ЛЯТОТО Е ВЕЧЕ ТУК, МЕЦА БАБА ХРУПА ЗЕЛЕНЧУК

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: ЛЯТОТО Е ВЕЧЕ ТУК, МЕЦА БАБА ХРУПА ЗЕЛЕНЧУК

Мнение от cchery »

Kleo написа:Черко, ако си чела в подписа ми за това, че Алекс е "вече на 13" ... мъничко си закъсняла :plezya se защото този надпис стои там от август миналата година. И съвсем скоро ще си го променя на "синът ми е вече на 14" :923 :954
Деска, не ми е необходимо да чета подписа ти - в общи линии мога да се ориентирам на колко години е един седмокласник, отиващ към 8-и клас :954 . Ако си спомням правилно на голяма Богородица Алекс е рожденик :954 .

Хелоу. Ние с Бела сме си в Горна. По стара котешка традиция бях и в момента съм субект на буйна радост, трепет и вълнение от страна на Арти и Пухи :lol: :lol: .... Явно си им липсваме, нищо че при майка им е добре. Планирам да останем тук до четвъртък, ако котка не ми мине път :1140 :1140 :1140 .....

Днес шофирането беше много спокойно макар да имаше усилен трафик на камиони - и аз незнам защо. Но като цяло бях отпочинала, имах настроение, оправих си адски бързо багажа и... всичко е добре, когато тръгне добре. Утре ще скокнем до село - да видим бебета-котета, които котката на майка е родила (те вече трябва да са попораснали). Да се поразходим из центъра на Поликрайще, където вече са разположени люлки - в неделя е сборът. Иии ей такива (простички) неща :) .

При вас как е?!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

cchery написа:
Kleo написа:Черко, ако си чела в подписа ми за това, че Алекс е "вече на 13" ... мъничко си закъсняла :plezya se защото този надпис стои там от август миналата година. И съвсем скоро ще си го променя на "синът ми е вече на 14" :923 :954
Деска, не ми е необходимо да чета подписа ти - в общи линии мога да се ориентирам на колко години е един седмокласник, отиващ към 8-и клас :954 . Ако си спомням правилно на голяма Богородица Алекс е рожденик :954 .
Правилно си спомняш :923 Ани, аз отговорих на това, което си ми написала по-горе, мислейки си, че щом споменаваш възрастта 13... както и да е, няма значение :222 :922

Аз съм в офиса. Половин час по-рано отколкото трябва. Пия кафе, слушам музика и се настройвам към работния ритъм.

Но си признавам, че все повече мисля за:
- 28 и 29 юли, когато първо ще ходим в Угърчин да видим баба Божка, а после ще отидем да празнуваме РД на сестра ми в къща за гости Дъбравата, при Ябланица, Ловечко някъде е
- 7-16 август, когато ще бъдем на морето :954 на бунгало в любимото ни Шкорпиловци, в комплекс Дъбрава, както винаги, ще плувам, ще се разхождам по пясъка, ще чета, ще си говоря с Алекс и Хри на воля, ще се наспя, хубаво ще е, а и сме обещали на Алекс да го водим във Варна на 15 август да отпразнуваме тримата неговия 14 РД
- 22-29 септември, когато мама ще ме води на круизно пътешествие в Гърция :954 :954 Направо още не мога да повярвам! Само аз и мама, в чужбина, точно както преди 19 години, но тогава пообиколихме Западна Европа, а сега ще плаваме с корабче... Много ми е хубаво.

