ЛЯТОТО Е ВЕЧЕ ТУК, МЕЦА БАБА ХРУПА ЗЕЛЕНЧУК

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
Нели
Философска система

Re: ЛЯТОТО Е ВЕЧЕ ТУК, МЕЦА БАБА ХРУПА ЗЕЛЕНЧУК

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета!

Откъде да започна? От приключението на Вили? От моето приключение? :954 :954 :954

Тази година при нас промените валят и всички все са хубави. Имахме абитуриентски бал, защита на дисертация, преместване на Ани в ново училище, пътешествие из Европа. Преди това аз ходих на начален курс по фотография, която ми е тръпка от доста време. Започнах да уча италиански, за да се самонаградя за успешната защита. Италианският език ми е някаква отдавнашна мечта и любов. Дотук знаете всичко. :954 :954 :954
След това дойде спортният лагер, на който с Ани ходим вече няколко поредни години. Ето малко снимки от него: https://www.facebook.com/neli.alexandro ... 844&type=3
Междувременно снимах една регата по пълнолуние и участвах със своя снимка в конкурс. Повечето от вас знаят това, защото гласуваха за снимката, но все пак ето я: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Благодарение на подкрепата на приятели спечелих и днес започнах да си "консумирам" наградата - начален курс по ветроходство. Прекарах около 6-7 часа в морето на една яхта - Анна Белла (Красивата Анна). Чери, името на яхтата някак обединява имената на дъщерите ни. :1062 :1062 :1062
Емоцията от ветроходството още ме държи, а утре и вдругиден курсът продължава. Ето малко снимки от днес: https://www.facebook.com/neli.alexandro ... Q4UbmdjqoA
Ако изобщо мога да формулирам някаква мисъл толкова рано след преживяването, то е силното усещане за простор, за широта. Прибрах се след няколко часа в морето, при това без да излизаме кой знае колко извън залива, гледах хората и колите по улиците и... бях поразена от това колко жалко и незначително изглежда всичко това в сравнение с морето, слънцето, въздуха и вятъра! Хората бяха вторачени в някакви... глупости! Занимаваме се и живеем сред дребни и несъществени, илюзорни и ограничаващи ни нещица...
Иначе, да, духа ни вятър, валя ни дъжд, пече ни слънце, видяхме дъга, опъвахме и прибирахме платна, издърпвахме и отпускахме въжета, накланяхме се и се люляхме, хващахеме вятъра и връзвахме възли... И всичко това само за един ден. Чувствам се ошашавена от всичко това, имам учебник по ветроходство, представете си! И още от сега си зная, че това ще бъде нова, но силна и трайна любов!
Аз всъщност обичам морето, не зная бих ли могла да живея задълго някъде, където няма море. Ходя при него и зиме, и лете. Влизам във водата и зиме, и лете. Не мога да сравня с нищо възможността за половин час да стигна някъде, където погледът стига до хоризонта, без са се спре в нищо. От години ми харесват и платноходите - малки и големи. Много пъти съм ходила на пристанището, за да ги снимам. Тази година исках да се качим с децата на "Калиакра" - големият учебен платноход на Висшето военноморското училище. Имаше някаква възможност за това покрай 15 август (деня на Варна), но отмениха излизането в морето с туристи (цивилни), заради силното вълнение. Разказвам това, за да кажа, че платноходите и морето са били винаги някаква моя тиха любов от брега. Но от днес са магия!

Освен всичко, разбира се, главната ТЕМА е това, че Вили е в Испания и то за сравнително дълъг период. Ще напиша подробно и за това, но... тази вечер нямам сили. Темата е дълга и заслужава да ѝ отделя повече време. Засега ви казвам "Лека нощ!" и лягам, за да сънувам море и платна. :954 :954 :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Нели,
прочетох те и усетих ВИХЪРА в теб и около теб!
Искам да споделя само, че и при мен и близките ми се вихрят вихри :954 :954 :954
Нека ни е за ДОБРО на всички ни всичко идващо!!!
Много ми хареса това с АннаБелла :329
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Леле, Нелка..... казала си всичко на един дъх..... Не е истина просто как може човек да опише толкова витално щастието :954 :954 :954 :954 . Аз.... не знаех, че си спечелила конкурс за снимка...... и сега, когато го прочетох, ти вече ползваш дори наградата от него! Честито! :) Много се радвам за теб - за това, че тръпката ти по фотографията е донесла удоволствието да бъдеш оценена..... и наградена :954 . Снимката е чудесна... особено отблясъците по водата... не знам това лунна пътека ли е или от светлините от сушата :954 . Пожелавам ти успешен курс.... макар вече да виждам, че е такъв:
Нели написа: Прибрах се след няколко часа в морето, при това без да излизаме кой знае колко извън залива, гледах хората и колите по улиците и... бях поразена от това колко жалко и незначително изглежда всичко това в сравнение с морето, слънцето, въздуха и вятъра! Хората бяха вторачени в някакви... глупости! Занимаваме се и живеем сред дребни и несъществени, илюзорни и ограничаващи ни нещица...
ТАКА Е!!!! ТОЧНО ТАКА..... Що за живот е това и защо го наричаме така?!?!........

