
Продукти за 12-13 порции
200 гр. натурален шоколад (аз ползвам кулинарния на Гайо, лесно го намирам във Варна. По рецепта е 2 черни + 1 млечен)
200 гр. масло
140 гр. захар
40 - 60 гр. брашно
4 яйца
2 ванилии
Маслото и шоколадът се разтопяват на водна баня, като постоянно се бъркат, за да се получи хомогенна смес. Отделно се разбиват яйцата със захарта и ванилията - до побеляване. Добавят се разтопените масло и шоколад, накрая и брашното. Бърка се постоянно.
Сместта се налива в метални (или други огнеопорни) формички, предварително намазани с масло и поръсени с брашно. Фирмичките се пълнят на около 1/3 (малко под половината). Слагат се във фризера да замръзнат. Пекат се толкова суфлета, колкото са необходими в момента. Слагат се в силно загрята фурна (200 - 220 градуса) за окло 10-12 минути. Целта е суфлето да се изпече отвън, но да остане с леко течен център.
Става доста сладко, затова няма нужда суфлетата да са големи. Аз ползвам метални форми за крем карамел (поне мисля, че са такива, понеже крем карамел съм правила веднъж в живота си