А сега е време първо да обърна взор обаче към идващото устно интервю и писмен тест, на които ще се явя ей сега, в петъка, на 27 юли. И за които имам още да уча и да чета. Едва ли точно мен ще изберат за поста директор на рехабилитационния ни център, но няма да се излагам пред комисията я! ... А и сме само 5 кандидата. Шанс има всеки един от нас. Така че стискайте ми палци всичко да мине добре, ... , сега, след като се успокоих, че Алекс вече е гимназист, че си има училище, в което да учи септември. ... Отдавна не съм имала толкова наситен откъм събития и вълнуващ чисто емоционално период! ... Липсвате ми всички, в смисъл - не само да ви чета, а и да ви видя на живо, момичета :1211
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Деси, 15 август е ден на Варна, тъй като катедралния храм на Варненската и Великопреславска митрополия е "Св. Успение Богородично". Точно във Варна трябва да сте тогава - денят е официално обявен за неработен на територията на общината, обикновено има някои организирани тържества, концерти на площада и заря. Не зная тази година какво е организирано, но обикновено си струва. Един съвет обаче - направете си резервация, ако искате да вечеряте някъде край морето или по центъра - често няма места на този ден.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Нели, благодаря ти за съвета, ще имаме предвид тази информация :923
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Момичета, тази нощ имах приключение.

Някъде към 23 ч. снощи приятел ми писа, че жената на едно от момчетата от спортния клуб, Мишо, яла нещо развалено и Мишо го питал какво да прави. Той му казал да пие много вода, за да предизвика повръщане, тя го била направила. Питаше ме дали може да го посъветваме още нещо. Казвам "да, активен въглен". Решихме, че е по-добре да го кажа направо на Мишо, вместо той да предава съобщения.

Този Мишо се появи преди около година в клуба, беше един хилав и изгърбен, с леко смачкан вид. А е около 30 годишен. Започна да идва на фитнес, позаякна, изправи стойката. Много силен и мускулест не стана, но стана жилав и издържлив. Много добър по душа, малко глуповат и незрял. Все го възприемам като момче, не като мъж. Но много добър, изцяло незлоблив. През есента му се роди бебе, сега е на 9-10 месеца. Жена му, Росица, има 16-годишен син от друг мъж, с когото се е развела отдавна. Запознах се с нея преди 4-5 месеца на едно клубно ходене до крепостта над с. Разделна, оказа се братовчедка на някогашна моя колежка от преди 15 години. От тогава те все ме канеха на разходка с бебето, аз все бах заета (беше преди защитата), но веднъж отидох, защото ми стана неудобно от толкова покани. Това са най-милите и тотално добронамерени и добродушни хора, но и двамата са еднакво простовати. Росица е детска учителка, има образование, като говориш с нея има много богата лексика, но говори толкова простовато, че създава впечатление за глуповата. А реално не говори глупаво. С Мишо са си лика-прилика. Споделят един и същ леко занемарен вид, еднакви маниери на говорене. Добрички, но малко незрели.

