Ярко слънце жули по неувяхващи марули!

Свобода на словото
Заключено
Ver

Re: Ярко слънце жули по неувяхващи марули!

Мнение от Ver »

Успех, Чери :)
Да видим какво си наумила :)

Ми то не видиотяване (или пък да?!), а по-скоро липса на
плавен преход.
Слаба адпатация ли, кво ли?!
До вчера беше лято и се шляех на макс,
от 2 дни е есен и аз не съм си седяла толкова много
вкъщи без да излизам - щото колата е заета: липса на въображение
нали ви казвам :128

Подам си носа навън - студено ми е,
мокро ми е ...няма угодия.

Какво да обяснявам, сигурно щото
Луната е без курс :222
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Не само е без курс, но е и в знака на отнесените и понякога мързеливи Риби :222 /като моя милост/. А тъй като ти си Дева /ако помня правилно/, транзитната Луна ти прави опозиция с рожденото Слънце. Нормално е да се чувстваш точно така.

Днес учихме с Алекс доста: първо писа подробен преразказ по литература, за старогръцкия мит за произхода на света и боговете :plezya se /естествено с моя помощ, защото той четири години беше свикнал да си пише домашните в занималня, с подкрепата на господина му/, после го упражнявах с доста задачи по математика /от сборника му подбрах, бая се препоти, но си трябва/. Сега го пратих да хвърли боклука и да поиграе малко навън с две момичета на 12 години /нещо са си го харесали :razz: и само го търсят на външната врата/. Наблюдавам ги, пред блока са или до близкия стадион, или във входа си говорят, ако навън вали. Нека се забавлява и общува! На неговата възраст правих същите неща вече... Ех!

Вчера се върнах от командировка, насъбрала много впечатления, спомени и снимки. Освен обучението, направихме и екскурзия до Трявна и до Боженци. Случихме на страхотно време. Надишахме се на чист въздух. Трявна ми хареса страшно много! Посетихме старата църква "Св. Архангел Михаил" /от 1100 година някъде е/, запалихме свещи, минахме покрай Старото школо, разходихме се из етно-улицата с дюкянчетата с различни занаяти, прекосихме хубавия мост при часовниковата кула, купихме си магнитчета /имаше интересни предложения като гайди и гъдулки/, пихме кафе на пясък в заведение "Паралиите" в идеалния център на китното градче, полюбувахме се на прелестно изградената им и поддържана сграда на Общината, снимахме се сред окосените зелени площи пред нея, възхитихме се на Музей Даскаловата къща с дърворезбованите тавани "Майско слънце" и "Юлско слънце" /един от 100-те национални обекта/.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ани, чакам с нетърпение новостите от теб и Момчил :524 Колкото до МЦ, моят също се промени през последните 2-3 години. През по-кратки интервали ми идва вече /на 24-26 дена/, освен това дълго време се мОта, преди да дойде истински, после също дълго време спира, та заедно от началото до края ги броя около 9-10 дни, мъкаааа. Като че ли болките станаха по-неприятни, визирам основно кръст и гърди, като цяло се чувствам по-зле и напрегната. Като обилност си е същият. На 37 и половина съм, но за първи път ми дойде на 10 и половина, така че вече съм с доста дълъг "стаж". Може вече да съм и в пред-критическата, знае ли човек... При теб си мисля, че промените идват от активното ти спортуване, тичането и интензивния начин на живот, който водиш, ами... радвай им се, защото звучат добре, като се замисля.

Мисля, че е хубаво да си пуснем нова спам-тема. Все пак Есента дойде вече и официално, и в "реално време", така да се каже :1062

Дайте свои предложения за заглавие на темата. Черита? Декс? Верче? Цвети? Другите? :940
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Да споделя с вас един страхотен тест, който намерих вчера, докато пътувах в бусчето от Дряново за София /на таблета/:

