Здравейте, момичета. Попрегледах малко назад тази тема и в случай, че не съм изпуснала нещо, излиза, че последният ми пост е бил от 25 август

. Както и да звучи следващото, ще напиша, че не изпитвам вина за това така дълго отстъствие...... Напоследък всъщност спрях да изпитвам вина по много поводи. Като "напоследък" май е период от поне 3 години, в които постепенно се учех да се оттървам от тази тъй тежка "котва" - вината. Повече за нея ще пиша някъде другаде. Истината е, че не ми се влизаше тук, за да преповторя в постове онова, което така или иначе пускам във фейсбук. Всички, които си пишем тук, сте и там, и съм напълно убедена, че знаете какво става с мен - какво ме вълнува, какво ме възмущава, какво ми предстои, какво е минало и къде пътувам в даден момент. В общи линии е това.... при мен няма "скрито-покрикто" дори и във фейсбук и затова да дойда и да си "излея душата" тук не е човешко, при положение, че ще го направя, копирайки писано от мен нещо във фейса.... Ами ... направо си е обидно. Обидно, защото излиза така ,че за всички, които са там, мога да отделя специално внимание, а за малцината, които сме тук, и които споделяме нещо над 10 години, нямам време....... Това не бих била аз. Категорично.
Но ето ме днес - тук съм. За утре - ами ще видим утре

. Откъде да почна?! Откъдето.....
Kleo написа:Чери, помня, че ми звънна някъде през май-юни... прости ми, извинявай, че не ти вдигнах. Слабост и силно чувство на вина плюс страх, че ще ме сметнеш за малодушна или несправяща се, щом отново съм допуснала да се срутя така. Извини ме

Деска, имам чувството, че се оправдаваш с мен.... какво аз бих била помислила за теб като ми кажеш, че си в депресия. А замисляла си се какво бих казала за това, че не отговаряш на позвъняванията ми?! Не го пиши повече това. Била си в тежък момент, който аз нямам право да окачествавям - особено пък щом не го и разбирам или преживявам. За разлика от теб, аз не си помислих абсолютно нищо, щом не ми вдигна телефона - просто се потвърди онова, което Цвети ми написа в скайп, а именно, че си в депресия - беше го мернала в твой пост във фейсбук.
Радвам се, че сега си добре и че си тук. Говорихме си по телефона преди да излетим за Берн защо и как се е стигнало до този депресивен епизод. Най-хубавото нещо е, когато човек си дава сметка. Във всеки смисъл на тази фраза. А ти знаеш какво се е случило. Повече от това няма смисъл да коментираме. БАР е коварна... много близък мой приятел наскоро ми съобщи, че това е диагнозата на дъщеря му....., при това тя прекарва дълги периоди в болница/клиника. Така че,
Деска, не не ми звучиш като малодушна и несправяща се. Не. Звучиш ми като част от живия живот

.
Радвам се много, че биопсията на баща ти е нормална. Чакали сте цял месец..... леле - това е нещо, което може да те убие. Не знам какви симптоми има баща ти, че се е наложило такова изследване, но му пожелавам всичко оттук насетне да е наред с него. Ако вземе мерки да промени малка част от начина си на живот, болестта рак никога няма да посети дома му.
Прочетох и за сестра ти и майка ти, които цяла година вече спортуват.
Деси, а ти?!?! Или пак нещо ще се оправдаваш?
Елисче, наистина се възхищавам на упоритостта ти да поддържаш този форум. Дори аз не мога така. Или поне не повече. И причината не е в никоя от нас, оцелелите тук

... Аз по-горе го написах - споделянето, от което имам неистова нужда, го получих във фейсбук (каква ирония - аз бях един от най-върлите противници на ФБ до 2010 г.

). Макар че......, замисляйки се, там всъщност получих възможност за........... аудитория. Там, разбира се, не мога да споделя неща, които ще напиша тук. Но там мога да сръчкам някого доста по-грубо, отколкото бих си позволила тук, което удовлетворява една моя неизкоренима черта - да бъда директна. Директна на границата на допустимото, което е микс от възпитание и такт. И това сръчкване да стигне до човека,
подкрепено от поне още един мислещ като мен. Наблегнала съм на думата "подкрепен", защото аз всъщност търся точно това - подкрепа за мненията си. Или, разбира се, тяхното оборване. В това е разликата.
Иначе ми стана смешно за онова, което си писала за многото дрехи, които носиш, когато е студено, и как Боби ти е казал, че няма опасност да паднеш и да се нараниш

