РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Свобода на словото
Заключено
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от ellis_stoyanova »

Нелка,благодаря за съветите.Ако трябва да съм чества,това с което бях лекувана е точно витамини на базата на цинк,вит.Ц,селен и вит Д,от 5тия ден доктора ми включи един сумамед заради леки хрипове,а нямах кашлица и това беше Изписа ми и аспирин протект по 2 пъти на ден,но не ми понесе и си взех билков еквивалент,който пия и до сега,за разреждане на кръвта .Като цяло лечението ми беше много щадящо и съм безкрайно благодарна на този човек,който не ни изписа една торба с лекарства,от които нямаме никаква нужда.Разбира се,осъзнавам и хакта,че при нас просто нямаше нужда чак от такива работи,но смятам и че начина и времето,по което включваше нещата е добре да бъде прецезирано.
Нелка,аз съм гледала предавянето преди време,следвам и Неделя Щонова във фейсбук,видях общите ви снимки и веднага разбрах,че ще се клучи нещо хубаво.Хайде ще чакаме и ние репортажа😘
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нели написа: 04 Ное 2021, 00:31 Ани, сега не само аз те разбрах, но съм и сигурна, че ти ме разбра. :922 :922 :922
Нелка (а и Деси), аз ви разбирам от самото начало. Това всъщност е и причината да се ваксинирам.... :922

Ели, радвам се, че сте се справили с ковида. Това, което описваш:
ellis_stoyanova написа: 05 Ное 2021, 16:18 мирис,вкус,загуба на слух и зрението ми засежна.Доктора,който ме лекува потвърди,че при мен е "ударило"в мозъка....като цяло симптомите бяха ужасни,дори губех ориентация и дори съзнание на моменти,но се радвам,че всичко мина.
го имах като симптоматика през 2007 година - последствие от недобре лекуван грип. Не знам дали ме удари в мозъка :221 , но е факт, че 2 пъти лежах във ВМА на вливки със съдоразширяващи за по-добро оросяване именно на мозъка..... В крайна сметка диагнозата се изясни по-късно - Мениероподобен синдром, а иначе казано - тежко дегенеративно възпателение на вестибуларния апарат като следствие на тежко възпаление на вътрешното ухо.

Както и да е - исках да ти напиша, че мисля, че разбирам как си се чувствала. А също така, че това, което описваш в момента с липсата на концентрация, е "нормално" с оглед на боледуването. Имай предвид, че подобна симптоматика изисква дооооооста време, за да отшуми. Пиша го не да те плаша, че дълго време ще си така, а по-скоро да го погледнеш от друг ъгъл: ако дълго време продължиш с тези усещания, да не изпитваш тревога, че нещо страшно се случва с теб.... Отоневрологът, на който попаднах, навремето ми каза, че симптомите, които имах - дезориентация, загуба на равновесие, двойно виждане, залитане, липса на концентрация, загуба на памет, изискват повече време, за да отшумят трайно. Но като го знаех повече не си позволих съзнателно да си тровя живота.

Към нещата, които Нелката те е посъветвала да взимаш, бих добавила и спиртна найстойка от гинго билоба - ако лекарят ти е прав и те е "ударило в мозъка" (нещо, в което се съмнявам) то гинкото е безценно за доброто оросяване, което е единственият познат начин за лечение на мозък :955 ..... Знам, че звучи като виц, но аз и до ден днешен, когато получа замайване (а това става при всяка рязка смяна на времето, заради атмосферното налягане) пия по няколко дни гинко.

Браво за взетите с отличие изпити. Смятам, че си се справила много свръх възможностите си, поставена в тази нелека сиутация. Това е повод за гордост и самочувствие, Ели. :326 :326 :326

Нелка, сигурна съм, че ще ни направиш съпричастни, когато излезе филмът за вашия клуб, заснет от д-р Щонова. Интересна жена е тя... освен много красива и внимателна. Миналата година прочетох 1 нейн разказ - "Мингу" и бях силно изненадана от творческото ѝ виждане за това как се прави въздействащ текст. Честно казано нямах представа, че тя пише.

Доколкото имах възможност да получавам новини във фийда във фейсбук, си направих извод, че плануваният от вас есенен лагер на клуба, не се е състоял - така ли е и какво се случи?

Иначе при мен нищо ново - вече съм без мъже - изпратих ги и двамата към Европа (как звучи само :955 ). Намислила съм да обзаведа апартамента в Берн с повече неща от България - не мебели, а текстил, спално бельо, аксесоари..... и ей такива и днес търчах да купувам разни неща. Изпращам с колет по Български мощи.... Пердетата, купени и ушити в България, вече са закачени във всички стаи в швейцарската столица :954 :954 .....

В петък с Бела летим към Айндховен - Коки в сряда ми е рожденик и ние ще идем постфактум, за да отбележим празника му. Момчил също ще долети от Берн и пак ще се съберем, пък макар и на холандска територия :D :D :D ..... Луда работа е тази нашата, но така се случи.