:923 :923 :923 :923

Ще чакам да пишеш как се чувства Вили в Испания :954 .

Аз искам да кажа, че последните 7 дена живях и дишах художествена гимнастика. Както знаете от 10 до 16 септември в Арена Армеец се проведе Световното първенство по художествена гимнастика...... Аз и Бела бяхме всеки ден в залата. Трудно е за описване. Или може би не е трудно, но е за хора, които биха разбрали, че да стоиш по цял ден и да гледаш гимнастика не е скучно..... За мен много интересно беше също и запознаствата с други фенове, общуването с тях, обсъждането..... Моментите, в които се събирахме с другите агитки, за да получават гимнастичките на килима по-голяма подкрепа и да се чувстват добре... Ние редовно ходехме при феновете от Азербайджан..... беше вълнуващо и с италианците, а испанците - е.... те просто нямат равни!!!! Луда история, луда седмица.... още дишам и живея художествена гимнастика!!! Все още.

:1078 :1075 :1078 :1075

НО ДНЕС е първият учебен ден! Мили ученици, желая ви никога в училище да не усетите скука. Образованието е така необятно, че скуката би дошла от хората, а не от самите предмети.... Бъдете креативни и изобретателни, любознателни и любопитни - сега ви е времето!!!!

:1078 :1075 :1078 :1075

Деска, успешен старт в учителската професия!!! Тя е признание и се надявам ти да намериш своето там! :922 :922
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утро! Back to the black :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Животът връща познатия си ритъм..... Може би и за хубаво. Изкарах една шеметна лятна ваканция и даже мааааалко се уморих :mrgreen: :mrgreen: Колко е странно да го кажа, нали?!

Бела е на училище, Коки отиде на тренировки. А на мен единствено ми остава да сляза и да потичам..... защото ми се тича :954 . А после - после продължавам усилено да кандидатсвам за работа.

При вас как е?!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ :1130 При мен:
- След крайно изтощителна и бясна първа учебна седмица :222 като учител по философия в НГПИ :plezya se /и много ползотворна и приятна в същото това време!/,
- УТРЕ ЛЯТОТО ПРОДЪЛЖАВА :954 Отивам заедно с МАМА :954 не къде да е , а в Гърция! Атина, Санторини и още два острова. Само двечките. По случай пенсионирането й. Пожелайте ни лек път и приятна почивка /заслужена/. Благодаря ви! Цели 8 дни!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа: След крайно изтощителна и бясна първа учебна седмица :222 като учител по философия в НГПИ :plezya se /и много ползотворна и приятна в същото това време!/,
- УТРЕ ЛЯТОТО ПРОДЪЛЖАВА :954 Отивам заедно с МАМА :954 не къде да е , а в Гърция! Атина, Санторини и още два острова. Само двечките. По случай пенсионирането й. Пожелайте ни лек път и приятна почивка /заслужена/. Благодаря ви! Цели 8 дни!
Деска, топло, приятно, щастливо и незабравимо пътешествие ви желая!!!! Много снимки, много синьо на морето и златно на пясъка!!! Узо, октопод и почивка! :954
Kleo написа:ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ :1130
Честит ПРАЗНИК на НЕЗАВИСИМОСТТА! Честит празник на националното ни самочувствие!

Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета!
Как сте?

Аз влизам, за да разкажа малко за Вили в Испания. Макар, че... колкото и да е странно, няма много за разказване. Тя е вече 15 дена там, но предстоят още 10 месеца и половина.
Започнала е, макар и полека, да учи испански. Много, много полека, защото тя замина без да знае дори и "Добър ден!" да каже. Научила е вече доста думи, но засега ѝ е трудно да ги свързва в изречения. Освен това нейното обучение по испански, което се осигурява по проект, ще започне през октомври. Засега тя се учи сама, с помощта на едно помагало и речник, които ѝ купих непосредствено преди да замине.
Разбира се, учи се да живее изцяло сама, колкото и да има осигурена квартира. Пазарува, готви си, пере си дрехите, разглежда града. Има менторка и няколко момичета, също доброволки, с които общува - две от Естония, португалка, италианка, едно момиче от Полша. Чакали някакъв индиец скоро...

От емоционална гледна точка ми е малко трудно да го оценя.
Да, липсва ми, разбира се! На Ани - също. Ние също ѝ липсваме.

