Разговори за малцина през новата година (2019)

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Разговори за малцина през новата година (2019)

Мнение от cchery »

Нели написа:Здравейте отново, мецанки!
Чери, италианския ще си го уча още месеци и, надявам се, някак да започна и да го говоря. Курсът ми е чудесен, но истината е, че освен часовете, аз нямам никаква друга практика с този език, а и засега нямам време за такава. Ще го науча обаче, сигурна съм.

А ходенето ми до София беше, за да участвам два поредни дни в две конференции - на 24 октомври във ВУЗФ и на 25 октомври - в УНСС. Беше доста щуро участие всъщност, защото... писахме докладите и за двете конференции в последния възможен момент. Буквално!
Докладът за първата конференция беше в съавторство между мен, шефът ми и една азербайджанка, която е в нашия университет на обмен. Тя е някаква свръх-напориста и искала на всяка цена да иде на конференция. Написала нещо за приложението на ДДС в т.нар. тюркски държави - освен Турция, това са Азербайджан, Туркменистан, Узбекистан, Казахстан и Киргизстан. Изходният материал беше много смотан и на ужасно "куц" английски, така че използвахме само около 10-15% от написаното от нея, основно преработихме концепцията и на практика написахме доклада аз и шефа ми сами. Стана доста хубаво, като се има предвид, че нямахме яснота за темата два дена преди конференцията, че го направихме за две нощи и половин ден, а го писахме и на английски. Все пак трябваше да заведа азербайджанката на конференцията, защото искаше да се изяви, така че в сряда вечерта тръгнахме с нея с влака (в спален вагон, иначе щеше да е брутално тежко като програма). :mrgreen:
На следващия ден трябваше да представя доклад в УНСС, който също е в съавторство - този път само аз и шефът ми, без азербайджанци и др.подобни. :mrgreen: Интригата тук бе, че... не бяхме готови. Имахме нещо като 80% написан доклад (също на английски), когато тръгвах за София, докато бях на първата конференция шефът ми го довършваше и го разпечатих в окончателен вариант вече в София. Все пак всичко мина добре, спах у много близка приятелка (при която Вили беше забравила свои неща преди време и използвах да ги прибера), а веднага след конференцията в УНСС тръгнах с автобуса за Варна.
Нелка, свят ми се зави докато те прочета..... Май ще си сипя още една чаша вино, че да се успокоя :lol: :lol: :lol: Боже, мили.... доклади по счетоводство на тюркски държави при това на английски.... дали пък да не ида да си купя и цяла бутилка вино?! :1069 :1069 :1069
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

cchery написа: ... и тогава се чатнах, че.... ами - да, сменили сме времето. И толкова много се зарадвах, че бях забравила за това, защото за първи път от години не го бях преживяла трагично..... Но - ето..... късмет, че бях забравила. ......

Иначе днес гласувах - надявам се, че гласувах за по-различно бъдеще от настоящето ни.... Чакам с огромен интерес резултатите от изборите, особено тези в Младост.

Деска, нямах представа, че хората с диагноза БАР неизменно минават през клиника поне веднъж в живота си и се радвам, че ти не си част от тази статистика. :923 :923 А ти всъщност докато си в депресия, ходиш ли на работа, т.е. на двете си работи?! Страхотно е, че си имала физическа активност през лятото - окуражавам те да не я спираш изобщо. Не те ли влече да ходиш заедно с майка ти и сестра ти на фитнес? ...
И на мен ми е много хубаво днес заради смененото време и с час по-дългия уикенд :954 :954 :954

И аз гласувах. И за трите възможности. И в трите бюлетини гласувах за различни неща и хора.

Хората с БАР едно 90-95% минават през болници и клиники, да. Поинтересувай се за известните личности с тази диагноза. Уви, все по клиники и болници са, дори и богати... Аз ЗАСЕГА не съм част от тази неблагоприятна статистика, да. И се надявам никога да не се влоша дотам, че да не мога да се справя сама, с помощта на близките си, с психотерапия и с медикаментите, които са ми предписани. Дано никога не стигна чак до хоспитализиране!