. Прочетох и за палачинковата изненада на Анджи

. Видях и че си се счупила от чистене, миене и подреждане на дома ти тия дни..... Щях да питам кому е нужно да го правиш, щом накрая си като изцедена, но...... после ето този ред ме възпря:
ellis_stoyanova написа:Беше хубаво да въведа къщата в ред.
Това че аз не изпитвам тава необходимост, не прави света такъв или онакъв. За теб е било важно. И най-вече - ХУБАВО

. Значи е правилното. Аз поподредих, но много малка част от хола ни в неделя. Предстои голям ремонт....
Нелка, на фона на хубавата новина за новото ръководство и промените, които е направило, отразили се цялостно на работната ви атмосфера, намаляването на заплатите е...... ами доста деликтно си го написала :lol: :lol: . Но това си ти. Гледам, че търсиш всички гледни точки - така и си описала финансовото орязване - и да, звучи повече от резонно. Лошото е, че тази резонност не плаща сметките за топло през зимата. Не разбрах обаче защо държавната поръчка се намаля с 30%? Защото няма кандидат-студенти ли? Или поради друга причина. Но така или иначе мога да напиша едно: образованието и образователната ни система са в перманентен
КОЛАПС. Аз съм отчаяна и откровено обезверена.....
Много се радвам, че продължаваш да учиш италиански. Има нещо толкова вълнуващо, когато някой напише, че се е записал да учи.... Без значение на колко години е. Аз се вълнувам наравно с този човек. И за твоя италиански ми е интересно да чета докъде си стигнала, какви усещания ти създава, през какво минаваш. Просто обожавам да уча..... и да виждам хора, които учат. Ще вмъкна тук една информация, че Краси (пишеше тук с ник Krasi/Viki) записа магистратура по счетоводство в Кърджали. Не знам какъв университет има там - вероятно е филиал, дори не знам как точно се казва специалността ѝ, но точно миналия петък почнаха лекциите ѝ. Дори вече е минала един изпит. За инфо - Краси и децата (Вики на 11 г. и Алекс на 6 г.) се прибраха в Кърджали през юни. Повече от 15 години Краси и мъжът ѝ - Ясен живееха в двата града: тя в София, а Яската - в Кърджали. Това се налагаше, т.к. Ясен е адвокат и неговата клиентела беше в Кърджали. Краси пък работеше и живееше в София от доста време. Имаха апартамент тук и планове да се съберат да живеят в София, но работата на Ясен в Кърджали се разрастна, и всъщност обстоятелствата наложиха тя и децата да се преместят при него.
Нелка, Вили с какво ще се занимава след като вече си е тук в България?
futarela написа:Здравейте момичета. Колко отдавна не съм се вясвала. .................
Всеки си е по своя път . Работа , живот , време ограничено .....
Фюта, като те поГна и тебе

.... Почнах с
Деската, ще завърша с теб. А, стига с това ограничено време. Не си имала муза и желание да пишеш тук, не си го направила. Никой няма да те съди. Голяма работа. Много по-важно от това е, че си минала и че си го направила и че удиви дори и мен

. Повярвай ми - така е.....

А за времето - не е проблем неговата органиченост или протяжност. В крайна сметка важно е желанието. Човек прави онова, за което има желание.
Кво направи с червения снаЙпер

- сготви ли го?! Не съм опитвала такъв рибок..... навярно е много вкусен. Сигурна съм, че ястията ти се получават. От доста години ти повтарям едно и също нещо - ти си
ТВОРЕЦ. Да, така е. Така е, не защото понятието е широко, а напротив - хората, които са творци, имат професии в много и различни сфери, и това разширява границите на думата творец, която в същината си означава
"създател, автор, съчинител, изобретател, откривател, основател, причинител".....
Момичета, и да искам да пиша повече, в момента просто няма да го направя. През декември ми предстои дипломиране - сигурно бях писала някъде, но дори и аз не помня къде и кога. Специалността ми към ИТ Степ Академи - "Компютърна графика и дизайн", която изучавах в продължение на 2 години и половина, започвайки на 16 април 2016 г., изисква създаване и защита на дипломна работа, за да я завърша и получа сертификат и професионална диплома. Аз отложих редовната защита за моя поток, която беше през май, т.к. изобщо не ми се занимаваше с това. Но през декември ще се явя. Миналата седмица в петък сложих точката на описателната част на дипломното задание - писах го 5 дена и многго ми досади. Сега предстои да изработя един рекламен видеоклип (част от заданието), както и презентация за защитата. Така че днес продължавам с клипа. Иначе темата ми е "Създаване на корпоративен сайт на туроператорска фирма " и включва 3 практически компонента:
Създаване на фирмен сайт с Wordpress
SEO-оптимизация на сайта
Изработване на рекламен клип за популяризиране на уебсайта
Компоненти 1 и 2 са готови. Остава ми видеоклипа.