Когато наближи да заминава, усещах повече нервност покрай пътуването, за да не забравим нещо важно - документ или нещо подобно. Тя замина почти внезапно, защото дълго време нямаше потвърждение от испанците и вече мислехме, че пътуването ѝ отпада, когато 4-5 дена преди датата на началото на проекта ѝ се обадиха, че я чакат.
Тя стана гальовна, гушкава, държеше се донякъде като по-малко дете, което все търси мама. Това, заради предвкусваната раздяла и необходимостта да поеме изцяло отговорност за себе си и за решенията си. Аз тогава останах спокойна, може би заради нея - знаех, че и тя, и Ани имат ужда от това. Така, виждайки, че мама е спокойна, те се успокояваха също.
Вили имаше и страх, и колебания, и желание за приключение. Попита ме дали... ще ѝ простя, че ме оставя! Милото ми то! На мен не ми беше хрумнало, че ме оставя, нито че може да чувства вина за това, защото не чувствам това заминаване по този начин. Но ето, че детето ми е преживяло и такива емоции, мислило е така. Обясних ѝ, че не виждам нещата като изоставяне или нещо подобно, дано да съм успяла и да ме е разбрала. Мисля, че тя се успокои.
После, вече на летището, тихичко ми потекоха сълзите. На Вили и Ани - също. Ани ми каза, че в самия край на изпращането на кака си, тя ще я гушне толкова силно, силно, силно, че кака ѝ няма да може да се отскубне и ще си остане при нас.

Разбира се, това е урок и за трите ни. Много полезен, макар и малко труден. Мисля, че за Вили това с Испания е много ценно като преживяване. За Ани - също, защото тя досега все беше малкото дете и се държеше като такава, а всъщност е доста голяма. Време е да порасне в хубавия смисъл.

Освен това аз вече купих самолетни билети за пътуване до Мадрид за мен и Ани за рождения ден на Вили, който е през ноември. Това стана до голяма степен на късмет, защото изникнаха евтини билети точно за периода, когато е рождения ѝ ден. Така, че ще имаме празнуване на рожден ден в Мадрид! При това след по-малко от два месеца. :1216 :1216 :1216 :1216 :1216
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

:1104 :824 :1104

Честит рожден ден, Нелка! Желая ти да си здрава - първото и единствено условие за всичко останало, което те чака в живота. А то е много морски бриз в косите и солени пръски по лицето ти, отдадена на ветроходството. Много фотографски попадения, които да задоволяват жаждата ти за красота и естетика. Много споделени въжделения на италиански език :954 - голямата ти тръпка и слабост. Много нови начала - испански, унгарски, варненски... но все така пълни с неизвестност, която не плаши, а гъделичка! Весело празнуване! :) :)

Страхотно се радвам, че вече имате планове за пътуване до Мадрид с Ани.... Аз лично нищо не видях от града, когато ходихме натам през юни...., но пък.... съм си обещала да се върна, защото има нещо в този град. Стана ми много, много натъжено от това:
Нели написа:Ани ми каза, че в самия край на изпращането на кака си, тя ще я гушне толкова силно, силно, силно, че кака ѝ няма да може да се отскубне и ще си остане при нас.
Уроците са уроци, но и разделите са си раздели.... а вие преживяхте много. Знам, че събирането след тези 2 месеца на Вили в Испания ще е така желано, че... сълзите пак ще са на очите ви. Желая ви бързо да преодолеете физическото усещане за липса...... другото..., е то ще стане ясно след време.

Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Ани, :922 :922 :922
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Нели, :923 :923 :923

Просълзих се, докато те четях. И си представих толкова ясно и теб, и Ани, и Вили дори... Милите ми!

Аз бях в чужбина с мама. По-точно в Гърция. И по-точно на Цикладските острови /Миконос, Санторини/... точно в района, където напоследък ставаха бедствия... разминавахме се на капки, в нашия случай буквално на километри от бури, порои, наводнения, пожари... В нито един миг не се чувствах застрашена. Имахме невероятна морска почивка. Пътувахме с фериботи цели 3 пъти. Ходихме пеш. Снимахме се. Говорихме си. Плувахме. Беше разкошно! Вместо от 23 до 30 септември, екскурзията ни беше чак до 1 октомври /заради проблемите в Гърция с природните феномени.../. Откакто се върнахме, бачкам на фул макс и затова чак сега се вясвам тук.

Дойде ЕСЕНТА, хайде в нова тема! :222

Нели, с голямо закъснение - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН и от мен - присъединявам се към чудесното послание от ЧеритаС. :329
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Ей, момичета, как сте? КЪДЕ СТЕ???
Хубаво и интимно ми е да си пишем с Деси и с Чери, но останалите ми липсвате.
Публикувай отговор