Детоксикация в зряла възраст

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Публикувай отговор
emi-1

Re: Детоксикация в зряла възраст

Мнение от emi-1 »

Здравейте зрели детоксикантки,
трябва да ви изкажа комплиментите си,защото ме радва,че желаете да се грижите за себе си.
И аз май трябва да се числя към вашата група,защото годинките ми вече са над 40,но все още в огледалото не виждам лелка и затова не се предавам...
Кари,имам близка в Израел,която е на твоите години и трябва да ти кажа,че шапка й свалям на тази жена.Естествено,че годините на никого не прощават,но за годините си и като имаме в предвид,че е родила 3 деца,изглежда фантастично...Но не пропуска козметик,фризъор,има си чистачка...
Катя,ти пък си на годините на сестра ми.При нея май все още не е настъпила менопауза.Това лято гинекологът ми ме "успокои",че спирането на МЦ вече е нормално за възрастта ми,но за щастие нещата при мен се нормализираха и нямам отклонения.Имах притеснения за единия яйчник,но май всичко е наред,защото това,което ме притесняваше,отшумя.Тогава четох доста и видях,че много по-млади жени,дори и нераждали имат проблеми с овулация и реших,че няма от какво да се притеснявам...
katya_den

Мнение от katya_den »

emi-1 написа:Здравейте зрели детоксикантки,
трябва да ви изкажа комплиментите си,защото ме радва,че желаете да се грижите за себе си.
И аз май трябва да се числя към вашата група,защото годинките ми вече са над 40,но все още в огледалото не виждам лелка и затова не се предавам...
Кари,имам близка в Израел,която е на твоите години и трябва да ти кажа,че шапка й свалям на тази жена.Естествено,че годините на никого не прощават,но за годините си и като имаме в предвид,че е родила 3 деца,изглежда фантастично...Но не пропуска козметик,фризъор,има си чистачка...
Катя,ти пък си на годините на сестра ми.При нея май все още не е настъпила менопауза.Това лято гинекологът ми ме "успокои",че спирането на МЦ вече е нормално за възрастта ми,но за щастие нещата при мен се нормализираха и нямам отклонения.Имах притеснения за единия яйчник,но май всичко е наред,защото това,което ме притесняваше,отшумя.Тогава четох доста и видях,че много по-млади жени,дори и нераждали имат проблеми с овулация и реших,че няма от какво да се притеснявам...
При мен менопаузата настъпи още преди 2 и половина години, но след консултация с гинеколог той ми назначи "Фемостон". Пих го две години (без да напълнея, напротив, свалих 2-3 кила), но в един момент и с него започнаха проблеми: единия месец само идва зацапващо, след 2-3 нормални месеца пък ми вървя десетина дни. И спрях лекарствата. Така че менопаузата настъпва по различно време при различните жени (на моя бивша колежка й спря цикъла на 36 години). Лично на мен цикълът ми дойде много рано - на 9 и половина години. Може би заради това и спря толкова рано.

Привет, Кари!!! :1108 Благодаря ти от сърце, за дето ми напомни, че трябва да продължавам да се боря не само за здравето си, но и за външния си вид! Защото от 1-2 години страшно съм се занемарила - дори косата си не подстригвам и не боядисвам редовно :126 . Срам и позор за мене, но е така. Но сега съм страшно обнадеждена - в темата за януарския детокс писах, че и лицето ми се промени - тенът стана по-свеж и торбичките под очите ми изчезнаха. :1081 Това ме стимулира и вече успях да изнудя фризьорката да се погрижи за перушината ми утре, а довечера ще си купя боя, че не съм се боядисвала от месец и половина. А с детокса се надявам отново да влезна в някои много хубави дрешки, които вече не ме пускат вътре. И естествено ще си купя нови, по-хубави. А сега - с този външен вид, дори не ми се иска да си купя нещо хубаво - имам чувството, че не заслужавам.
Благодаря ви за подкрепата, момичета, много ви благодаря! :1076
Kari

Мнение от Kari »

Имам свалени общо 4.300 грама за три дена детодокс и 1 ден с ябълки. :1141 Доволна съм , днес захранвам... :D Но много ми се иска да се задържат сега тизи килограми, а и да продължа да свалям.Утре смятам да я карам за обяд и вечеря с печена пъстърва и салата,с два плода през деня, а за закуска овесени ядки или филийка от трици с извара.Какво ще ме посъветвате? :523 Ще бъда благодарна на всеки отговор! :427
katya_den - Аз съм разбрала за себе си, че за да имам успехи във всяко начинание, трябва повече да си вярвам и малко повече да се обичам.А за това са необходими малко усилия и работа над себе си!И ти ще успееш! :1068
Приятен ден и хубава вечер! :1116
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

:326 :326 :326 Кари, ти си направо отлечник! Моето скромно мнение е, че менюто ти е перфектно :524 . Аз при храненето си се опитвам да спазвам правилото 40% протеини, 30% въглехидрати, 30% мазнини, като се старая въглехидратите да са от плодове и зеленчуци. През август започнах с този режим + детоксикации и резултатът е вече 11 кг по-малко.
didi_kv

Мнение от didi_kv »