Та, звъня аз на Мишо, късно вечерта, извинявам се за неудобството, обяснявам за въглена. Той казва "Тя се пооправи, а въглен намяме". Казах му, че имам.
Мина време, вече дори забравих за това, канех се да си лягам. Някъде към 0:30 след полунощ Мишо пита дали все пак може да им занеса въглен, че Росица се събудила и пак била зле. Подразних се, защото реагират детински, но си казах, че съм сама (децата са в Германия с баща си) и съм с кола, а те са без транспорт, незрели (нищо, че Росица се оказа с 5 месеца по-голяма от мен) и с бебе. Взех въглена, взех Arsenicum album 15 CH (по темата хранително отравяне, болки в корема, влошаване около полунощ), качих се на колата и отидох да търся блок 222 в Кайсиева градина - на около 5 километра от нас.
GPS-ът на телефона ме заведе зад блок 218, наоколо бяха блокове 217, 216 и т.н. Обиколих три пъти и накрая се обадих на Мишо. Упъти ме.
Намерих блока, входа. Стоя в колата и все още мисля, че Мишо ще слезе, ще му дам нещата и, без дори да гася двигателя, ще се прибера. Мишо го няма пред входа, а говорих с него преди три минути!? Вместо това ми маха от балкона на първия етаж и ме моли да се кача. Отивам да паркирам, но вече започвам да се дразня и на него, и на себе си, че ходя по нощите и му се връзвам на акъла.
Качвам се горе. Мишо държи бебето на ръце, то капризничи и плаче. Росица е в леглото, по нощница, лежи и стене. СТЕНЕ! Непрекъснато. Изглежда смалена и жълто-бяла. Давам ѝ Arsenicum album, но тя почти веднага отива да повръща. Няма какво да повърне вече, но се мъчи, боли я и едва ходи. Разпитвам Мишо от кога е така и какво е станало, той държи бебето, то плаче, той е дезориентиран и безпомощен.
Оказва се, че е яла някакви тиквички със странно горчив вкус на вечеря... вчера. Предната вечер! Лошо ѝ е от миналата нощ. Когато приятелят е дал съвета за водата и предизвикването на повръщане, са били минали почти 24 часа, Мишо не му е казал това! Тя вече повръща 24 часа изтощително, имала е диария и това с водата само е влошило нещата. Вече въгленът, който нося, също е безсмислен - ако е имало нещо отровно в червата, то вече е изхвърлено или... е минало в кръвообращението. Какъв въглен, на нея ѝ трябва система! Тя е силно обезводнена, в много лошо общо състояние. Моят Arsenicum albulm е ТОЧНО по темата, но тези двамата не могат да се оправят. Бебето плаче. Гледам ги. Мисля.
Росица има временно подобрение след повръщането, успява да забърка мляко за бебето (вече не го кърми), Мишо се опитва да го нахрани, но то не иска. Но плаче. От самото начало ми се струваше, че този плач не е от глад, но си казах "Това е тяхното дете, те си го познават, знаят по-добре". Росица отново стене, подобрението е траело около 3-5 минути.
Казвам на Мишо, че според мен тя е за лекар. Спешно. Дори хомеоптията ми да е добре подбрана, те няма да се оправят. Не знаят какво да правят, не знаят какво правят в момента, не дават достатъчно информация, лутат се и изглеждат безпомощни. Мишо казва на Росица да се облече и тръгвам с нея към спешното на Окръжна. Мишо остава с ревящото бебе и с шише мляко в ръце. Вече е между 1 и 1:30 ч. посред нощ.
Моля се на човека на бариерата да ме пусне с колата през входа за линейки, за да оставя Росица на входа, тя почти не може да върви. Пускат ме. Тя слиза и влиза в Спешното, аз отивам да търся къде да паркирам. След няколко минути се връщам, като си мисля, че тя ще седи в чакалнята на Спешното и, тъй като вече е късно и ми се спи, но съм с колата и трябва да я изчакам и да я прибера, си вземам монетите от колата, за да си взема кафе от някой автомат докато стоя с нея в чакалнята. Аз излязох от къщи без пари, по потник и една много късата поличка-шорти, взех си само документите за колата, телефона и ключовете. Нали мислех, че ще отида и, без да слизам от колата, ще подам през прозореца въглена и Арсеникума на Мишо и ще се прибера?
Отивам към входа на Спешното и в тъмното отвън виждам... Росица! Помислих, че не е влязла. Едва стои на краката си. В този момент ми звъни Мишо, да пита какво става. Разкарвам го.
Оказа се, че тя е влязла, казала за какво е, но ѝ казали да отиде в спешния кабинет на Чревно инфекциозно отделение. Това се намира на другия край на двора на Окръжна, който е с големина на малък квартал, а няма път с кола от мястото, където сме. Ако отида за колата, ще отнеме нови 5-6 минути докато се върна, а после ще правя градска обиколка докато стигна до друг вход и друга бариера. Не става. А и не зная къде точно е това Инфекциозно. Тръгваме двете през тъмния и пуст двор на Окръжна да го търсим. Тичам напред да чета табелите, Росица се носи като привидение след мен, върви и се олюлява. Следвам указанията на човека на бариерата, който ни пусна първоначално - направо до Поликлиниката, после надясно покрай Кръвния център и надолу. Намираме го, но разстоянието е почти колкото обиколка на стадион, а на Росица ѝ е лошо.
Отиваме, но е заключено (нормално). Звъним на звънеца. След малко ни отварят, влизаме и Росица започва да се държи... като луда. Тя е в делир! Говори полуразбрано с някакво особено напевно удължаване на гласните и почти липсващо учленяване на съгласните, стене и вика непрекъснато, мърда ръце и крака като в странен полу-епилептичен транс... Изглеждаше, все едно е за психиатрия, не за Инфекциозно. Лекарката и сестрата взеха да ме питат "Какво ѝ е на тази жена? Нали сте ѝ приятелка, кажете!". Взеха да я питат страда ли от невроза, има ли фамилна обремененост с психични заболявания... Как да обясня, че почти не я познавам? Та аз съм жената, която е с нея в 2 ч. през нощта и я води в болница!
В този момент Росица хукна да повръща, показаха ѝ къде е тоалетната и възмутено ми казаха "Ама, моля Ви се, влизайте и ѝ помагайте!" Прави бяха, в тоалетната нямаше седалка.
Решиха, че трябва да я приемат в болница. Обясниха ѝ, че по клинична пътека минимумът е за три дни. Тя взе да се вайка как Мишо ще гледа бебето като е на работа. Убедих я, че в това състояние и тя не може да го гледа и че най-добрата грижа за детето е тя да оздравее. Съгласи се и взеха да ѝ пишат документите за приемане. Обадих се на Мишо, той също се завайка. Бебето още не спяло, било нервно. Казах му, че е голям човек и е баща и че ще се справи.
Приеха Росица в болница, казаха ми, че ще ѝ сложат Но-шпа в системата и още нещо и че скоро ще заспи.
Тръгвам обратно към колата през тъмния и пуст двор на Окръжна, облечена с потник и свръх-къса поличка-шорти. Сама съм и чак сега осъзнавам, че в този час, на това място и облечена така, нещата не са съвсем безопасни. Излизам на улицата, разминавам се с двама подпийнали младежи и от погледите им разбирам, че наистина не са безопасни. Задава се двойка момче и момиче, решавам да вървя покрай тях и стигам до колата.
Прибрах към 3 ч. през нощта.

