mari_ko написа:Здравейте и добре дошли
helpmИ и
radost17 . Чудесно е, че ни намерихте. Тук ще срещнете и разбиране, и подкрепа, и насърчаване.
При детоксикация на цитрусови сокове, английската сол се пие и трите дни - по 1 равна с.л. с малко вода - сутрин, 30 минути преди течностите.
Здравейте и от мене. За английската сол Мари ви е писала - да, приема се и трите дни. Има момичета, аз съм една от тях, които обаче си позволяваме да не я ползваме или поне не и 3-те дни, а да речем само първия. Лично аз го правя не защото ми пречи или ми е гадна, а защото въобще изпитвам фобия от прием на лекарства. И това всичко благодарение на нашите лекари, които си изписаха мастилата по рецептите на децата ми, а оправия нямаше!!!!! :mad: :mad:
radost17 написа:Здравейте ,момичета присаединявам се към вас.Можели някой да ми отговори имали сред вас приемащи елтироксин и дали го приемате по време на детокса.И детокса влияели добре на автоимунни забилявания,и всеки ден от детокса лисе пие англиска сол или само първия ден.Благодаря
Поне тук в меца-та не знам за някоя мацка да приема Л-тироксин. Мисля, че бях срещала в Часът момичета на хормонална терапия, които не нарушаваха предписаната им схема за тези лекарства. Т.е. приемаха си ги така както са им изписани и провеждаха детокса. Имаше случай на една жена, която спря хормоните (мисля, че беше описан в книгата на д-р Михайлов, но ще бъда точна едва когато успея да цитирам книгата) и продължи само с детокса и постигна пълно възстановяване. :idea:
Но това го казвам по памет, така че преди да го намеря и цитирам дословно, моля да се приема само за инфо, а не като някаква препоръка!!!!! :idea:
Дали влияе на автоимунни заболявания детоска е труден въпрос. Общо взето всеки човек се повлиява индивидуално. Много момичета са намерили решение на проблемите си след 3-4-и детокс, други като мене след 20-я да речем.
ОСНОВНОТО ДЕЙСТВИЕ НА ДЕТОКСА Е ДА ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА ОРГАНИЗМА ДА "ПОЧНЕ ОТНАЧАЛО". Какво означава това? Това означава почивка от 3 дни за цялото тяло като се почне от стомаха. Преяждането е основия проблем на нашето съвремие и когато го решим, то просто няма да сме болни, за да се лекуваме след това. Когато дадем 3-дневна почивка от ядене на организма, то той тогава съсредоточва енергията си по другите системи. Ако има остро заболаване в момента, то се атакува първо. Ако има хроничен проблем, то той обикновено се изостря в началото, но същевременно почва и лечението му, т.к. организмът и по-специално имунната система (60% от нея са съсредоточени в стомаха) вече са свободни да пренасочват енергията си към други органи и системи. Отделно се изхвърлят отпадни продукти от тялото, които иначе тормозят черния дроб и бъбреците, натрупват се в тях или в кръвоносната система и организмът "зацикля".
Накратко е това, момичета! Много се радвам на вашето присътсвие тук. И си пожелавам да се срещаме по-често, че и в другите форуми, защото ....... не бива да се съсредоточаваме в заболяванията си. Живеем не заради тях, нали!