Кокосова торта с крем от тиква, без брашно, глутен и рафинирана захар
автор на рецептата: Руми Илиева http://fitnesinstruktor.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Необходими продукти:
За блата:
3 яйца
15 фурми без костилките
Канела на вкус
120 г кокосови стърготини
100 г орехи (може да се пропуснат или да се сменят с други ядки или семена)
:idea: Ако се пече в по-голяма от 20 см диаметър форма, може да не се увеличава количеството на продуктите защото стана блат с дебелина 2.5 см, а и по-тънък също ще е ок, само времето за печене трябва да е по-кратко. С толкова фурми става сладко даже и за любители на бялата захар.
За крема:
3 яйца
6 фурми
200 г измерена изпечена (а не сурова) тиква (може би ще се получи с печена ябълка и круша)
:idea: Кремът стана с височина 1 см и ако се използва по-голяма форма бих удвоила продуктите.
Начин на приготовление:
Приготвяне на блата: в кухненски робот се разбиват яйцата с фурмите докато станат на пяна. Добавят се канелата и кокосовите стърготини. Накрая орехите, като се завърта само няколко пъти, за да останат на едри парчета. Сместа става много гъста и се изсипва във форма за торта с отделящи се стени. Заравнява се с лъжица и се притиска леко. Използвах форма с диаметър 20 см (8 инча).
Приготвяне на крема: без да се мие кухненския робот се разбиват яйцата с фурмите. Накрая се добавя тиквата. Кремът се изсипва върху блата.
Пече се в предварително загрята фурна на 140 градуса, долен и горен реотан, с вентилатор (но ще стане и без), 50 минути.
След като изстине се слага в хладилника и само след 90 минути може да се яде
[img]http://fitnesinstruktor.com/wp-content/ ... ikva-1.jpg[/img]
Бел. моя: аз днес я забърках и със сурова тиква - имах настръгана и замразена от майка!!! И трябва да кажа,че вкусът отново е ненадминат!!! Така че, ако искате, можете да не "убивате" тиквата 2 пъти .
http://fitnesinstruktor.com/kokosova-to ... rem-tikva/" onclick="window.open(this.href);return false;