Междувременно Мишо се обадил на приятеля, който беше намесен в началото. Посред нощ! За какво? Жена му е в болница, ще се погрижат за нея, той бебето ли да дойде да му гледа?! Тъкмо се прибирам, човекът ми звъни да пита как е положението. Пътувах, затова набързо му казах какво става. Прибирам се, вече се готвя да лягам и получавам съобщение от него: "Спасила си жената!"

Днес спах до 10 часа. А сега си вземам книгата и отивам да лежа на плажа. Децата са в Германия, аз съм сама, полага ми се. :954
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ааааа, писах-писах и натиснах някакъв клавиш на лаптопа на Момчил и ми се затри писаното.... :cry: :cry: Да му се не знае. Накратко звучи така - ние сме в Благоевград, защото утре ще сме на рафтинг на Струма :1216 :1216 . Правихме това приключение преди 4 години, но тогава не пуснаха децата с нас, защото бяха малки - а сега ще сме всички заедно. С нашите приятели Светло и Вили и техните деца. Днес се разходихме до парка Бачиново тук в Благоевград, карахме водни колела, обядвахме в хубавия ресторант "Воденицата", газихме из реката и си порязах доста дълбоко лявото ходило (вероятно на някой камък на дъното) :plezya se :plezya se - здраве да е! Пак е по-добре отпреди 4 години, защото тогава пък бях със счупена кост на същото това ходило - бяха минали 23 дена от счупването и не беше съвсем сигурно дали ще ме качат в лодката....

Нелка, прочетох среднощната ти история с Мишо и Росица. И добре, че така добре си ги описала и охарактеризирала, защото, ако не беше го направила, щях да имам доста въпроси - сега е само един: КАКВО СЕ СЛУЧИ В РОСИЦА В БОЛНИЦАТА?!

