Здравейте, дами в зряла възраст! :lol:
В никакъв случай няма да се предаваме и да отстъпваме на младите дами!
Много се радвам за темата и че младите ни приемат така радушно.
Аз нямам някакъв особен опит. Но все пак ще споделя това през което съм преминала. Първо прочетох всички теми. Отне ми повече от седмица. Много неща си извадих в специална папка и след това препрочитах.Насоките на д-р Михайлов, мненията и споделените успехи и неудачи на момичетата. Това настройва човек вече насочено да се подготви за детокса.
Настроих се за ноемвмрийския детокс, но минах преди това в двете предхождащи седмици по един оризов ден. Разбира се с грешки, с налучквания, но това ми беше една репетиция и все пак лека подготовка за един по-драстичен режим. Все пак съм на години! Освен това започнах полека лека да влизам в един нов режим на хранене, както препоръчва Доктора. Ноемврийския детокс изкарах добре, с малко студ през първия ден, има леко някои некомфортности, но това е резултат от очистващият ефект.
Намалих теглото с 3 кг. За сега си поддържам тези свалени кг .При мен имаше някои отрицателни последствия в следващите 1 - 2 дни, но те бяха свързани с физическа работа, което ме наведе на мисълта, че при мен след детокса трябва повече разходки, но не и физическо натоварване.
Декемврийският детокс не направих, защото прецених, че празниците са много близко и няма да издържа на изкушението!
Януарският детокс ми беше 2 дни /така се наложи/. Но след коледните и новогодишните празници всяка седмица, съобразно лунните фази /което не е задължително точно тогава да е, но за мен така е по-удобно/ правя оризовите дни. И днес съм на такъв. Чувствам се много добре след тези дни.
На всички пожелавам успех! И не се отчайвайте - всеки допуска грешки, но всичко си зависи от нас, всичко е поправимо, стига човек да иска. Аз виждам грешките си и се старая да ги отстранявам. Трудно е, но е за мое добро.
Още веднъж - успех на всички млади и зрели дами!