Ха, честита ви мартенска зима

. Боже мили,... не валя на 3-и март - не знам защо, но свързвам датата на националния ни празник с тежките сражения на Шипка през зимния период и ми е логично на 3-и да е студено и снежно

. Не валя (поне сняг, де) и на 8-и март, когато както знаем всичко е възможно и разрешено, стига да е по женски капризно

. Е......, излизам аз на 12-и март почти в 22 часа на терасата, за да простирам чаршафи и какво??!?!?

Навън е всичко друго, но не и пролет

...... Чаршафите са в хола.... само калъфките за възглавници прострях на въжетата отвън и за кратките секунди, през които ги опвах там, босите ми крака замръзнаха на теракота

....... Ами, да - честит ви мартенски сняг - кой каза, че нямало зима вече?!? Тазгодишната просто край няма

.
Сиренце написа:Той е (още ми е трудно да казвам беше) един от най-добрите хора, които познавам. Не можеше да убива животни, просто не искаше. Спомням си, как веднъж се налагаше да заколи един заек - пусна го в двора и го гони, докато се ядоса достатъчно. Научи ме да чета книги. Четеше много и непрекъснато. От него ми е навика да препрочитам една книга по 2-3 пъти. Говорехме си за книгите, за героите, за живота...
Научи ме да танцувам и танцуваше с мен с повод и без повод. И пееше - от детски песнички до тежки народни песни. Не толкова добре, колкото би искал, но пък от сърце!
Окуражаваше ме да следвам мечтите си, защото не бяха позволили същото на него. Наричаше ме фея и казваше, че мога да постигна всичко, което искам.
не мога повече... може би по-късно
Цони, чета и препрочитам написаното от теб... Татко беше един от най-добрите хора, които съм срещала. Четеше много. Четеше дори, докато пасеше овцете на село... Винаги съм се майтапила с него, че ако Вапцаров знаеше, че и овчарите ще го четат, сигурно нямаше да пише

..... Но татко отвръщаше, че така си тренира мозъка... Говорихме за книгите, за поетите. Пееше - пееше много хубаво. Няколко месеца след кончината му отидох в кръчмата на единия от неговите приятели на село - там се събираха компания - все съученици на татко - и кръчмарят се разплака..... каза, вече няма кой да пее... и че на никой не му се пее. Татко ми разказваше как неговите родители никога не са го спирали за нищо и за това и той ни възпитава с брат ми без ни ограничава. Обръщаше се към мен с "Анче"

.... На тая земя има само още един човек, който го прави... дори не знам как се получи, но му идва естествено и все пак..... не е татко. Толкова ми липсва, че дори и сега 10 години след неговата смърт...... аз не мога да ти напиша нищо окуражително, нищо успокояващо..... абсолютно нищо освен да ти кажа, че болката от загубата е физически осезаема и толкова силна и сковаваща, че... дълго съм се чудила за смисъла на съществуването. Не вярвам в никакъв отвъден свят. Не вярвам в прераждане и в енергии... Ден преди да си замине, с татко се уговорихме нещо. Сега, 10 години по-късно се чудя, къде ми е бил акълът тогава. Но.... така или иначе аз седях до него и държах ръката му, той вече беше много изтерзан от болката....., но ме слушаше като му говоря. Дори намери сили да се усмихне, когато му казах "Татко, ако е вярно, че човек след смъртта си се връща на земята като дух, моля те, направи така че да ми се обадиш... Аз ще те търся навсякъде!" Една сълза се изтърколи по бузата му, но каза "Обещавам!".... После му дадох нартокичния аналгин срещу болката..... И знаеш ли какво.... не е идвал още при мене. Освен в съня ми..., но не е същото. Там винаги бърза... е, поне не е болен.....
Защо ти разказвам всичко това?! Защото...., ако днес и сега те боли, ако днес и сега плачеш, ако днес и сега нямаш надежда,.... знай че... това е то човешкото: "Силно да любя и мразя".... и да страдам, бих допълнила аз. Мъката.... тя трябва да се преживее... както всичко останало. Съпротивата, поне в моя случай, се оказа тотално безполезна....
Приеми моите съболезнования!!! Помни и обичай винаги добрия човек, с който ни запозна вчера... Той сега не е жив, но заживя в сърцето ми чрез твоите думи....