Здравейте, момичета. Ето ме в тази слънчева за София неделна утрин тук във форума.
Нели написа:Ани, чакам с нетърпение да свършиш с ремонта и да се появиш тук.
Нелка,

.
Ремонтът още е на дневен ред, но голямата, сложната му част - с многото местене, чистене и подреждане вече е назад в историята. В един момент бях стигнала дотам той да единственото, което съществува в живота ми. И то не за друго, а защото исках да свършва. Така или иначе това вече е факт донякъде. Остава да се направи наново един от кухненските ми модули, че старият не е проектиран функционално. Дразня се от факта, че именно процесът по създаване на проекта за този модул е адски муден, а изработката му още повече, но..... нямам никакъв, ама никакъв избор.... Мога да са пиша много по темата, а не искам.
Върнах назад тази тема и освен страхотните и вълнуващи думи на
Нелката, нещото, което ме усмихна, беше
Ванчето и нейния разказ от сърце за посоката на пътя, която животът ѝ е поел.
Ванче, да имаш връзка със земята, да си нейн стопанин, грижовник и обичащ я приятел, може би есенцията на съществуването ни. По някакъв много странен начин, но мъъъъничко ти завиждам за това, че се грижиш за градината и цветята в малкото селце до вас. Мога смело да заявя, че чувствам повик дълбоко вътре в мен да правя същото. Дори понякога, затворена в стаята зад клавиатурата, си мечтая за повея на вятъра навън и за топлите лъчи на слънцето по кожата ми. Това е било ежедневието ми в детството и юношеството ми и е оставило много дълбок отпечатък върху мен. Желая ти да ти подновят договора за догодина и пак да се чувстваш така спокойна и щастлива.
Изпуснала съм РД на Анджи и имения ден на Деската, но и на двете желая единствено здраве и щастливи дни.
Фютката в момента е във Виена, макар да няма (почти) никакви доказателства по темата във фейсбук.....

Но все пак разчитам да се появи тук с някакъв поне разказ.
Миналата седмица ние изкарахме 4 дена в слънчева и топла Валенсия. Поводът за пътуването ни по никое време беше маратонът на града, за който Момчил получи право на участие, т.к. му го подариха за РД. Аз се чудих дълго дали да се запиша на това бягяне - иде реч за маратонска дистанция от 42 км, но споменът от първия ми маратон в живота - тазгодишния в Пловдив, не е нещо "уау". Някак си в продължение на 42 км аз не успях да се вдъхновя, да почувствам импулс на радост и безгранично желание за летеж, както това се случва на полумаратонска дистанция, примерно, и когато взех решение все пак да се запиша, регистрацията за маратон Валенсия 2019 г. вече беше приключила. Не съжалявам изобщо - знам, че щом не е станало, не е и трябвало да стане. Аз избягах почти 20 км от трасето, придружавайки Момчил във втората половина на бягането, и все пак бях част от приключението.
А иначе Валенсия ме вдъхнови - дори в началото на декември температурите там бяха над 20 градуса и това не е необичайно явление. Срещнах се с една моя приятелка по линия на художествената гимнастика, която е студентка в града втора година, и тя ми разказа, че зимните температури в града средно са около 7 градуса

. Ноември-декември е периодът на зреене на портокали и мандарини и си отдяхоме на вкусни цитруси. Също по това време и райската ябълка е готова и е мега вкусна. Валенсия си има и море и огромна плажна ивица, а река Турия, която до средата на 60-те е минавала през града, е отклонена и бившото ѝ корито е превърнато в голям парк с дължина 6 км...... изключително вдъхновяващо е, защото такъв голям парк не съм виждала никъде другаде. Има алеи за велосипеди, има алеи за бегачи, стадион за лекоатлетически занимания, за футбол, за ръгби и какво ли не още... детските площадки, пейките и фонтаните изобилстват. Страхотно беше. Мога и съвсем смело да кажа, че ядох много, много вкусна паеля, за която валенсианците твърдят, че е измислена в този край.

Въобще, както е видно по думите ми, този град мноооооооооооого ме впечатли и ми хареса. Бих живяла там с удоволствие.
За днес съм замислила да ходим с Бела и да си купуваме ботуши - случи се така, че първият сняг в България падна, а ние двете сме само по маратонки :lol: . Причината - нейните ботуши от предния сезон са ѝ вече малки, а моите се скъсаха и пролетта ги хвърлих. Само че като гледам през прозореца хубавото ясно небе тази сутрин и облещилото се слънце, до обяд целия сняг ще се разтопи, и ще е съвсем удобно човек да си ходи по маратонки. Аз по-специално си ходя с туристическите обувки - оценявам напълно дебелата им подметка, от която ходилата ми не усещат изобщо студа по асвалта навън. Да си призная - имала съм ботуши с много по-лоши подметки.
Утре се захващам и трябвада сглобя презентация на дипломната ми работа, чиято защита е в неделя - 15 декември. Темата ми е изработка на уебсайт с WordPress и рекламен видеоклип. Всичко ми е готово - само презентация липсва. Така че това ми е непоредствената работа за започващата утре седмица.
Това е от мен. Хубав почивен ден желая на всички - днес има нещо във въздуха, което го зарежда с щастие.

.