Здравейте, момичета.
Насочих се първо при Вас заради заглавието на темата,но се оказа,че съм на точното място.
На 45 години съм,от една година с изявени признаци на климактериум,а и започнах да трупам тлъстини около ханша и корема.Никога досега не съм имала проблем с килограмите,а сега започвам да приличам на топчица. :328
Четох как момичетата под ръководството на д-р Михайлов постигат резултати с детокса и така реших и аз.
Въпреки страха от неуспех,изкарах януарския тридневен детокс,днес направих захранването и твърдо заявявам,че ще вървя напред.
Не знам дали всичко е точно и правилно направено,но гледах да спазвам всичко така, както го разбирам.
Възхищавам се на всички момичета тук.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравей, Диди. Всички сме тръгнали натам... към климактериума. Просто е въпрос на време. И сигурно тогава аз ще имам същите въпроси като теб, като Катя и т.н.... Но дано да имам и отговори. Мисля, че единият от тях е ДЕТОКСИКАЦИЯТА. Радвам се, че ни намери! :923
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Много позитивна, зареждаща, борбена, силна и оптимистична тема, в която с радост се записвам да следя и да чета - радвам ви се и ви благодаря :923
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
katya_den

Мнение от katya_den »

Здравейте отново, момичета! Срам и позор за мене, но не съм влизала във форума от 10 дни! :oops: Търпя критика пред строя... Но съм счетоводител и сега съм в годишно приключване, та нямам никакво време.
Радвам се, че зрелите дами, спазващи детокса се увеличаваме! :326 Привет на всички новодошли!!! :1119
Кари, благодаря ти за стимула! :1076
Желая на всички лек и спорен ден! :1146 :1117
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

katya_den написа:Здравейте отново, момичета! Срам и позор за мене, но не съм влизала във форума от 10 дни! :oops: Търпя критика пред строя... Но съм счетоводител и сега съм в годишно приключване, та нямам никакво време.
Радвам се, че зрелите дами, спазващи детокса се увеличаваме! :326 Привет на всички новодошли!!! :1119
Кари, благодаря ти за стимула! :1076
Желая на всички лек и спорен ден! :1146 :1117
Е, ако си била стриктна за тези 10 дена и нямаш злоупотреба с резултатите от последния детокс :221 :221 , няма да те докладваме :955 :955 :955 . Междудругото, прави ми впечатление, че голям процент от жените пишещи във форуми, са с професия счетоводител :plezya se . Освен майките в майчинство де. :D :D И така, като наваксаш с материала, ще те чакаме да се обадиш пак. :923
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
tillia

Мнение от tillia »

Здравейте, дами в зряла възраст! :lol:
В никакъв случай няма да се предаваме и да отстъпваме на младите дами! :525
Много се радвам за темата и че младите ни приемат така радушно.
Аз нямам някакъв особен опит. Но все пак ще споделя това през което съм преминала. Първо прочетох всички теми. Отне ми повече от седмица. Много неща си извадих в специална папка и след това препрочитах.Насоките на д-р Михайлов, мненията и споделените успехи и неудачи на момичетата. Това настройва човек вече насочено да се подготви за детокса.
Настроих се за ноемвмрийския детокс, но минах преди това в двете предхождащи седмици по един оризов ден. Разбира се с грешки, с налучквания, но това ми беше една репетиция и все пак лека подготовка за един по-драстичен режим. Все пак съм на години! Освен това започнах полека лека да влизам в един нов режим на хранене, както препоръчва Доктора. Ноемврийския детокс изкарах добре, с малко студ през първия ден, има леко някои некомфортности, но това е резултат от очистващият ефект.
Намалих теглото с 3 кг. За сега си поддържам тези свалени кг .При мен имаше някои отрицателни последствия в следващите 1 - 2 дни, но те бяха свързани с физическа работа, което ме наведе на мисълта, че при мен след детокса трябва повече разходки, но не и физическо натоварване.
Декемврийският детокс не направих, защото прецених, че празниците са много близко и няма да издържа на изкушението!
Януарският детокс ми беше 2 дни /така се наложи/. Но след коледните и новогодишните празници всяка седмица, съобразно лунните фази /което не е задължително точно тогава да е, но за мен така е по-удобно/ правя оризовите дни. И днес съм на такъв. Чувствам се много добре след тези дни.
На всички пожелавам успех! И не се отчайвайте - всеки допуска грешки, но всичко си зависи от нас, всичко е поправимо, стига човек да иска. Аз виждам грешките си и се старая да ги отстранявам. Трудно е, но е за мое добро.
Още веднъж - успех на всички млади и зрели дами!
tillia

Мнение от tillia »

В тази тема искам да задам някои въпроси, на които вероятно ще трябва да отговори д-р Михайлов, но нарочно ги пиша тук, за да бъдат допълнени от дами в зряла възраст. Все пак има разлика в организмите на младите и на възрастните хора.
- има ли болести, при които не трябва да се прави детоксикация? /предполагам, че няма, но все пак .../;
- по време на детоксикация трябва ли да се прекрати взимането на лекарства /става въпрос например за диабетно болни на хапчета или инсулин, с високо кръвно, сърдечно болни и т. н./?
- някои от нас сe влияят от магнитните бури. В такива дни може ли да се прави детоксикация?
Въобще – има ли нещо специфично за по-възрастните, което трябва да знаем и на което трябва да обърнем внимание?
Публикувай отговор