо да ми отговаряш, ако счетеш за неуместно.

П.П. Постингът ми беше към Момчил, защото на него тръгнах да отговарям. После видях, че след него е писала и Чери.

П.П. Черита, явно НЕ си ме прочела. Защото изтъкваш същите аргументи. По които вече съм ти дала своите реплики.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Хм, Деси, аз пък не съм съгласна моят син да ходи в казарма само защото ти харесваш такива мъже... :1062 . Ей ги на - дългобрадите приятели от ИДИЛ..... всите са на военно обучение, повече от казарма даже, в северна Сирия.... твои са всите до един, стига да ги пожелаеш. Те и жени събират яко по социалните мрежи - ще ти се зарадват одма. А и ти ще си намериш мъж по критериите, които имаш...... :221 .

Публикувай отговор