Докато съм в остра депресия, си взимам около 2 седмици болничен. Фалшив, в смисъл - пише ми се някакъв грип. А не, че съм в депресивен епизод например. Уреждам си го с личния лекар. После отново се връщам на работа. Страшно е трудно, работя на автопилот, едвам изкарвам деня, но ... сред хора, клиенти, колеги явно се възстановявам по-бързо и лесно, отколкото да висна сама вкъщи между 4 стени. И да тъпея, да гледам в една точка...
На фитнес просто не мога да ходя заедно с тях, защото едната е пенсионерка, другата е по майчинство, ходят през деня, и то в Люлин, а аз по това време яко бачкам на двете си местоработи. Но виж, движението, танците и разходките, изобщо не възнамерявам да ги спирам, напротив - ще ги увеличавам още и постепенно. Отразяват ми се добре.
:923
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Добро утро,момичета!!!
Нелка,изчетох те на един дъх,сякаш и аз бързах с теб!Браво,винаги съм мислела,че нещата в последния момент стават най-добре!Дано и ти се чувстваш така!
Черитка,извинявай за това,което ще кажа,но попита за мнение и...аз пуснах клипчето през тела,докато зареди и се опитам да го пусна на голям екран и то някак свърши.Честно...не разбрах май нищо :oops: :oops: :oops: ,но искрено се надявам хората,които разбират от това да оценят подобаващо работата ти,защото съм убедена,че ти е коствало много труд и време.Имам съвсем бегла представа как се създава нещо подобно и знам,че няколко минутки време се изработват с дни. :923
Аз не гласувах,може би на балотажа ще отида,но тук нещата са предопределени.Нямам право да говоря,защото когато не си упражнил правото си на глас за мен е непристойно да давам пояснения,но се чувствам истински обезверена и наистина не откривам човек,на когото да гласувам доверие :roll:
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Често плача.
Това е хубаво.
Сълзите ме пречистват.

А вие плачете ли?
Позволявате ли си го?
Ако ви идва отвътре де?

Хубав вторник на всички ни :954 :954 :954
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Скъпи българки, мили учителки и преподаватели,

Честит Празник на Народните Будители!
:1130 :1130 :1130

И понеже винаги Музиката съпътства празничните дни, аз ви поздравявам с едно по-весело тематично парче и с една трогваща ме до сълзи песен, приятно слушане:

[youtube]ocnSNsHvrpU[/youtube]

[youtube]91nD7zi-n-E[/youtube]
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Момичета, ще гласувате ли днес?!?

Ха, здравейте. Ние сме яко в джаза на ремонта у нас..... и ми е едно такова...... ремонтно :plezya se :plezya se :plezya se ..... Днес ми предстои да мажа с латекс и после да ходя да пообиколя магазини за тапети и мебели. Тапетите следва да ги налепим до края на другата седмица, а като знам какви са те, ще си избера цвета на мебелите....

Уф, в момента от това ми е пламнала главата и да ви кажа.... темите ми за дискусии са доста ограничени.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

cchery написа:Момичета, ще гласувате ли днес?!?
Аз не гласувах, защото:
* За Варна нямаше интрига, досегашният кмет получи 49,5% на първия тур и резултатът беше ясен.
* В деня на изборите бях в Австрия, Унгария и Сърбия. :plezya se По-точно пътувах от Виена към Варна. :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Изображение

Изображение

Гласувах и двете недели! :222

Изображение

Изображение
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Липсвате ми, ей! Къде изчезнахте всички? :329 :329 :329
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Добро утро!!!
Слънцето за пореден ден е щедро към нас!Не помня от колко години не е имало така есен.Тук в Горна понякаго мъглата пада още края на септември.Толкова е гадно,мрачно,подтискащо.Тази година нямаме нито една такава сутрин до сега.И въпреки,че всички са притеснени от тези аномалии,мен ме радва,или поне се опитвам да гледам от добрата страна на нещата.
За днес безброй задачи и малко време за мен,но се надявам утре да си почина
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Ола! Как сте девойки?Минавам на бързо само да кажа ,че съм добре . Взехме си ново куче ,че старото си отиде . Чери , честит рожден ден на Коко ! Да те обича и да те радва ! Бях почивка днес ,но се налага да ходя на работа . Няма как ,една колежка е болна и ще ходя . Иначе , Да Чери сготвих ред снапера даже и една пуйка 13 кг сготвих с кестени ,но само половината ,че много голям за един път ))))). Сега какво да ви кажа малко съм кисела ,че съм подута или поне така се усещам май цикъл чакам или просто съм качила кила ,но както й да е . Хубав ден , отивам да се оправям за работа .
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Заключено