Теб те усетих точно като родител в тази история - с разликата, че... иде реч за 40-годишни родители на малко бебе, чиято инфантилност е трудна за обемане. Почти съм сигурна, че са се обърнали към теб не за да се възползват от благоразположението ти, а защото... се чувстват като деца. Невероятно е... Малко потръпнах от ходенето ти сама по тъмното (на връщане от инфекциозното)... абе направо страх си ме хвана. Добре, че всичко е завършило както трябва. И прав е колегата ти - спасила си жената....

Някой с нещо да се похвали?!

Десита, готин ти е списъка с преживявания, които те очакват през август :954 :954 :954 - то си е направо приключенски месец. Особено пък круиза в Гърция. Но и не само. Май за теб лятото тепърва почва :1062 . Какво стана с интервюто за шеф на центъра?! И всъщност кога ще обяват крайния резултат, т.е. кой ще заеме позицията? Алекс сега като вече е приет и драмата с НВО е приключена, с какво се занимава?! :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, мецанки!
cchery написа: утре ще сме на рафтинг на Струма
Ани, много хубави емоции пожелавам на всички ви на рафтинга! Ще чакам да разказваш. :954
cchery написа:КАКВО СЕ СЛУЧИ В РОСИЦА В БОЛНИЦАТА?!
Росица е изписана днес, добре е. Поналяли са я с електролити, с глюкоза и физиологичен разтвор и нещата са се нормализирали.

Деси, аз също чакам твоите новини от конкурса с нетърпение. :954

Аз чакам децата да се върнат утре от Германия, те всъщност вече са в Брашов, Румъния. Уча италиански думи, спрягам глаголи, ходя на плаж, уча се да снимам (вижте тук:https://www.facebook.com/media/set/?set ... a30871d7a1).

Като цяло се наслаждавам на лятото. :954 :954 :954
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ще ви разкажа и по-надълго и нашироко, за момента ще кажа само, че новият ни шеф е един мой колега, когото много уважавам и харесвам, така че съм доволна от резултата от конкурса! :524
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Цони, ти вчера или завчера беше родена? :1044

Когато и да е, ако не ме лъже паметта - тези дни ще да е било :222

Жива и здрава,
щастлива и засмяна,
весела и радостна бъди! :954

Желая ти всичко най-хубаво и добро,
да срещаш само харни хора,
които да ти носят късмет,
да ти бъдат и опора,
заедно с тях да се усмихваш
и да споделяш даровете на Живота :923

На всички мецанки пожелавам приятна вечер и успешна нова седмица :1211
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нели написа: Аз чакам децата да се върнат утре от Германия, те всъщност вече са в Брашов, Румъния. Уча италиански думи, спрягам глаголи, ходя на плаж, уча се да снимам (вижте тук:https://www.facebook.com/media/set/?set ... a30871d7a1).

Като цяло се наслаждавам на лятото. :954 :954 :954
Нелка, не помня откога не си звучала по-добре, по-доволна, по-щастлива, по-спокойна, уверена и удовлетворена. Дали е само усещане в мен или е реалност, ти знаеш най-добре. Но... ми носи удоволствие да чета как разполагаш със себе си, с времето си и реализираш желанията си последователно и с наслада :954 :954 . Разгледах снимките ти, към които е линкът по-горе :) . Дори... си копирах едната - залеза на слънцето вдясно от скалите и се пробвах с някой и друг филтър във фотошоп..... :), но не се получи по-добро от оригинала и засега го оставих. Та... исках да кажа, че някои от снимките ти създават вдъхновение у другите. Всъщност - това оригиналните снимки ли са или са обработвани по някакъв начин?! Или пък са снимани с филтър на фотоапарата?!

Децата прибраха ли се вече? :954

Десита, честно - очаквах да спечелиш конкурса за директор на вашия център. Не знам защо, но го вярвах :1044 :1044 . Какво всъщност не ти достигна?! Казаха ли ви кои критерии повече е покрил новия ви шеф?! Или пък на тези от вас, които не успяхте, какво е липсвало?! Ще чакам да разкажеш :).

