В блога си Чери е представила голяма част от интересните ястия в изложбата, а и аз обещах вече да ги включа в отделна тема в Кулинарния подфорум, затова тук искам да ви представя хората, които стоят зад тях. Те заслужават колкото се може повече хора да научат за тях и да разберат колко изключително важно е, че те съхраняват за нас и за следващите поколения знанието за храната и традициите.
Започвам с хита от Джулюница - Булгурник и Димитринка Иванова
Петър Петров от с. Дъбен, който сам е смлял царевицата, омесил и опекъл Просеник. Този към 80 годишен старец се разплака, когато му казах, че е спечелил награда
И накрая убедих кмета /нали съм с връзки / да връчим и една награда за иновативно представяне на традиционен продукт. Ива Тодорова от Тетевен беше приготвила кротмач с печени чушки, рукола и разни подправки. Беше изключително вкусно.
И Събора беше на приключване, когато най-сетне успяхме с Чери и Момчил да седнем на по бира. Е, Момчил на кафенце, децата на сладолед, но пък ние двете си пийнахме по една