МЯСТО за сладки разговори през 2020

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Re: МЯСТО за сладки разговори през 2020

Мнение от Ванчето »

Добро утро, добър ден...!
Мен пак ме хвана липсата, но не е нарочно...

Чери, :922 :922!
Благодаря ти за прекрасните пожелания!
Благодаря и на всички останали момичета!
Много ме е срам, иска ми се да си заровя главата в пясъка, как пропуснах да честитя рождения ден на Бели! Знам, че оправданията в случая са излишни, за това просто ще се извиня (отново :1139) и ще и пожелая от сърце да е все така чаровна, здрава и винаги да бъде много щастлива по пътя наречен живот! Запътила се е с уверени крачки към света на възрастните и аз и желая за нея той да бъде прекрасен, светъл и изпълнен с верни и добри приятели!

Елисче, честита племенница! Да расте здрава, усмихната и спокойна (за да имат спокойствие и мама и тати :222)! Много хубаво име са и избрали, аз много го харесвам! Преди малко повече от 12 години Гого ако се беше родил момиче щеше да се казва Габриела! :razz:

Момичета, на работа съм, откраднах си няколко минутки, за да мина тук, но не мога повече. Ще опитам да вляза по-късно през деня пак.
Желая на всички ви един хубав, слънчев и много усмихнат ПЕТЪК...! :954 :922
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Привет!!!
Много ми е мъчно днес,вчера имахме някакви гафове в работата и от цялата работа аз излязох виновна,без дори въобще да имам каквато и да било вина.Дори напротив,оправях цял следобяд цялата бъркотия.Обаче не се сдържах и казах на шефката и тя изглежда е казала нещо на колежката ми и сега тя ми сърдита.Тя,вместо аз на нея.Работата е там,че тя е пенсионер,на 65 години и само по себе си това ни носи известнж напрежение.Работи по-бавно,има лек диабет като се притесни се дезориентира,има високо кръвно,а аз като цяло винаги съм се опитвала да се съобразявам с това,но вече ми идва до гуша.Аз и казвам нещо,тя не стига че не ме отразява,ами после ми преиначава думите и аз излизам виновна,или ми казва...ами аз така работя.От шефката не намирам подкрепа,тъй като за нея е добре да има 2ри човек в офиса и казва,че трябва да се нагодич.Но аз не мисля,че мога да променя под каквато и да било форма човек на 65 години тепърва,а аз самата имам хиляди други проблеми,че да тръгна да се променям заради нея,мисля че бах безкрайно толерантна и винаги съм подхождала с уважение,най-малко заради възрастта и.Старая се да не я товаря излишно и това,което мога да свърша го правя,без да се бия в гърдите,но едно благодаря не съм чула за тези 4 години.Та вчера бях в нерви,днес съм в шок...
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Елисче, прегръщам те. Силно, нежно и топло. С теб съм. Не си сама.
Не зная какво друго да ти напиша. Съжалявам, че ти се случват тези неща. Много са неприятни.
Вчера беше Пълнолуние и дълго трупано напрежение явно е избило на повърхността.
При доста хора тези няколко дни са доста напрегнати, честно казано, опозицията на двете Светила никак не е шега работа. А и тези дни няколко планети от директни стават ретроградни. Могат да възникнат доста каши, на всички фронтове - личен, професионален, семеен... Важното е да устоим и да изтърпим. И това ще мине.
Мен пък ме чакат цели 300 /триста!!!/ писмени работи за проверяване, оценяване и нанасяне на оценките. Залавям се отново. Продължавам, че си е бая труд. Въпреки че съм си вкъщи, не съм във ваканция, и така...
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Ех,Деска,добре че си ти,да ми разясниш защо съм тъй гневна,шегата на страна,но е някак успокояващо,а кога викаш ще мине този цикъл,щот понеделник съм на работа и да не се избием😁😁😁
Знам,че всичко минава,но в момента нямах нужда И от това
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Не желая да те плаша, Елисче, но тепърва през май астро-обстановката още ще се усложнява и нажежава.
Тепърва Сатурн, Венера и Юпитер ще станат ретроградни и те, засега само Плутон е ретрограден.
Знаете всички от март месец насам на какъв огън се печем. И те така те!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Kleo написа: 08 Май 2020, 15:23 МОН плю по електронното обучение - цък!

Моля ви вижте тази статия и си кажете честното мнение, съгласни ли сте?
Деси, като начало ще кажа, че лексиката на статията е като на селския каруцар (да ме извинят селяните, които всъщност са едни чисти хора). После... МОН няма голям избор в случая, защото каквото и да направи, винаги ще се намерят достатъчно родители-активисти, повече кресливи, отколкото умни, които да кажат, че решението на МОН е лошо.
Аз имам ОГРОМНИ резерви към дистанционното и т.нар. дигитално обучение. И те не са свързани само с темата изпити на учениците. Сегашното интернет-базирано образование за съжаление запази лошите страни на присъственото, като добави нови лоши страни. Има някои хубави неща, които такъв вид образование би могло да дава, но... за съжаление само "би могло".
Много дълга тема, със сигурност ще се върна на нея в някой от следващите дни.

В края на краищата какво толкова смущава хората покрай тези изпити? Това са изпити, чиято основна цел е да обезпечат класирането след 7-ми клас, нали? Ако е така, то основното изискване към тях трябва да е всички участници да са поставени при максимално равни условия. При хипотезата за технически трудности и недостиг на техника на учители и ученици, нормално е изпитите да не включат материала, чието иучаване е зависело от техниката.
Не разбирам чак толкова оплакването на тези, които били учили, а пък сега нямало да ги изпитват на това. Ами те защо са го учили? Защото аз моите деца ги възпитавам да учат, за да знаят, не за да им пишат оценки. Те са наясно с това, че знанието е първата и основна цел на ученето, независимо дали някога ще те изпитат на този материал или не.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Ще взема само 1 кратък цитат от Нели за това,че децата били учили нещо,за което нямали да ги изпитват.Българина все се чувства прецакан,така научава и децата си,та защо да помрънка и за това.Хубаво е децата да четат и учат,за да знаят,а не защото трябва,да понякога у трудно да го обясним,но с времето всеки го осъзнава.
Ей,Деси......😭😭😭

Епиктет
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Знаете ли какво чувам през терасата-безкраен детски смях,викове и веселба....за първи път от месеци.....децата са навън и сякаш нищо не е било...изтръпнах като ги чух

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Аз пък съм на мнение, че трябваше да е върху целия материал.
Не защото се обезсмисля самото учене и дистанционното обучение.
А защото такова наистина имаше, толкова много ученици, родители и учители се постараха да е както другото училище, живото, а излиза, че не ни се признават официално тези усилия.
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

.
Последно промяна от Нели на 08 Май 2020, 19:37, променено общо 1 път.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Заключено