Нещо съм пропуснала - Цони рожден ден ли е имала?! Ако не се лъжа, вчера беше РД на ДаниД..., ама дали е така..... нещо ми се сливат дните напоследък.

Нашият рафтинг мина. Събота се разходихме из Благоевград и техния парк Бачиново. Беше хубаво и прохладно. А неделята в 10:30 спуснахме лодките в реката. Т.к. всяка лодка побира само по 6 човека + още един, който си е инструктора от фирмата за рафтинг, се наложи да се разделим (ние ходихме на рафтинг с наше приятелско семейство - също с 2 деца) - в едната лодка бяха Вили и Светльо и 4-те деца (нашите и техните), а ние бяхме в другата с още двама желаещи за рафтинг. Всичко вървеше както трябва и първата част мина повече от добре. Но.. малко след втората част нашият инструктор забеляза, че другата лодка доста се бави. Бавеха се и 3-те каяка (два единични и един двоен), които тръгнаха заедно с нас. По едно време видяхме едно гребло да се носи по вълните. Насочихме нашта лодка към него, но в това време се появи едното единично кану и човекът в него улови греблото. Докато се завъртя да видя какво се случва, видях 2 глави с каски да се носят по реката - със сигурност стана ясно, че някой е претърпял корабокрушение. Очаквах това да са двамата крайно несериозни младежи в двойното кану - както се и оказа, де. Но последното, което очаквах, беше главата с каската, която първа доближи нашата лодка да се окаже главата на ................ Бела :1215 :1215 :1215 . Дори не я познах под каската - помислих, че е синът на нашите приятели (който е една година по-малък от Бела). Тя, милата, беше така пребледняла, обади ми се "Мамо, паднах от лодката!". Протегна към мен нейното собствено гребло, аз го взех, а Момчил ѝ спусна неговото от лодката. Тя го хвана, изтеглихме я до нас и веднага я качихме на борда. В това време доплува и втората глава - оказа се Сиси - дъщерята на нашите приятели (16 г.) - и тя беше паднала от тяхната лодка, също беше от бледа по-бледа. Издърпахме и нея на лодката и тогава момичетата разказаха: двойното кану на несериозните младежи се оказало върху един камък при някой от по-буйните водовъртежи на Струма и момчето от пред паднало в реката. Изгубил баланса си, каякът се изправил почти вертикално в реката и другото момче също паднало. Лодката, в която бяха децата и нашите приятели, се притекла на помощ, но концентрирани в това да ловят гребла и хора, се ударили в здрава скала. Левият борд се наклонил и тримата, които седели на него, паднали в реката - Сиси, баща ѝ и Бела. Светльо се задържал за въжето на лодката, ама водата подметнала здраво Сиси и Бела, ударила ги в някой и друг камък и ги повляква по течението си... Въпреки, че момичетата бяха с каски и с много сигурни спасителни жилетки, те доста се уплашили. Не можели да потънат, но ударите в камъните и гадните водовъртежи въобще не им давали възможност да мислят как най-правилно да се държат, още повече, че и двете се нагълтали здраво с вода..... Слава Богу, че това се случи не много далеч от нашата лодка...., а и водовъртежът не беше много дълъг.... Всичко завърши сполучливо, момичетата снощи не се чувстваха съвсем добре, но след като се наспаха, днес животът отново е хубав. А ние.... аз, Момчил, Вили и Светльо сме щастливи, че преживяхме едно приключение, за което няма да съжаляваме, а ще си спомняме с усмивка след време. :954

Та.... това е от мен засега.

А, да кажа - днес си написах СВ-то и утре ще кандидатствам за една позиция за работа във фирмата, в която работи Момчил - дано.... да приемат все още кандидатури, че май доста закъснях.

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

О, Черита, благодаря ти за доверието! :922 Ще разкажа по-подробно, разбира се.

На теб ти желая УСПЕХ с подаването на документите и да те вземат на желаната от теб позиция!

Тъй като не съм новият директор на Центъра, сега впервам поглед към свободните учителски места.
Публикувай отговор