Здравейте, дружина. Принципно се водя, че гледам мача Англия-Дания, ама той е така скучен (поради различни причини), че викам да си попиша във форума.
Какво се случва при мен?! Утре ми е последният ден като преподавател в ИТ степ академи. Тази седмица с децата работим по темата фирмено портфолио, разработване на нов продукт (компютърна игра) и реклама на новия продукт (материали, проучване за пазара, събитие за представянето му)... Звучи доста претенциозно, но в общи линии съм доволна, че като знания и умения съм поне няколко нива по-нагоре спрямо децата, та не се стига до неудобни ситуации

. Иначе има какво още да уча и добавям по тези теми. Та работим вече 4-и ден с фотошоп и илюстратор и най-сетне имаме направена по 1 брошура на всеки от 3-те екипа (децата са разпределени в 3 екипа), по 1 плакат на компютърната игра и малки плакати за всяко от 5-те нива на въпросната игра

. Имаме и игра, де - децата я направиха още първия ден, работейки с един продукт на Майкрософт - Коду. За утре остава да си направим и по 1 уебсайт (в случая ще е проста HTML е страничка

) и евентуално по 1 визитка, ама не смея да прогнозирам много напред, защото работата с деца е непредсказуема. А тези, които са ми в групата от тази седмица, са доста по-напред с ИТ знаннията си спрямо предните от миналата седмица.
И така - това ми е в главата в момента. Все още се вълнувам, защото продължава да е нещо ново за мен - нищо, че като малка исках да стана само и единствено учителка (певица и актриса също) и много, много често, научавайки си урока по някой от разказвателните предмети, се изтъпанарвах пред огледалото в моята стая и се правех на учителка - разказвах и разяснявах урока с часове, задавах въпроси на децата (и мислено сама си отговарях), дори .... съм си разработвала и план на урока

. Е, като реална работа нещата са много по-истински и в пъти по-различни и все още имам странни ситуации. Днес, например се оказа, че вчера в моята група са се псували жестоко на майка... не е станало, докато аз съм била в стаята - всъщност децата разказаха, че се е случило в следобедната занималня. И това щеше да е как да е, ако майката на напсуваното дете не се е обадила и не е направила панаир на администраторите в ИТ степ. И отделно е казала, че е разрешила на сина си, ако още веднъж го напсуват, да почне да се бие - с две думи... предупреждение към преподавателите. В друга група пък днес 3-ма млади тийнове (на 13 г.) снимали дупето на едно от момичетата в тяхната група.... и се сещате, след като това се разбра, какво се случи..., а не съм сигурна, когато майката на това момиче разбере за случката, дали няма да има още неприятности.... Но стига толкова - сигурна съм, че тези неща ще се сторят познати за
Цони и
Нелката.
Друго какво?! Утре си пътуваме за Горна, а събота само с Момчил ще идем до Търговище, където сме на сватба на негов колега. По този повод днес следобед ходих да си търся тоалет и се отвратих от това какво количество парцалък се продава из моловете и колко за нищо не става, освен за боклук, който замърсява за десетилетия планетата ни.... Едни и същи неща във всички магазини и нищо по-интересно или излеждащо с индивидуален дух или стил.... В крайна сметка от РУМ-а в Младост си купих панталон от лен и потник от коприна - и двете в нежно розово

като потникът е с едни много симпатични точки в тъмно розово и петролено синьо, към тях много добре паснаха колие, обеци и гривна от розов кварц и съм хепи.
Косчето завършва утре и ваканцията вече окончателно се настанява у нас - особено пък и като другата седмица аз няма да работя.

Ще я ползвам да си приготвя всичко необходимо за морето на спокойствие и на 8-и да тръгнем към Гърция

...
И май това е покрай мен.
Цони, идеята за Черновитска среща е прекрасна, но към момента не мога да кажа твърдо "да". С Бели сме на екскурзионно в Родопите от 4-и до 9-и август. Имаме и още едно пътуване през август - до кума ни в Англия. И трето - което не е планирано, но е просто задължително, защото е свързано с подарък, който ние направихме на нашите приятели тук в София - та... това ме спира да кажа дали ще имаме свободна събота и неделя през август, но идеята си ме влече - то е ясно.

Не съм забравила за нашия разговор от неделя - чакам само отговор от още едно място и ще ти се обадя.
Ами май е това
Сиренце написа:Навън е уууууууууууужасно гадно и противно време - студ.....
Но пък с децата се лигавим и се смеем като луди! Обичам такива следобеди!!!
Цони, много готино звучи това за атмосферата у вас заедно с децата.... обаче, вярваш ли ми - направо ми стана едно такова Коледно

- противно време, студ, задушевен домашен следобед...... другата седмица кърпите за плаж ли да товаря в колата или ските