Разговори за малцина през новата година (2019)

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Нели
Философска система

Re: Разговори за малцина през новата година (2019)

Мнение от Нели »

Момичета, станах леля! Брат ми и снаха ми са щастливи родители на момиченце!
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Честито,Нелка!!!Да ви здраво и много да ви радва малкото щастие!!!Това е най-прекрасният дар :940
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нели написа: Момичета, станах леля! Брат ми и снаха ми са щастливи родители на момиченце!
Нелка, да е жива и здрава, щастлива и обичана малката принцеса! :954 На мама и тате: да вкусят от най-сладките моменти на родителството, а на теб - е, на теб, лельо, да имаш времето да бъдеш най-добрата леля :954 .
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Чак сега седнах и прочетох постовете ви от месец май насам :329
Съпреживях с вас радости, неволи и терзания :923
Аз... бях в депресия. Допреди дни. Дори мога да кажа, че чак днес се почувствах отново себе си :)
4 месеца и половина на антидепресант след като цели 4 години и половина бях стабилна и напълно здрава :(
Подкрепяха ме нашите, Хри, Алекс и колегите в Центъра. Плюс психиатъра. С други хора НЕ съм общувала. Нито реално, нито виртуално. ... Беше тежко и гадно. Беше шут в задника :( особено след като бях просто УБЕДЕНА, че повече НИКОГА няма да изпадна в дупка.
Такова чувство на безсилие, безпомощност и отчаяние ме обзе :( в безвремие... И без никакво желание за живот, без радост... Сиво и мрачно лято имах, в което ... мен ме нямаше.
Нели, Ани, Елисче, Цвети, Цони, Ванчето, ще ви пиша поотделно на всяка :329 Не сте били много активно пишещи в мое отсъствие. Но нищо. Уютно си е тук както винаги. У дома си съм :923 Чери, помня, че ми звънна някъде през май-юни... прости ми, извинявай, че не ти вдигнах. Слабост и силно чувство на вина плюс страх, че ще ме сметнеш за малодушна или несправяща се, щом отново съм допуснала да се срутя така. Извини ме :922
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Добро да е днешното утро!!!Отварям форума и виждам как светкат множество теми с нови отговори,без дори да погледна,тъй като влизам през тела,знаех-Деси е отново вкъщи!! :940 Бях убедена,че става нещо с теб,но и не знаех как точно да постъпя,на няколко пъти те споменавах да пишеш,но щом не получих отговор,знаех,че...те няма....Деска,никога не сме малодушни и несправящи се,щом отново се изправяш и продължаваш.Аз съм имала няколко такива моменти,а и Чери знае,че съм склонна към такива състояния,на безсилие и безвремие,макар да не съм стигала до хапчета и професионална помощ,ми е било много трудно,но всеки се справя различно в тези състояния,които са убийствени.Мен ежедневието ме поставя в тях,това,че не успявам да смогна с хилядите задачи,макар за съм стриктно организиран човек,но на мен отговорностите са ми много,не само покрай децата,но и покрай родителите ми.Както и безпаричието на моменти,направо ме смазва и ми е трудно да се владея и да не показвам какво става дълбоко в мен,но успявам.Сядам,мисля,говоря със себе си и искам да се изясним...но не се предавам,нито съм малодушна,нито се оставям да ме смаже болката,както и ти.Просто ни връхлита,и трябва борба....а знам колко трудна е тя.Но щом си тук,значи има светлинка в тунела и те чака,за да те озари :922
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Благодаря ти, Елисче! Думите ти ме стоплиха. Отново ще чета и ще пиша тук. Липсвахте ми. Липсвах си. Само набързо - довечера аз и мама пътуваме към Гърция. Пак само двечките, като миналата година през септември. Алекс днес тръгна на Фотоваканция към Камчия. А сега отивам на съвещание на учители по философия. Пиша от телефона си и аз, от трамвая. Усмихнат ден на всички напук на смръщеното време навън :)
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Честит Рожден Ден,Нелка!Бъди благословена да сбъдваш всяка своя мечта и да бъдеш заобиколена от любимите ти хора!!! :954

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Нели, честит рожден ден и от мен, нищо, че е на патерица! По-добре късно, отколкото никога :oops:

Бъди жива и здрава, щастлива и ведра, усмихната и удовлетворена от своя живот :940 Сбъдвай мечтите си с радостна лекота и занапред :954

Приятна неделя на всички!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Мама и сестра ми тренират вече година, ходят на фитнес в Пулс, като всяка се занимава с нейни си любими неща. Въпросът е, че го правят редовно. Сестричката ми изобщо не мяза на майка на 3 деца :1028 , а майка ми е отслабнала с цели 10 кг за тази една година :1028 тя е на 62 години. Изглеждат чудесно и двете, и са ми светъл пример на мен :1028
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Елисче, радвам се на описанието ти на идиличната природна картинка лятото. Било е :954

Нели, схемата "Вили - Скорпион - желано отмъщение за преживяната болка" я изчетох поне два пъти. Много мислих какво мога да те посъветвам в позицията си на детски психолог... и после чатнах, че всъщност Вили е твоето дете, но вече е дете... и съвсем се обърках с какво да ти бъда от полза. Само ще ти кажа, че и синът на Чери е Скорпион. А аз и моят син сме с Асц. Скорпион. Скорпионите могат да бъдат /и са!/ изключително силни натури, оцеляващи и умеещи да отстояват себе си и да се съхраняват, както и да се самоизцеряват при нужда. Моля се за теб и за твоите дъщери. Знам, че всичко ще бъде наред при тях, Нели! :329

Елисче, да, Деси е отново тук и сега няма да спре да ви досажда :1062
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Нели написа:Ох, момичета, ами аз... участвам в регата... като член на екипажа на ветроходна яхта. :934
Браво на Вили за справянето с емоционалните тръни! /Не се ли срещна все пак и с психолог?/ Браво на Ани за енергията и хъса й! И браво на майка им за участието й в регатата! :326

Абе Нелка, там имаше ли незрящи или слабо виждащи хора? На една и съща регата ли сте били? По Дунава лятото? :1044 ... искрено ти завидях за емоциите, както и на Черита за Тоскана!
Заключено