Есенно-Зимно настроение влече към нас безкрайно забавление!

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Есенно-Зимно настроение влече към нас безкрайно забавлен

Мнение от Kleo »

Днес празнуваме Димитровден - иде Зима

Бобка, живо и здраво именичето! Щастие, веселие и любов във вашия дом! И то не само по празник, а и в делник! :524

На всички ви желая хубав ден и усмихната, успешно, ползотворна нова седмица!!!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
ellyto

Мнение от ellyto »

Здравейте,

Много хубав уикенд изкарах аз, особено петък вечер, нощ и целия съботен ден. Много срещи, много смях, много лиготия, много веселба...беше хубаво. Вчера се вкарах в някакъв филм с някакво неразположение, но разбрах какъв е проблема. За щастие вече днес ми няма нищо, но не успях да спя през нощта, което ме мъчи много силно. Много е неприятно нещо да те боли и да не можеш да псиш като хората. Но какво да се прави.
Днес станах и реших, че вече след като ми е минало ще си започна деня по хубав начин т.е. без да се ядосвам или нервира.

Декс, като видя такива задачи и направо се побърквам, хващам уртикария. А хем математиката я харесвам, ама тези задачи са мега гадни. Даже не мога да повярвам какви тъпотии им дават в училищата :???: :???: :roll: :roll: то бива такива сложнотии бива, ама те направо прекаляват.

Фют, Дани, не се шашкайте с вашите деца. Ще се справят. Отпуснете си вашата душа и ще видите, че и те ще си отпуснат техните и ще се справят, с каквото дойде на тяхната глава.
danid
Философска система

Мнение от danid »

Те мойте и двете доста са си отпуснали душичките :221
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

dexter написа:
Сиренце написа:Декс, включвам се веднага :) Имаме събитие с 2 възможности и 3 повторения, следователно възможностите са 2 на 3 степен, т.е. 8 (това за твоя информация) Изброяваме възможностите:
щ щ щ - 21=12+3+3+3
щ щ н - 17=12+3+3-1
щ н н - 13=12+3-1-1
н щ щ - 17=12-1+3+3
н н щ - 13=12-1-1+3
н н н - 9=12-1-1-1
щ н щ - 17=12+3-1+3
н щ н - 13=12-1+3-1

Друг е въпроса, че в 1 клас се учат числата до 20, но пък това е състезание :mrgreen:
Това е състезание за втори клас, само за уточнение :). Задачата е с възможност да се избере един отговор от 4 възможни, т.е. а) 7, б) 17, в)22 г) 14. И тук идва моето затруднение. Никъде не се казва коя вечер какво е било настроението на феята :lol: . Кръщелникът ми, който е на 11, ми обясни впоследствие, че трябва да се намерят всички възможни отговори (комбинации от настроения) и да се избере този, който съвпада с една от посочените възможности (като отговори). Това ме озадачава. Аз все си мисля, че в задачите за 2ри клас трябва да има някаква ясна и елементарна логика и един възможен логичен отговор. Но явно на мен ми се къса мисловната връзка :).
Хм, а в задачата дадено ли е копие на здравния картон на феята?! И по-специално психо-емоциналния статус?! :1062 :1062 :1062

Тази задача е абсурдна... За мен това не е за 2-и клас, освен ако не става въпрос за деца-гении в смисъла, който е буквален. Това е абстрактна математика, а децата на 8 годинки все още не са развили абстрактното си мислене. Те и логическото тепърва го изграждат. Но за първото трябват години и социален опит. Поне аз така си мисля.

Вижте и още нещо, свързано с деца, което не спира да ме занимава. Става въпрос за видео със съчетание по художествена гимнастика без уреди, изпълнено от дете, което поне видимо не е по-голямо от 5 годинки:

" onclick="window.open(this.href);return false;

Моето мнение е, че .... това дете е ощетено много жестоко. То има идеален баланс - тотално абсурден за деца на неговата възраст. Мускули на бедрата - също непривично за 5-годишно дете. Координация, на която аз завиждам. Гъвкавост и почти никаква грациозност.... Не знам какво е вашето мнение, но за мен децата на 3-4-5 годинки изглеждат по съвсем различен начин - все още са тромави, все още залитат, все още се учат на много неща.... И мисля, че точно така трябва да се случват нещата с тях.
danid написа:Те мойте и двете доста са си отпуснали душичките :221
Абсолютно.... и вкъщи сме така. Коко вчера беше на 2 рождени дни, но така и не звънна на тренера си да каже, че няма да може да иде на тренировка, а днес има важен мач. Бела се мота, въртя, игра, цъка ........... но така и не си написа домашното по английски, който й е днес от 13,40 часа..... Не се ядосвам..... просто споделям :221 .... Ако аз съм на мястото на тренера на Коко, ще го оставя на пейката за този важен мач. А Бела бих я накара да си напише 3 пъти домашното..... Лошото е, че не вземам аз решенията в случая.
Kleo написа:И гласувах, и преместих часовниците, Черита! :222
:326 :326 :326

