Добро утро, момичета!
Първо да ви кажа за лагерите на нашия клуб. Имаме вече дати, срокове и цени.
ЛАГЕР КРАНЕВО 2021-ва.
Датите и дните на провеждане:
От 09.09.2021 до 12.09.2021
ОБЩА ЦЕНА на Лагера 2021 е 380 лв. (за записване до 10.08.2021)
След 10.08.2021 цената на Лагера е 450 лв.
ЕСЕНЕН ЛАГЕР СТРАНДЖА
Датите и дните на провеждане:
От 28.10.2021 до 31.10.2021
ОБЩАТА ЦЕНА за Лагера е 330 лв. (за записване до 05.10.2021)
След 05.10.2021 цената на Лагера е 400 лв.
Духът и емоцията на тези лагери винаги са хубави.
Деси, НИКОЙ тук няма да помисли за теб, че си мекотело. Няма задължителни неща, още по-малко задължителен лагер. Нормално е да имаш приоритети и мирът в семейството да е сред тях. Впрочем, мисля, че лагерът ще е полезен и за сина ти.
Ако все пак само пътуването е проблем, той е лесно разрешим. Имаме участници от София, някои от тях вече традиционни участници. Би могла да пътуваш с тях, тъкмо ще започнеш да се запознаваш с някои от участниците. Ние така или иначе пътуваме клубно по този начин - комбинираме се помежду си. Винаги имаме сборен пункт и пътуваме относително заедно - това е част от изграждането на група, на общност и никога не допускаме някой да бъде оставен да се оправя сам. А и Чери може да дойде, тогава вероятно просто ще пътувате заедно.
И изобщо никой тук няма да съди никого за каквото и да било. Тук споделяме много лични неща, разкриваме уязвими места именно защото това е място на топлота и доверие. Това е място, в което ние разбираме, че всяка от нас първо е човек и има и силни страни, и слабости, и моменти на въздигане, и моменти на падане, и сила, и слабост, и страсти, и емоции, и разум, и ... всичко. Всичко, което ни прави пълноценни хора. Освен това сме жени. Имаме и всичко, което ни прави жени - прекрасни и несъвършени жени.
Нелка, сигурно ти звуча познато..... или поне на мен ми се струва, че чувам твоя глас в моите думи горе......
Чери, мила, имаш нужда от приятели и от море! От необятността на синевата и топлинта на нечий глас. И ако в такива моменти чуваш моя глас, то нека този глас ти каже нещо - справила си се прекрасно! Справяш се и сега. Последните години, посветени на децата, за които пишеш, са ползотворни години и очевидното доказателство за това са великолепните Коко и Бела. И нито си изоставена, нито си вече ненужна. Просто семето, посято от теб, дава плодове.
Това е раздяла, но само, ако решиш, че е това. И знам какво е. Беше ме съборило за известно време. Трябваха ми няколко месеца и какво ли още не, за да го преодолея. Но е важно да бъде преодоляно, за да не играем ролята на котва (в лошия смисъл) за своите деца. Освен това уроците ни към тях не спират и това, че ние също като тях сме ценност, е един от тях. Урокът, че имаме собствена стойност, отделна от ролята ни на майки, че е хубаво и обогатяващо да се общува с нас, е важен за тях по две причини. От една страна така те ще искат да се връщат при нас не защото са слаби и зависими, а защото осъзнават колко ги възнаграждава това в смисъл на общуване. От друга - ще им дадем пример да не изличават себе си, когато на свой ред станат родители, а да присъстват в живота на децата си с цялата си богата и красива същност.
Това е по-малко раздяла и повече разширяване. Отваряне. Разкриване на нов хоризонт. Просто ти трябва време, за да видиш това. Сега все още всчико, което е пред теб, те заслепява и пълни очите ти със сълзи. И ти гледаш към ярка светлината с очите, свикнали с приглушената и мека осветеност на дома, затова погледът е затъмнен и виждаш само остри сенки. Трябва ти време, за да адаптираш зрението си към това навън и, когато това стане, ще го видиш в цялата му широта и красота.