Аура тест - открийте цвета на своята аура

Аз излязох с цели три доминиращи цвята: бял, зелен и син с по 79% всеки. Прочетох характеристиките и на трите, все едно видях себе си. Може би наистина е професионално направен и уцелва точно. Ако имате желание, проверете своите цветове и ги споделете тук, ще ми бъде интересно да видя с какви "цветове" дружа.
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Деси, ти имаше хубаво заглавие за есенна тема.
Чета ви, чета ви и честно да си призная съм в период, в който искам наистина нищо да не правя.Като тази година натоварено не ми е било :plezya se Искам няколко дена само да си стоя в къщи с хубава книга и никой да не ме търси за нищо.Вчера Калинчето ме търси и аз изнервена и с досада я питам какво иска, а то миличкото ме търсило, за да ми каже колко много ме обича :328 Не е добре работата при мен щом реагирам така.И за ремонти говорите....елата да видите какво е у нас.Без стени до миналата седмица в средата беше събрана една камара с гипс и бетон.Мъка, мъка...... и на мен не ми се говори по въпроса, но пък после колко ще ми е хубаво :mrgreen: Да не говорим, че имам и първокласник и пишем домашни а се оказа, че и каката има неща неясни та мама кара 1 и 6 клас едновременно.Кой е кой е като мен.....имаше една такава песничка :1062 :1062 :1062
Чери, щом нещата вървят към нормализиране не се притеснявай.Ти коя година си родена?
Вер, как ми стопли душата с тоя снимки :923
Декс, да се радвате на котето.Много обичам животните.Вчера по едно време чувам, че е настанал голям смут на двора и зилизам и какво да видя....малките прасенца се промушили и излезли и гонят кокошки патки.Едни уши се "веят" и едни опашки....много сладки бяха :221
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Ver

Мнение от Ver »

Kleo написа:Не само е без курс, но е и в знака на отнесените и понякога мързеливи Риби :222 /като моя милост/. А тъй като ти си Дева /ако помня правилно/, транзитната Луна ти прави опозиция с рожденото Слънце. Нормално е да се чувстваш точно така.
Ааааа, това ли било!
Друго е като знае човек кой е отговорен за всичко! :1058 :1062

Цвете, аз си излежах лежането и изчетох четенето това лято по
морето :))
Разбирам те, обаче.
Вие работите на много фронтове :923

Аз уплътних малко времето порисувах мандали върху камъни от морето :)
Гледам и Чери е действала :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

[img]http://kartichki.bg/images/upload/2014- ... mpGG_l.jpg[/img]

Честит Рожден Ден, мила Нели :922 Желая ти крепко здраве и много щастие! Сбъдвай мечтите си с лекота и радост! Денят ти да е изпъстрен с хубави изненади и прекрасни изживявания, а вечерта ти да е весела и изпълнена с любов! Нека красивите неща, които даряваш на хората около себе си, се връщат при теб, умножени по две - ти го заслужаваш :922 Бъди все така отзивчива, сърдечна, интуитивна, добра, чаровна, съзерцателна и мъдра, както досега! Приеми прегръдката ми в твоя празник :922

[img]http://i58.tinypic.com/2nqqhah.jpg[/img]
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утро!!!!

:1005 :1004 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, НЕЛКА!!! НЕ СПИРАЙ ДА ОТСТОЯВАШ СЕБЕ СИ, РАЗБИРАНИЯТА И ПРИНЦИПИТЕ СИ! БЪДИ ВСЕ ТАКА УСПЕШНА И В ПРОФЕСИОНАЛЕН ПЛАН! ОСТАНАЛОТО Е.......... ЛЮБОВ! :954 :1004 :1005

Засега ще съм кратка, т.к. пиша от дома. Мятам се всеки момент на първата тренировка от новата програма на Руми :954 . После от офиса ще пиша какво и как по нея.... Искам обаче да се похваля, че тази събота и неделя свършихме някои затлачени неща като това да купим нови столове за бюрата на децата.... и кътчетата им за учене са вече окончателно оборудвани - бюра, етажеки, столове... :

[img]http://s7.postimg.org/b67g1gh4n/IMG_3653.jpg[/img]

[img]http://s7.postimg.org/lub70ar3r/IMG_3654.jpg[/img]

Ами сега.... остава само да учат на тях.... :1062 . А да видим!
Kleo написа:Днес учихме с Алекс доста: първо писа подробен преразказ по литература, за старогръцкия мит за произхода на света и боговете :plezya se /естествено с моя помощ, защото той четири години беше свикнал да си пише домашните в занималня, с подкрепата на господина му/, после го упражнявах с доста задачи по математика /от сборника му подбрах, бая се препоти, но си трябва/.
Мдааааааа, няма да е лесно..... не за друго, а защото вечер вече си уморена, трябва да сготвиш, да си приготвиш някои неща за другия ден, а проверяването на домашни иска съсредоточаване.... да не говорим ако пък трябва и да се (до)измисли.... вече няколко години "го играя" това и разбирам добре. Така че кураж.... всичко се нарежда. На мен даже ми е и готино... защото винаги съм обичала да уча, а така си припомням някои неща. Единствено преумората ме дразни.....