По този повод мога да кажа, че днешното ми събуждане беше много-много по-лесно и приятно. Що се отнася до изборите..... имаме сериозен проблем с отявлена мутра в управлението на страната. Ще кажете, че тя не е само сама. Е да, така е! Но тази "раздава присъди и възмездие" сред гражданите абсолютно необезпокоявано.....

Снощи бях на моноспектакъла на Камен Донев - ВЪЗГЛЕДИТЕ НА ЕДИН УЧИТЕЛ ЗА ВСЕОБЩАТА ПРОСВЕТА!!! Жестока постановка. Много талантлив Камен Донев. Смях до сълзи! И съответно - много материал за размисли!!!

И така - метнете и едно око на темата за утрешната ни среща и се запишете, ако имате възможност да присъствате. :222

Оставям ви, че имам много задачки! :329
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Днес ако знаете какво ми се случи.Приготвям децата, храната, чантите и поръчвам на всички да се обуват и да влизат в колата.Оставихме Райчето, Симчо и спираме пред детската градина и като слезе Калинчето какво да видя :1215 С яке, шапка и по джапанки :1215 Ей така с чорапи по джапанки :1069 Не знаех как да реагирам да се карам ли да се смея ли.Та хайде пак до Стражец за маратонките и закъснях малко за работа.Ей голяма лудница е.Чакам с нетърпение ваканциите, че поне малко да ми олекне програмата.
И аз гласувах в неделя и тази неделя пак.
Чери, изгледах клипчето.Страхотно изглежда детето, но дали е успяло да се наслади на детството си :idea:
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ани, Зори-все-Мърмори, много ми се идва на срещата утре, но няма да мога да дойда, за съжаление :922 На вас приятно изкарване от мен! Кои са потвърдили вече идването си?
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа:Ани, Зори-все-Мърмори, много ми се идва на срещата утре, но няма да мога да дойда, за съжаление :922 На вас приятно изкарване от мен! Кои са потвърдили вече идването си?
Тези, които виждаш в темата по повода. Т.е. аз :D .
cvety_rz написа:Днес ако знаете какво ми се случи.Приготвям децата, храната, чантите и поръчвам на всички да се обуват и да влизат в колата.Оставихме Райчето, Симчо и спираме пред детската градина и като слезе Калинчето какво да видя :1215 С яке, шапка и по джапанки :1215 Ей така с чорапи по джапанки :1069 Не знаех как да реагирам да се карам ли да се смея ли.Та хайде пак до Стражец за маратонките и закъснях малко за работа.Ей голяма лудница е.Чакам с нетърпение ваканциите, че поне малко да ми олекне програмата.
Цвети, вече втори ден изпушвам заради подобни неща, но на по-големите ми деца.... по-големи от Калинчето имам предвид :lol: . Опитвам се да не се ядосвам, но днес трябваше да подпиша поредната забележка на Бела, че си е забравила еди си кой комплект - в случая този по БЕЛ. От миналата седмица има 2 такива забележки. Явно чак на класната й е дожаляло и не е написала забележка и за забравената тетрадка по преразкази......... Всичко това на фона на моето сутрешно "Взе ли си всичко!?!?!?!!?!"..... :126 :126 :126

Баси.......
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Викаш да не се ядосвам Чери....все така ще е :1062 :126
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

cvety_rz написа:Викаш да не се ядосвам Чери....все така ще е :1062 :126
Ами комай .... да :1062 .

Как сте, хора!? Аз тази нощ съм спала като заклана... Не знам защо, но е факт и аз много обичам точно такъв як сън... Разбира се, сутринта е мнооооооого трудно ставането, но какво да се прави?!?

