Знаете ли, момичета? Аз май че нямам този проблем с пускането на свобода, аз май че имам обратния на вашия проблем - като че ли прекалено го тласкам към самостоятелност и независимост от мен, показвам му, че го обичам и може да разчита винаги на мен, но винаги това е примесено с едно (според мен здравословно, но знам ли със сигурност?!) чувство, че той ще стане МЪЖ, по дяволите, не плюнчо, и то в един невинаги добър свят... искам да израсте силен и оправен, да умее да се бори, да преодолява препятствия и т.н. И това го правя някакси като компенсация. Ще поясня. Имах повече от прекрасно детство, бих написала направо ИДЕАЛНО. Но като че ли излезнах неподготвена от него. Очаквах същите идеални условия и начин на живот и извън семейната ми среда. Е, сблъсъците ми с реалността винаги бяха прекалено БОЛЕЗНЕНИ за мен. Първо училището, после и много други неща... любовни връзки, печелене на пари... имах толкова много и все РОЗОВИ илюзии за хората, света, абе за всичко! Е, съжалявам, но не желая синът ми да изпита всичко това. Искам от малък да си знае, че животът е суров и корав, че светът не е пълен единствено с готини и лесни неща, и добри хора, и т.н. Разбрахте ми мисълта. От малък НЕ му спестявам истините за живота и света. И наистина понякога нещо ме бодва отвътре - дали пък не прекалявам? Дали преценявам годността му да се справи, да смели трудните и тежките неща? Дали не съм прекалено твърда и груба с него???