Здравейте, момичета. Много сте писали от сряда насам. Изчетох всичко и първо към
Ванчето:
Ванчето написа: ↑08 Май 2020, 09:48
Много ме е срам, иска ми се да си заровя главата в пясъка, как пропуснах да честитя рождения ден на Бели!
Знам, че оправданията в случая са излишни..............
Повярвай ми, само последната част от мнението ти е релеванта...... Няма нужда да се извиняваш или оправдаваш.... Ванче, за мен е щастие, че въобще пишеш тук и си част от това място.... И знам, че винаги си добронамерена, както и че каквото и да направиш и напишеш, то е от сърце..... Без значение кога го пишеш.
Аз също пропуснах да поздравя
Елисчето с новия живот в тяхната фамилия

, но пък сега желая на малката Габи да е здрава и да се научи да обича така, както леля ѝ умее...
Елисче, усещам болката и разочарованието ти от проблема, който се е създал на работното ти място. Ами наистина е много трудно да повярваш, че след всички компромиси, които си направил в името на добрата атмосфера и това непосредствената ви дейност в офиса да вървят гладко, не получаваш признание, а напротив - обвинения. Не знам дали съществува изобщо като вариант, но ми се струва, че... трябва да намериш начин да се изолираш от всичко това, защото струва ми се - то ще продължи, ако и колежката ти продължи да работи.
ellis_stoyanova написа: ↑08 Май 2020, 17:34
Знаете ли какво чувам през терасата-безкраен детски смях,викове и веселба....за първи път от месеци.....децата са навън и сякаш нищо не е било...изтръпнах като ги чух
Да, Ели...... и нашият парк се изпълни с живот и няма по-зареждащ и обнадеждаващ глъч от тоя... аз също много се радвам да видя всички тия непознати за мен хора в парка.
По отношение на статията за МОН, дистанционното обучение и намаления материал за НВО и ДЗИ, аз писах в другия форум - ОБРАЗОВАНИЕ. И го писах преди да прочета вашата дискусия. След което дойдох тук.... и видях, че с Нели сме на едни и същи позиции.
В светлината на написаното от Нели:
Нели написа: ↑08 Май 2020, 19:29
Но за съжаление, мама и тати ще набедят за неуспеха учителите и некачественото дистанционно обучение, вместо да осъзнаят, че децата им не са учили, а са преписвали.
смятам, че решението на МОН е най-удачното. Нека всеки поеме своята част от отговорността и да търси вина у себе си. Защото наистина - ако беше останал целия материал, вкл. и този, преподаден по време на дистанционното обучение, крясъците на и без това кресливите, но не много умни родители (цитат от Нели) щеше да стигне до Млечния път.... и обвиненията щяха да само и единствено в нивата на МОН...., които не желая да защитавам по никакъв начин, но считам, че все пак направиха така, че образователен процес да има.... И същевременно съм адски съгласна с автора на статията:
Цари голям страх от уроците чрез компютър, иначе смятани за образованието на бъдещето! Голям страх за това, поради което години бяха писани програми, проекти и харчени пари!
Сигурно от 10 години насам вървят проекти по програма за Медийна грамотност в училище, а един микроскопичен вирус ни показа, че това са само усвоени средства и НИКАКВИ умения и знания!!!! Които учители се справиха бързо и качествено в началото на дистанционното обучение, го направиха, защото те така или иначе са ИТ грамотни, а не защото МОН и е провеждал обучения по темата....
Иначе какво да ви кажа?! У нас в момента има майстори - сменяме дограмата в детската, ще слагаме и пердета там, както и в спалнята ни. По-късно чакаме да доставят подматрачните рамки на детските легла, а както е тръгнало - май и тапетите ще доналепим (тези тапети, които са около дограмата). Имахме планове с Момчил следобедно да ходим на излет в планината над Панчарево, но май ще го оставим за утре - дават времето да е страхотно.
Вие какво правите днес?