При нас новото е..... ъъъъ.... теч в инсталацията на парното. Но не у дома, а в централната инсталация. Ние сме 3 входа с една абонатна станция и от неделя тя е напълно празна, т.е. няма вода. Никъде няма видим теч, т.е. от тръби, които са видими и са по мазета, етажи и апартаменти. А пода на мазето на съседния вход е мокър. Според един техник, който вчера беше на оглед, се касае за спукана тръба, която се намира в основите на блока, т.е. в бетона :plezya se :plezya se :plezya se ..... И ще се наложи да се копае, за да се установи коя и къде е. А веднъж изкопано, ще се сменя повече от 1 тръба :1210 :1210 :1210 ...... И така - ние сме на студено...

Но животът продължава дори и така... а днес ще е един много хубав ден! Имам чувството, че сестрата, която нямам, идва да се види с мен! :) :)

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

cchery написа: ... Но животът продължава дори и така... а днес ще е един много хубав ден! Имам чувството, че сестрата, която нямам, идва да се види с мен! :) :)
cchery написа:И така, за довечера се заформяме следната компания: Вер, Чери, Силвето, Марчи, Боби, Елито, Дани, Зори.... :222 .
Изключително много се радвам, че няма да се видиш само ти и "сестра" ти, Ани, ами цял отбор от сестрици :1211 Пийнете една биричка и от мое име, плийз :1211 Може и чашка червено винце да бъде :1211 важното е да е весело!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Добро утро в четвъртък, мецанки :940 :940 :940 Как спахте? :222 :329

[img]http://www.burgas.utre.bg/images/articl ... 69e706.jpg[/img]

Искам да споделя с вас следната притча, която прочетох преди малко в новия брой на вестник "Лична драма":

ЧЕК ЗА ПОЛОВИН МИЛИОН ДОЛАРА
Един предприемач затънал в огромни дългове и вече не виждал изход от създалата се ситуация. Човекът излязъл в парка, за да се поразсее, но го залял поток от тежки мисли. Мъжът отпуснал глава в ръцете си, мислено търсейки възможности, които могат да го спасят от фалит. Изневиделица пред него се появил непознат старец.
- Струва ми се, че нещо много Ви тревожи. - казал той. - Споделете.
Предприемачът му разказал за проблемите си, за липсата на пари и отказите на банките да му дадат какъвто и да е кредит за съживяване на бизнеса. Старецът слушал безмълвно, без да го прекъсва и след това проговорил:
- Мисля, че съм в състояние да помогна.
Той попитал бизнесмена за името му, написал бързо чек и го сложил в ръката на учудения човек.
- Вземете тези пари. Уговаряме се да се срещнем точно тук след една година, за да ми ги върнете обратно.
Мъжът нямал време и дума да каже, тъй като старецът изчезнал бързо в тълпата. Предприемачът погледнал чека. В полето за сумата било акуратно изписано числото 500 000 долара. А по-долу името: Джон Рокфелер.
"Мога да се разделя с всичките си проблеми само за един миг!" - размислил се мъжът. Но вместо това решил да прибере чека в сейфа си. Дори самата мисъл за съществуването на подобна хартийка му давала увереност да търси начин да запази своя бизнес. Изпълнен с оптимизъм, той сключил нови сделки и разширил възможностите си за доходи. Успял да реализира редица големи продажби. За няколко месеца стъпил на крака и започнал пак да печели пари, като се отървал и от дълговете си.
Една година по-късно мъжът се върнал в парка, на същото това място, със същия този чек в ръка. Старецът също се появил в уговореното време. Предприемачът понечил да му подаде чека и да му разкаже за своите успехи, когато изведнъж отнякъде дотичала медицинска сестра и подхванала стария човек.
- Ах, толкова съм радостна, че най-накрая успях да го намеря! - извикала тя. - Извинете, надявам се, че не Ви е обезпокоил. Той често бяга от вкъщи и разправя на хората, че е Рокфелер.
Предприемачът останал втрещен. Цяла година въртял бизнес и работил усилено, продавал и купувал с цялата си увереност, че ако се наложи на помощ всеки един момент могат да му дойдат половин милион долара. Изведнъж разбрал, че не парите - реалните или въображаемите - преобърнали изцяло живота му. А именно неговата нова увереност и вяра му дали сили да постигне всичко това, което имал в момента.
Затова не се страхувайте да поемете инициативата в свои ръце! В решителен момент главна роля винаги изиграва вярата в собствените ви сили!

Моят допълнителен извод от тази притча е, че и от лудите хора може да има полза!

Музикален поздрав с нежна италианска музика от мен за всички вас:

[youtube]eSR5lX8Umy0[/youtube]
Заключено