Цветка, желая ти час по-скоро да свършва всичко по ремонта.... Ама съвсем искрено!!!! Да можеш да си погледнеш спокойно децата и особено първолака... Не се коси, че така си се троснала на Калинчето.... не е приятно, но пък си реагирала чисто и просто като човешко същество... по-добре така, отколкото изкуствени неща!!! Сигурна съм, че независимо от начина, Калинчето е научила и за себе си урок по този начин.... възрастните невинаги сме на разположение на 100%.

Десита, и ние бяхме наскоро в Трявна. Всичко онова, което си го описала за центъра и чаршийската улица, го видях и аз по същия начин. Това място има много силен възрожденски дух.

Благодаря ви, че споделихте как е при вас положението с МЦ. И само за протокола - на 38 години съм :954 .... и да си призная, че .... нещата при мен са "зле", когато изпадна във фазата на хипохондрията. Мисля че нямам поводи за притеснение! :954 :954 Днес започва страхотна седмица........ ДА Й СЕ НАСЛАДИИИИИИИИИИИИИИМ! :1062 :1061 :1061

[youtube]YqeW9_5kURI[/youtube]
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
danid
Философска система

Мнение от danid »

ЧРД, Нели,

Бъди здрава, обичана и много позитивна, както винаги.

Хубав празник

[img]http://s15.postimg.org/bbmt1xppj/IMG_0479.jpg[/img]

Пописали сте си в тези дъждовни и студени дни. Добре заредени с емоции влизаме в есента. За домашен любимец съм подложена и аз постоянно на атаки, но засега удържам. Като знам как им минава мерака на 2-ия ден няма да се подлагам на това. Ще се задоволяват с котетата и кучето на село. Кой знае ако се преместим някога в къщата може и да размисля, но засега има много време до момента, в който ще става за живеене. Макар, че вече започнах да разглеждам мебели. Явно 2 години почивка след ремонта са достатъчни за мен :126, но пък Цецо сам прави доста неща, та не мога да се оплаквам много.

Ето, че не приключил още Септември, а ние се разписваме с вирусче вече. От снощи Боби е с Т, а това е равно на ужасно мрънкане при него. Не знам дали затова, пълнолунието, детокса или очакваното посещение на шефа днес изобщо не спах. И времето няма да е с мен, но ще го преживея.

На мен не ми се е налагало да помагам на Мими и вече ме тресе треска, като гледам колко лесно се отказва Боби като не успява да направи нещо сам. Само се моля да си харесва учителката догодина, че каквито сме нерваци с баща му, не знам как ще помагаме. И кака му в този период надали ще е много от помощ. Само хойка напред-назад. В събота ходиха на стая 3 отбора от танците, после на гости до никое време, а вчера с бивши съученички на музеи. Да видим като започнат оценките какво ще покажат, че все нямало какво да учи.

Дали да не направим една тема с добри места за почивка?? Това за Старозагорските бани ме заинтригува и мен.

Ох, това с отнесените мързеливи Риби не ми звучи добре, но прекрасно описва Мария. Както каза един познат обаче, късно е вече, да си мислила навреме...

Като една от най-дъртите да се изкажа и аз за МЦ. На 43 съм и ми се скъси цикъла от 31-32 на 28-29 дни, но по продължителност за съжаление няма разлика. Винаги е бил 5-6 дни. Това лято доста се поупражняваха по тази тема на мой гръб доктори всякакви, но си мисля, че още ми е рано за климакса и всичко все пак си е било от нерви. Болката в гърба пак се появи. Мислите ли, че може масажите също да я провокират? Не е като прди, но имаше, а беше спряла. Сега не знам дали спря в почивните дни, от друг матрак или масажите я влошиха... Ще трябва да изключвам едно по едно.

Хайде, стига съм писала, че ме чакат задачки.

Хубав ден, нека топлината в сърцата ни компенсира липсата и навън
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Честит Рожден Ден, Нели!
Здраве, щастие, хармония и разбирателство ти желая!

[img]http://s18.postimg.org/3wf3q6a79/1459699_500511830062001_865968941_n.jpg[/img]

Наистина доста сте пописали вчера, изненадах се приятно днес като видях... :954
Ние пък и днес тръгнахме с плач за детската... Като го изпратя така разстроен и ми се скапва целия ден. И най-лошото е , че нещата вместо към подобрение вървят към влошаване. Вече планувам среща с учителката за утре, не мога да си обясня защо се получава така. Сега ще се огледам и за хомеопатия, спомням си, че съм чела някъде за нещо дето се даваше при плач при оставяне в детската градина...
Хубав ден от мен!
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Заключено