И разбира се - радвам се пълнокръвно и безрезервно на красотата на есента... В комбинация с прекрасното циганско лято, което се настани над България, последните 20-ина дни са истински празник и подарък за душата и сърцето ми..... При всяко излизане навън виждам дори и в най-дребните огнени шарки от листата красива усмивка и щастие се разлива из вените ми...... Толкова е хубаво! :923
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Просто минавам да ви се обадя тук :940 :954 :923
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Как сте, момичета? :954 Аз съм в такъв момент от деня, че се чудя да спя ли...... или да тренирам. Ама все по-силно ме влече спането :221 .
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета!
Как сте?
Липсва ми социалната среда, това да сложа пола и сако и да отида в университета, ходенето на театър... Някой ден историята ще заклейми това, че тези неща са ни отказани. Но дотогава... ще си носим жълтите звезди на реверите.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нели написа: 12 Ное 2021, 23:47 Някой ден историята ще заклейми това, че тези неща са ни отказани. Но дотогава... ще си носим жълтите звезди на реверите.
Който казва, че не е дискриминация, значи не го е изпитал на гърба си..... При нас тази вечер се получи точно това. Бела не е ваксинирана, а в Холандия, където се намираме, зеленият сертификат или т.нар. entry pass за заведения, магазини, музеи, театри, кина и т.н. е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за всички, навършили 13 години...... Антигенният тест, с който Бела влезе в страната, е със срок на валидност едва 24 часа и те изтекоха още вчера на обяд. Тази вечер бяхме на гости на дъщерята на наши приятели, която е студентка в гр. Бреда, и искахме да седнем да се почерпим на заведение. И при това да седнем НА ОТКРИТО. НАВЪН! Тук в Холандия зелен сертификат се иска и за консумация на открито..... Беше много, много неприятна гледка - смутената Бела, която осъзнаваше, че само тя е пречка още 5 човека да седнат на заведение......

В България тя няма този проблем, защото режимът е доста по-либерален. Първо зеленият сертификат не важи за лица под 18 годишна възраст. Второ зеленият сертификат за наличие на антитела е страхотна възможност за хора, които не искат да се ваксинират. Но не навсякъде е така. Уви... На трето място видимо е на 100%, че ваксините не помагат срещу заразяване.... поне в Холандия на практика е така..... И като говорим за това, то хората със зелен сертификат при наличие на антитела също са потенциално опасни.... но тук не става въпрос изобщо за... медицина и здраве. А по-скоро за това какво ти е разрешено и какво не. Голям процент от холандците са избрали да не упражняват върху тях забрани... Но е факт, че магазините и заведеният им тази вечер затвориха в 8. А най-интересното беше, че в часовете преди това по улиците на студентския Бреда беше буквално "Октоберфест" от хора.... Весели, танцуващи и забавляващи се...

Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Ани, и у нас се иска сертификат и за консумация на открито. Поне така излиза от прочита на великата заповед, а е така и според начина, по който я прилагат.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нели написа: 13 Ное 2021, 23:06 Ани, и у нас се иска сертификат и за консумация на открито. Поне така излиза от прочита на великата заповед, а е така и според начина, по който я прилагат.
Нелка, вече сядах с приятелка, която е неваксинирана, на заведение на открито в България. И нищо не ми искаха.... А тук в Холандия ни провериха освен сертификатите и личните карти..... :328 ......

Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

cchery написа: 13 Ное 2021, 23:16
Нели написа: 13 Ное 2021, 23:06 Ани, и у нас се иска сертификат и за консумация на открито. Поне така излиза от прочита на великата заповед, а е така и според начина, по който я прилагат.
Нелка, вече сядах с приятелка, която е неваксинирана, на заведение на открито в България. И нищо не ми искаха.... А тук в Холандия ни провериха освен сертификатите и личните карти..... :328 ......
Нас с Вили ни отказаха резервация за заведение, макар да искахме на открито. И инспектори глобяват вече масово.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нелка аз не съм чела последната заповед и все си мислех, че няма ограничения за сядане на открито. Така или иначе в София винаги можеш да скипнеш изискването за сертификат. Да не говоря, че никъде не искат лична карта за проверка, а още по-малко използват четец на баркодове. И го пиша от личен опит. Но снощи в Холандия ударихе на камък.

И ако си мислиш /м, че това нашето в България е дискриминация (предвид и облекчението за сертификат при антитела), ето какво почва от утре в Австрия...

".... неваксинираните могат да напускат домовете си само по ограничен брой причини като ходене на работа или пазаруване на стоки от първа необходимост, предаде Ройтерс.

…………………

Мерките от понеделник, 15.11, ще удължат приетите преди седмица ограничения, които забраняват на неваксинираните да посещават редица места, включително ресторанти, хотели, театри и ски лифтове."

Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета!
Как сте тези дни?
Аз отвреме навреме се чувам с някоя от вас, но това не замества писането тук. В тези дни на относителна изолация повече от всякога имаме нужда от среда, от колектив. Затова си мисля, че писането тук е не просто споделяне, а поддържане на баланса в природата. :954
Заключено